keskiviikko 13. elokuuta 2014

Pikku porsaalla...

Jee, kesätauon jälkeen talli aukesikin taas maanantaina. En päässyt silloin paikalle, kun olin vielä keskellä metsää partioleirillä. Tultiin kumminkin sitten leiriltä tiistaina päivällä, joten heti kotiin päästyäni lähdinkin suoraan tallille! Pieni ilmoituksen poikanen myös teillekkin olisi nyt siis luvassa.

Elikkäs vaihdan ratsastustuntia keskiviikosta tiistaihin. Syynä siihen on muut harrastukset jotka vievät keskiviikostani liikaa aikaa. Niimpä vaihdan nyt sitten tiistaille viiden tunnille. Heti samana päivänä kun saavuin kesän jälkeen tallille, oli siis minulla myös ratsastustunti! Tää postaus tulee vähän myöhässä kun oli niin paljon muita postauksia toteutettavana :D

Kuvista kiitos Amalialle! :)
Elikkäs, ensimmäinen tunti Tapiolassa. Mitäs siitä nyt voisi kertoa? Sain Dexterin, jolla en paljoa koulutunneilla ole mennyt. Toisaalta en kyllä sen ponin mikään suuri fani ole, esteillä enemmänkin tykkään mennä ponilla. Maneesi oli muutes uusiutunut, ja reunat oli maalattu uudestaan valkoisiksi. Kuvista siis tulikin sitten valoisampia, mikä oli hyvä asia ;).

Aloitettiin tunti ravissa verryttelemällä. Aloitin heti työstämään nihkeätä Dexteriä ja yritin pitää huolen, että poni ei jäisi kipittelemään hidasta tahtia vaan olisi reippaana pohkeen edessä. Saatiin ohjeeksi ratsastaa alkuravailut itsenäisesti ja ohjeena oli tehdä pysähdyksiä ja pitää ravi aktiivisena. Dexter kuunteli ihan hyvin pohjetta kun sille oli ensin näyttänyt kuka määrää, ponihan yrittää aina luistaa töistä..



Käynti- ja raviverkassa siis tein pysähdyksiä ja nopeita raviin siirtymisiä. Alussa oli muutama laiska reagointi pohkeelle, mutta kyllä se siitä parani. Dexter oli hyvin vastahakoinen kyllä taipumaan ja rentoutumaan eteenalas, poni hyvin ovelasti yritti koko ajan vältellä töitä. Ravailun jälkeen käveltiikin sitten välikäynnit, jonka jälkeen oli aika tulla pohkeenväistöjä.

En ollutkaan pitkään aikaan tehnyt pohkeenväistöjä, viimeksi kesän alussa ratsastusleirillä. Eli mukavaa piristystä muuten hieman ärsyttävään tuntiin (koska Dexter) saatiin. Tultiin siis käynnissä L kirjaimesta pituushalkaisijalle ja väistätettiin oikealle seinustalle.



Dexter kuunteli todella hyvin väistättävää pohjetta. Ongelmana vaan oli, että poni väistätti paikallaan liukuen oikealle. Olihan se hienoa pohkeenväistöä, mutta tarkoitus kumminkin oli edetä M kirjaimeen asti, eikä niin jyrkästi väistättää seinälle suoraan. Niimpä minun piti laittaa ponia eteenpäin ja muistaa ottaa myös oikea pohje mukaan.

Vaihdettiin suuntaa, ja tultiin pohkeenväistö myös vasemmalle. Siinä tuli selvästi enemmän ongelmaa, poni ei tähän suuntaan reagoinutkaan niin hyvin pohkeeseen, ja kaulakaan ei aina pysynyt suorana. Selvästi oikealle oli ollut parempi suunta. Myös väistättävä pohje saattoi liukua vähän liian taakse kun poni ei sitä tarpeeksi kuunnellut..


Lopetettuamme pohkeenväistöt ravailtiin vähän aikaa ja tehtiin molempiin päihin pääty-ympyrät. Aika ajoin Dexter kuunteli hyvin ja taivutti kaulaansa, mutta sekin oli vähän sellaista "huijausta". Osaa se poni vain olla aika haastava porsastelija.. Pääty-ympyröillä yritin siis työstää ponia lisää, ja kauhean kankealta se tuntuikin kun ei taipunut mihinkään suuntaan.

Kauheeta miten tuo kantapää tuossa kahmii kylkeä, eli kyllä tiedostan virheen!
Loppupuolella otettiin vielä laukkaa uraa pitkin. Laukat sujuivat todella kivasti Dexterin kanssa. Mielestäni sillä on tosi miellyttävä ja kiva pyöreä laukka. Vähän sai pohjetta antaa että laukka pysyi yllä. Dexterin kanssa sai myös olla tarkkana ettei se punkenut kulmissa sisällepäin. Dexterin laukka oli kyllä miellyttävää ja olisi niin mieli tehnyt vain jäädä matkustelemaan...Mutta kyllä sitä nyt pitää ratsastaa!


Laukat otettiin molempiin suuntiin ja sen jälkeen ei muistaakseni enää tehty paljoa muuta, kuin loppuravailtiin. Pakko kyllä sanoa, että Dexterillä en kauhean usein halua mennä, se vaan osaa olla niin ärsyttävän tahmea porsastelija!

Tuostakin huomaa miten se huijaa :D

T: Josku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti