sunnuntai 3. elokuuta 2014

Pieni ratsastaja, iso hevonen

Tuntui kyllä aivan mahtavalta palata taas vuoden jälkeen takaisin Vuokatin ratsastuskoululle! On hauskaa, kun mökillä pääsee ratsastamaan tutussa ratsastuskoulussa vuosi toisensa perään ja huomata taas kehittyneensä viime vuodesta. Saavuimme lauantaina mökille, ja heti maanantaina onnistuin saamaan ratsastustunnin.

Talli oli taas uudistunut, ja ihan uudet hepat olivat vastassa kun tulin sisään. Dotty, poni jolla usein menin aiempina vuosina, ei enää ollutkaan tallilla. Sain ensimmäiselle tunnille hevosen nimeltä Baroka. Kävin hakemassa sen tarhasta ja harjasin hevosen huolellisesti, ennen kuin laitoin varusteet päälle.


Tunti aloitettiin alkukäyntien jälkeen ravailulla. Aloitetiin tekemällä A ja C kirjaimeen aina pysähdykset. Baroka tuntui alla oikein reippaalta ja hyvältä. Pysähdykset menivätkin ihan hyvin, ja hevonen oli hyvin kuulolla, vaikka sillä pieni ratsastaja selässä olikin...

Tunnin ensimmäinen puolisko oli aika kevyttä verryttelyä, ja siinä saikin hyvin tutustua hevoseen. Baroka oli muuten kiva, mutta sen kanssa sai aivan todella paljon tehdä töitä. varsinkin Barokalla oli todella isot askeleet, ja sain käyttää oikein kunnolla vatsalihaksia, että siinä pystyin istumaan.


Välikäyntien jälkeen alettiin tekemään tunnin pääharjoitusta. Tultiin keskihalkaisijalle harjoitusravissa, ja jos olit tullut vasemmassa kierroksessa, teit oikealle voltin. Voltti tehtiin siis keskellä keskihalkaisijaa ja se sai ylettyä uralle asti. Sellainen 10 metrin voltti varmaan suunnilleen. Voltin jälkeen nostettiin voltin suuntaisesti joko oikea- tai vasen laukka ja laukattiin loppu keskihalkaisija ja pitkän sivun keskelle asti.

Välillä kun tuli ruuhkaa, tein ennen keskihalkaisijalle tuloa kulmassa voltin. Huomasin aluksi, että hevonen taipui paljon paremmin oikealle mentäessä, ja vasemmalla voltilla jäi hieman kankeaksi ja laiskaksi sisäpohkeelle. Lisäksi haastetta tuotti myös oikeiden laukkojen nostaminen, mutta se oli aluksi ihan ratsastajan vika...

Voltin tehtyäni suoristin hevosen, ja olin nostamassa laukkaa. Silloin tein väärin, sillä Baroka tarjosi useaan kertaan vääriä laukkoja, kun ei tiennyt kumpaan suuntaan käännyttäisiin. Opettaja antoikin ohjeeksi asettaa hevosta oikeaan suuntaan nostaessa laukkaa.


Harjoitus oli todella hyvä, sillä sain mahdollisuuden korjata virheeni. Lopputunnista sujui jo paljon paremmin. Hevonen kulki rennosti ja taipui molempiin suuntiin paremmin. Kun nostin laukan aikaisemmin kaarteesta tullessani voltilta, nousi oikeat laukat hienosti.

Välillä tuntui, ettei millään olisi jaksanut ratsastaa, sillä hevosella oli sen verran työläs ravi ja hiki vain virtasi siinä ratsastaessa todella kuumassa kesähelteessä pölyisessä maneesissa. Olin kumminkin tyytyväinen Barokaan, joka teki hienosti töitä!

Loppuun vielä videota tunnista ja varsinkin harjoitusta tuli videoitua.


T: Josku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti