keskiviikko 6. elokuuta 2014

Lempiratsastuspaikkani - Viikon blogihaaste

Nyt olisi vuorossa taas viikon blogihaasteen vastaanottaminen Voitto kotiin- blogilta. Aihe onkin hyvä, sillä olen jo pitkään miettinyt mikä on minulle mieluisin ratsastuspaikka. Pienen pohdinnan jälkeen päätin kirjoittaa ratsastuskoulusta, jossa viihdyn ja tykkään käydä. Pääsette tässä postauksessa tutustumaan talliin, jossa olen jo parin vuoden ajan käynyt kesäleirillä. Muistatte varmaan kesäleiripostauksista: Melkkilän ratsutallin!

Osallistun kilpailuun, jonka järjestävät www.cuponation.fi ja Voitto kotiin- blogi

Melkkilän ratsutalli on Perniön läheisyydessä oleva tilava talli. Itse tutustuin tähän talliin kaverini kautta, joka oli siellä aiemmin käynyt. Lähdin Melkkilän tallille siis kaverini mukana ensimmäistä kertaa ja pääsin tutustumaan leirillä hyvin koko paikkaan. Ystävällinen henkilökunta, tilava ja hieno talli ja mahtavat tallin kauraturvat saivat minut todella tykästymään paikkaan. Kuka nyt ei tykkäisi laadukkaasta tallista?

Ajattelin kertoa tallin eri asioista vuorotellen. Ensiksi voidaankin puhua vähän tallin tiloista. Melkkilässä on kolme tallirakennusta. Ylätallissa ja alatallissa asustelevat suurin osa tallin tuntiponeista ja hevosista. Uudempi talli on tarkoitettu enimmäkseen yksityisten hevosten, sekä kilpahevosten asuinpaikaksi. Sieltä löytyy myös muutama tuntihevonen ja uusi talli on todella hieno ja valoisa.


Melkkilässä ratsastustiloina on maneesi, kenttä ja maastot. Uudesta tallista pääsee sisätiloista maneesiin, joka on hyvänkokoinen. Maneesissa sijaitsee katsomo, josta saa hyvin otettua kuvia. Kenttä on mielestäni todella suuri. Viime leirillä käytettiin suunnilleen yhtä kolmasosaa kentästä (tai no, ehkä vähän enemmän kuin kolmasosa) ja tilaa riitti. Varsinkin kesällä kentällä mennään suurin osa ajasta ja sinne mahtui myös yksäri samaa aikaa menemään kun tunti oli käynnissä. Kentän laidalta voi bongata myös katsomon.

Melkkilän maastot ovat mielestäni monipuoliset. Löytyy peltoa, hiekkatietä, tiheää metsää ja erilaisia polkuja. Maastosta löytyy jopa joitakin maastoesteitä, tosin niitä en ole päässyt hyppäämään, vaan ollaan menty ihan tavallinen maastolenkki. Kaikin puolin on hauska päästä avaraan Melkkilään aina kesäleirille kun oma vakituinen talli kaupungissa ei niin iso ole.




No, millaisia sitten hevoset ovat ja onko niillä hyvät tilat? Vastaus on, että tilaa kyllä riittää myös hevosilla. Laitumia kesäisin on monia Melkkilässä ja putkitarhoja sekä muita tarhoja löytyy yhteensä 10 kappaletta. Hevosilla on tilavat karsinat. Uudesta tallista löytyy kaikki asiat loimienpesuhuoneesta keittiöön.

Melkkilästä opetushevosia löytyy moneen lähtöön. Hevosia on enemmän kuin poneja, mutta kyllä jokaiselle varmasti löytyy sopiva ratsu. Mielestäni ainakin tuntiponit olivat todella hauskoja ja erilaisia. Suurin osa oli kilttejä ja rauhallisia, kun on rauhallinen ympäristö elää. Hevosista pidetään hyvää huolta. Jos olisin hevonen ja saisin valita jonkun ratsastuskoulun missä asua, se voisi kyllä hyvinkin olla Melkkilä. Kauheasti en vikoja tästä ihanasta paikasta löydä!



Olen Melkkilässä tutustunut ihaniin ja ystävällisiin ihmisiin. Ei ole kyllä ikinä tullut siellä kurjaa fiilistä vaan aina on iloinen tunnelma tallilla. Joka kesäisenä viikon vierailijana kyllä on aina elämys päästä tähän rauhoittavaan kartanomaisemaan ja leirillä aina on ollut tosi kivaa.Sinne kaipaa kyllä aina uudestaan ja odotankin jo seuraavaa kesäleiriä siellä!


T: Josku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti