keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Kesäleirin torstai

Päätin tällä kertaa kirjoittaa torstaista ja perjantaista erikseen, sillä perjantaina olikin sitten leirikilpailut, joista onkin enemmän kerrottavaa. Mutta, nyt olisi siis leirin toiseksi viimeisen päivän postausta luvassa. Leirin lähestyessä loppuaan tuli vain koko ajan suurempi tunne "ei tää vielä saa loppua". Niin se aika vaan kumminkin kului eteenpäin nopeasti, kun oli hauskaa. Ratsastimme torstain molemmat tunnit maneesissa, koska sateinen sää jatkui.

Torstaina olikin luvassa hieman erilainen ensimmäinen tunti. Menimme ilman satulaa, mutta kaikki muut halusivat leikkitunnin paitsi minä ja kaverini. Päädyttiin sellaiseen ratkaisuun, että menimme ilman satulaa itsenäistä koulua leikkitunnin seassa. Kun muut leikkivät, ratsastelimme siis kaikenlaisia harjoituksia itsenäisesti toisessa päädyssä ja siellä missä oli tilaa. Itsenäinen koulutuuppaus ilman satulaa olisi ollut niin ihanaa jonkun osaavan kivan ratsun kanssa, mutta harmikseni sain tunnille Hemmon. Hemmo on melko raskasrakenteinen suomenhevonen ja muutenkin sellainen puksuttelija työhevonen. Sen kanssa ei kyllä kouluratsastus kauheasti maistunut ja kaikenlisäksi hevonen on myös todella laiska liikkumaan. Näistä asioista huolimatta yritin kumminkin tsempata.

kauheasti kuvamateriaalia ei tunnista ole, mutta tuossa laatukuva Hemmosta :D


Eli sellaista, tunnin aikana minulle kyllä tuli hiki pintaan sillä en yhtään kestänyt ajatusta, että Hemmo maleksisi vain ympäri maneesia vailla ajatustakaan työnteosta. Niinpä laitoin sen oikeasti liikkumaan, vaikka hevonen ei edestä pehmennytkään. Tein paljon siirtymisiä, nopeita liikkeellelähtöjä ja muuta, millä saisin hevosen hereille. Tehtiin käynnistä laukannostoja, joissa yllätyin pariin kertaan, kuinka hyvin olin saanut ratsastettua pohkeen läpi. Hemmo jopa tarjosi laukkaa yhdessä vaiheessa mikä oli ihme!

Vaikka ärsytti, etten tunnille saanut kivempaa ratsua, koitin löytää positiivisia asioita. Hemmolla oli ainakin todella miellyttävä selkä, onhan se sellainen suuri pallero. Lisäksi lopputunnista tein avotaivutusta, joka pienen taistelun jälkeen onnistui myös ihan hyvin. Ja tärkein kaikesta, hevonen oli ryhdikäs ja otti takajalat alleen! Kun lopputunnista oltiin hetki pääty-ympyrällä opettajan silmän alla, sainkin kehuja, kuinka hyvin Hemmo liikkui. Eli kyllä sieltä tunnista löytyi positiivisiakin asioita. Lisäksi osallistuin ylimääräisenä vielä kananmunan kuljettamiseen lusikassa ja se pysyi jopa pitkänsivun pituisen ravipätkän ajan menossa mukana :D.


Päivän toinen tunti oli tietenkin estetunti sitten. Estetunnille sain tällä leirillä oikeaksi vakkariksi nousseen Kantrin. Itseasiassa toivoin tuota hevosta taas kerran tunnille, koska olihan tämä viimeinen harjoitustunti ennen leirikisoja, joihin yllätysyllätys toivoin myös Kantria! Estetunnilla meillä oli pienenä aiheena pääty-ympyrällä oleva este, jolloin tuli todella kaareva tie. Voin jo suoraan sanoa, että ne eivät olleet meidän juttu. Mutta siis, aloitimme ensin kaikissa askellajeissa tulemalla puomit. Sitä ennen itsenäisessä verkassa sain ohjeeksi tehdä Kantrin kanssa kontrolliharjoitusta niin, että suoraan laukasta pysäytin hevosen. Siinä todella koeteltiin habaa, mutta kädet piti pitää lähellä satulaa ja tarvittaessa ottaa etukaaresta kiinni. Pysähdyksestä nostin sitten aina suoraan laukan. Kantri saatiin tämän harjoituksen avulla herkemmäksi pohkeelle, vaikka olihan se melkoinen laiskamato siltikin.

Eli ympyrällä tulimme puomeja jonka jälkeen aloitettiin vuorotellen tulemalla pieni pysty suunnilleen kolme kertaa pääty-ympyrällä. Vasempaan kierrokseen ei ollut kauheasti ongelmia ja saatiin hyvät hypyt pääty-ympyrällä. Kun kaikki olivat tulleet pystyn pääty-ympyrällä, siirryttiin harjoituksen pariin. Tultiin oikeasta kierroksesta pääty-ympyrällä oleva pysty, jonka jälkeen jatkettiin lävistäjällä olevalle okserille. Okserin päällä oli tarkoituksena saada laukka vaihtumaan.

toisen päivän kuvasaldoa, koska tästä päivästä oli vain videota


Ensimmäisellä kerralla tultiin pääty-ympyrälle ihan ok:sti, tosin laukka pysyi juuri ja juuri yllä ja Kantri tuntui vahvalta puskemaan sisäänpäin ympyrällä. Okserille tuli hyvä hyppy, mutta laukka ei vaihtunut. Syynä oli se, että hevonen ei ollut aivan suorana lähestymässä okserille ja en valmistellut vaihtoa esteen päälle. Toisen ja viimeisen kerran tehtävää tullessani lähdinkin korjaamaan sitten edellistä virhettä.

Eli hevonen suoraksi ennen estettä, ja sain jopa hiukan ajatella pientä väistätystä esteen oikeaan kulmaan. Pääty-ympyrällä kumminkin vauhti hiipui ärsyttävästi ja rikkoutui juuri ennen estettä raviksi. En ehtinyt reagoida tarpeeksi nopeasti eteen, mutta yli möngerrettiin. Pääty-ympyrä oli tehtävänä haastava tuollaisen sisällepunkijan ja laiskan hevosen kanssa. Tällä kertaa okserille kumminkin sain suoristettua Kantrin hyvin ja laukkakin vaihtui sujuvasti. Okserin jälkeen vielä jatkettiin toisen lävistäjän suuntaiselle pystylle joka ylittyi ihan hyvin.



Torstaina meillä oli myös leirikaste, jossa tuli kyllä likaiseksi vaatteet (kiitos lantaa heittelevälle toiselle leiriläiselle..:D). Torstain ratsastukset eivät jättäneet mitään supermukavaa fiilistä. Toinen ilman satulaa- tunti oli mennyt vähän turhautuen hölkyttelijä- Hemmon selässä ja Kantrin kanssakin on mennyt paremmin muilla kerroilla. Vaikka virheet olivat pieniä, jäivät ne silti kaivelemaan minua. Mutta sellainen päivä sitten ja perjantai häämötti jo edessäpäin.

linkki videoon


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti