CinnamonVirallinen nimi: Marchesa
Kutsumanimi: Cinnamon
Sukupuoli: Tamma
    Rotu: Risteytysponi
    Väri: Mustankimo
    Syntymävuosi: 1999 (olemme samanikäisiä)
    Syntymäpaikka: Saksa
    Hoitaminen alkanut vuonna: 2012, talvi

Pitkän hoitamisen aikana olen päässyt tutustumaan ihanaan tammaan, joka valloittaa sydämiä hellyydenkipeällä persoonallaan. Cinnamon on luonteeltaan hyvin valloittava ja kiltti, joka sopeutuu hyvin ratsastuskoulun arkeen. Poni opettaa aloittelijoita ja onkin aloitteleville hoitajille luottovalinta. Cinnamon ei ole ikinä purenut tai potkinut minua, mutta näyttää tammamaisen luonteensa vierustoverille Zandrolle kyllä kipakasti. Cinnamon ei yleensä ikinä karkaa karsinasta, vaan seisoo sisäpuolella kiltisti, vaikka ovi olisikin auki. Hoitaessa saattaa tamma hamuta hihaa ja puhallella käsiin. Se rakastaa herkkuja ja onkin aina kerjäämässä niitä korvat hörössä ja etukavio ylhäällä. Cinnamonia kiinnostaa tallin elämä ja usein sen näkeekin käytävällä harjatessa katselevan korvat hörössä, mitä edessäpäin tapahtuu. Cinnamon on hyväntuulinen poni, johon on helppo ihastua.

Ratsastaessa tarjoaa poni yllin kyllin haastetta, eikä anna mitään ilmaiseksi. Se saattaa aluksi testata ratsastajaansa, mutta menee kuuliaisesti kunhan sillä on päättäväinen kuski. Cinnamonilla on suuret askeleet ja se onkin melko isokokoinen poni. Poni tykkää kulkea reippaasti ja käy myös silloin tällöin hevostunneilla. Yleensä jos tämän kimon selästä tippuu, jää se katsomaan kuinka ratsastajalle kävi. Esteitä Cinnamonilla ei ole hypätty pitkään aikaan, sillä ponilla on estekammo. Silloin tällöin on ponilla kuitenkin hypätty hieman ja se hyppää todella hyvin, kunhan Cinnamon luottaa ratsastajaansa. Se on esteillä hyvin varovainen ja jättää esteen väliin ilmavaraa.

Taluttaessa tamma on kiltti ja kuuliainen. Se on hyvä alkeisratsu myös aloittelijoille ja taluttaja saakin juosta reippasti vieressä. Kokonaisuudessaan siis kiltti ja ihana poni, jolta löytyy luonnetta ja persoonaa.
3 kommenttia: