lauantai 16. elokuuta 2014

Pettymykseksi taas Dexter

Heippa, niinkuin otsikosta voikin huomata, en kauhean tyytyväinen tiistain tuntiin ole. Minun nimittäin olisi pitänyt mennä Hugolla, mutta tietenkin niin hyvällä tuurillani juuri minun ratsuni vaihdettiin Dexteriin, vaikka sanoin että en halua sitä. Luvassa on siis melko samanlaisesta tunnista postaus, yhtä porsas Dexter ja vähän enemmän ärsyyntynyt ratsastaja..

Kuvista kiitos Ja. alle :)
Sain kumminkin kuvaajan tunnille, joten päätin ratsastaa edes jotenkin ponia.. Aloitettiin tunti taas alkuverkkaamalla ja tehtiin kirjaimissa käyntiinsiirtymiset. Dexter oli reippaalla päällä kun laitoin sen menemään. Käyntisiirtymisissä oli vähän hidas kumminkin reagoimaan pohkeelle, mutta parani koko ajan. Verryttelyn aikana yritin taas taivutella vastahakoista ponia, mutta ei poni mitenkään hirvittävän hyvin tietenkään taipunut ja asettunut.

Raviverryttelyssä tehtiin myös voltit molempiin päätyihin ja voltin loppuosalla poni porsasteli ja välillä oikaisi. Sisäpohje ei oikein mennyt ponilla läpi. Muutama onnistunut voltti tuli peilipäätyyn ja poni jopa asettui ihan hyvin.



Tällä tunnilla tehtiinkin muutamaan otteeseen askeleenpidennyksiä kun vaihdettiin suuntaa. Mielestäni askeleenpidennys meni ihan hyvin Dexterillä ja sain reipasta ponia hyvin eteen, kuvista päätelleen kyllä pidensi askeltaan ihan hyvin!

Lähdettiin seuraavaksi tulemaan pitkillä sivuilla loivaa kiemurauraa, joten meillä oli tiimalasin muotoinen ura käytössä. C ja L kirjaimessa jatkettiin volttien tekoa, eli loivat kiemuraurat lisättiin mukaan harjoitukseen. Loivassa kiemuraurassa Dexterin ravi muuttui hetkittäin vähän tikitykseksi, joten piti siis patistaa sitä eteenpäin. Tarkoitus oli ensimmäisellä puoliskolla loivaa kiemurauraa asettaa ulospäin ja toisella sitten sisäänpäin. No asetuksethan eivät tämän porsaan kanssa millään sujuneet ja hermohan siinä välillä meni...

Askeleenpidennyksiä..


Jatkettiin siis loivia kiemurauria melko pitkään ja sen jälkeen siirryttiin laukkaharjoitukseen. Elikkäs ideana oli tehdä ennen laukannostoa voltti edellisessä kirjaimessa ja nostot tehtiin L kirjaimessa. Laukkaa jatkettiin suunnasta riippuen M tai H kirjaimeen asti jonka jälkeen siirryttiin raviin ja tehtiin vielä ympyrä toisella puolella olevaan kirjaimeen (eli M tai H).

Dexterin kanssa nostot sujuivat todella hyvin ja saatiin tosi hyvät nostot juuri kirjaimen kohdalla. Aluksi luulin, että raviin piti siirtyä vasta C kirjaimessa, joten laukkasin vähän pidemmälle. Eipä se sitten niin paljoa haitannut. Dexter alkoi kipittää innokkaampaa ravia lähestyttäessä laukannostoa ja sitten voltti alkoikin olla innokkaan Dexterin hillitsemistä varten.


Huomasin muutes juuri, että nykyään on laukassa istuntani huomattavasti parantunut. Aiemmin tavaksi taisi tulla vähän jäädä nojailemaan taaksepäin eikä sitten videon perusteella siellä selässä oltukkaan niin ryhdikkäitä..Nyt kun muistan pitää selän suorassa enkä vajoa sinne taakse matkustelemaan, sujuu paljon paremmin laukat.

Laukkaharjoitus siis meni meidän osalta hyvin, mutta huomasin pian, että Dexter alkoi oikeasti ottaa vapauksia volteilla oikaista. Opettaja huomauttikin, että poni kaartui sisäpohkeen ympäri pahasti, eihän se nyt tuolleen saisi porsastella! Ei kyllä sisäpohje millään meinannut vaan poniin tehota.



Näiden parin kerran aikana mitä olen Dexterillä mennyt, kun olen tiennyt ettei mitään täydellistä kouluponikuvaa suurella todennäköisyydellä saisi otettua, päätin keskittyä käsiini. Nyt loppukesästä olenkin huomannut, että kyynetpäiden kulma on alkanut jo tulla paremmin esiin ja muutenkin istunta on jo ihan hyvällä mallilla. Tunnilla muistinkin siis ylläpitää käsien kulmaa ja muuta.

Lopputunnista kun oltiin laukkailtu ja tehty harjoitusta pitkään työstettiin poneja vielä loppukäynneissä. Tein vielä muutamia voltteja ja pääty-ympyrää, mutta Dexter ei suostunut antamaan periksi edestä. Lopputyöstämisen jälkeen annettiinkin sitten pitkät ohjat.


Vaikka tunti ei olisikaan mieluinen, saa siitä kumminkin aina jotain irti. Istunnankin harjoittaminen on hyvästä eikä aina tarvitse keskittyä ponin oikeinpäin liikkumiseen. Ensikerralla minulle luvattiinkin jo toinen poni, joten kohti uusia haasteita siis :) Kertokaa onko teillä ollut masentavia tunteja ja mitä olette silloin tehneet siellä selässä?

T: Josku


4 kommenttia:

  1. nyt varmaan tajuut miks mäkään en tykkää D:stä sitten yhtään! :D Hauska postaus, kuvat näky ainakin mulle vähän epä laaduikkaina? :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nyt kyllä ymmärrän :D hmm...ei niitten kyllä pitäisi niin näkyä :0

      Poista
  2. Dexter on mulle eksoottinen matkusteluponi, etten voi ymmärtää miksei muut tykkää siitä :D jos saan sen juhlin vaan pikkuponilla menosta ja unohdan ratsastaa kokonaan x)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Sullehan se onkin varmaan kivaa vaihtelua isoihin hevosiin ;)

      Poista