perjantai 2. tammikuuta 2015

Vuosikatsaus

 Tässä sitä ollaan ja tässä tullaan vielä pysymään. Vuosi on nimittäin vaihtumassa taas uudeksi. 19.8.2013 on tämän blogin ensimmäinen postaus kirjoitettu, joten pystyssä on ollut jo yli vuoden. Tuntuu, että olisin aina kirjoittanut blogia, enkä osaisi kuvitella, etten kirjottaisi. Blogiin on ainakin omasta mielestäni ihanaa suunnitella kaikenlaisia postauksia ja kertoa ratsastustunneista päiväkirjantyylisesti. Samalla myös huomaa oman kehittymisen, kun tarkastelee aikaa ensimmäisestä postauksesta tähän asti. Tässä postauksessa ajattelin muistella niin mennyttä vuotta, kuin myös koko bloggausaikaani. Tähän voin siis tiivistää ajan, jonka aikana on kaikenlaista tapahtunut blogini osalta.

Vanhimmat lukijat varmaan muistavat, miltä ensimmäinen sisältö blogiini näytti. Ei ehkä niin laadukasta tekstiä tai kuvia, mutta myös aiheet olivat hiukan erilaisia. Aluksi kirjoittelin aivan innoissani ja kokeiluintoisena, nyt blogin ylläpitämisestä on jo tullut tapa. Blogini aiheisiin kuului ihan aluksi koirani Maurin ja hevosjuttujen postaukset yhdistettynä. Myöhemmin kumminkin Maurille perustettiin oma bloginsa, ja tämä blogi keskittyi kokonaan hevosiin. Onhan koiraharrastuksetkin ihan erikseen ja olen ollut todella tyytyväinen nykyiseen järjestelyyn. Jos tässä blogissa nähtäisiin vielä Maurin ja minun puuhastelujani, olisi myös vaikea päivittää ajankohtaisesti kaikkia tapahtumia, sillä molemmissa harrastuksissa niitä on sen verran paljon. Maurinkin kanssa kun aktiivisesti kisataan ja harrastetaan, löytyy postausaiheita vallan mainiosti ihan sen omaan blogiin. Niinpä sitten tämä blogi keskittyi pelkästään omaan ratsastusharrastukseeni ja hevostelun puolelle.



Noin puolessatoista vuodessa on niin paljon ehtinyt tapahtua. Ensimmäinen postaus estekisoista taisi ilmestyä marraskuussa 2013 jonka jälkeen aloin aktiviisesti kertoa kaikista kisoista ja jakaa videota niistä. Omaan blogiin riitti intoa ja riittää edelleen todella paljon. En ole tainnut missään välissä pitää mitään kunnon taukoja blogini suhteen ja lomamatkoistakin on tullut info etukäteen tai olen sitten tehnyt postauksia valmiiksi ennen niitä. Blogin suhteen olen koko vuoden ajan pitänyt tavoitteen, että pidän sen aktiivisena ja julkaisen joka viikko postauksia. Tavoitteet ovat pitäneet aika hyvin, koska itse ihmisenä minä yleensä seison omien ajatusteni takana, enkä aio rikkoa lupauksiani itselleni. Jos minulla on tavoite, sen eteen sitten taistellaan ja se saavutetaan! Yhtenä uudenvuoden lupauksena aionkin varmasti luvata sen, että pidän blogin yhtä aktiivisena vähintään kesälomille asti ja silloinkin aion keksiä paljon erikoispostauksia, mitä tehdä.

Mitäs sitten ratsastukseni suhteen on tapahtunut vuoden aikana? Minulle on tämän vuoden aikana tullut monia ahaa- elämyksiä ja oivalluksia. Tuntuu, että joka vuosi antaa minulle paljon uutta ja kehittää minua ratsastuksessa. Kaikenlaisia kokemuksia on tullut lisää ja tietenkin myös kehitystä ehtii tapahtua kivasti vuoden aikana. Kilpailtua on tullut moneen otteeseen ja se kuuluu myös vahvana osana ratsastukseeni. Itse tykkään testata taitoani kisaradoilla ja oppia virheistä, vaikka se ei ihan heti olisikaan ensimmäisenä mielessä mokauksen jälkeen. Vuosi onkin kasvattanut omaa itsetuntoani ja kisahaluani.





Uuteen vuoteen lähden odottavin mielin, tiedän että tulen kokemaan ratsastuksessa vielä todella paljon kaikenlaista ja motivaationi ratsastukseen on korkealla. Tiedän, että pääsen ensi vuonna tekemään kaikkea upeaa hevosten kanssa. Mutta mitäs ensi vuonna tulee muuttumaan/tapahtumaan? Pitkään toivomani toinen tunti vihdoin toteutuu, koska olen nyt valmennusrenkaassa. Eli pääosin estevalmennuksissa käyminen sunnuntaisin tulee olemaan hauskaa. Pääsen vihdoin ratsastamaan vähän enemmänkin, kuin kerran viikossa. Toivonkin, että valmennuksen loputtua saisinkin toisen ratsastustunnin viikossa vakituisesti. Muuten tuntien osalta ei paljoa tule muuttumaan. Juuri syksyllä vaihdettuani tiistain tunnille, aion siinä pysyä jonkin aikaa. Tiistai tosiaan on siitä hyvä, ettei minulla sitten mene mikään harrastus päällekkäin, minkä takiahan keskiviikosta vaihdoin pois. Eli näillä näkymin ratsastustunnit tulevat olemaan tiistaisin ja muutamina sunnuntaipäivinä. Lisäksi käyn hoitamassa Cinnamonia tuttuun tapaan keskiviikkoisin ja perjantaisin.




Tässä vaiheessa toivotankin kaikille hyvää uutta vuotta! Pian onkin aika jo valaa tinaa ja tehdä uudenvuoden lupauksia. Itse rakastan uutta vuotta, joka tuo ensi vuoteen paljon uusia ajatuksia ja toiveita. Se on kuin uusi alku ja voi aloittaa seuraavan vuoden "puhtaalta pöydältä". Sitten vain odottelemaan, mitä kaikkea ihanaa uusi vuosi ja elämä tuovat tullessaa.


2 kommenttia: