lauantai 9. elokuuta 2014

Hapsulla hyppelyä

Mökkireissuun mahtui vielä yksi tunti Vuokatin ratsastuskoululla. Tällä kertaa olikin estetunti, ja oli aivan mahtavaa päästä taas hyppäämään pitkästä aikaa. Ajattelin ensin, että saisin kokeilla jotain uutta hevosta ja odotin innolla minkä saisin. Sainkin sitten ennestään tutun Hapsun, ja aluksi olin hieman pettynyt. Olisin niin halunnut kokeilla jotain uutta!

No, se että sain Hapsun estetunnille tarkoitti kumminkin sitä, että olin pärjännyt ponin kanssa edellisellä tunnilla opettajan mielestä hyvin. Mietin myös, olisiko Hapsu vieläkin energisempi sitten estetunnilla, joten innostus kasvoi sitä myötä kun harjailin tätä pikkuponia.


Aloitimme tunnin melko itsenäisellä verkalla, ja meitä oli vain kaksi ratsastamassa! Tilaa siis riitti suuressa maneesissa vaikka millä mitalla. Ensimmäinen puoli tuntia tosiaan meni sileällä työskentelyyn ja tein molemmissa päädyissä aina voltit tai pääty-ympyrät. Kokeilin myös jarruja pysäyttämällä pitkän sivun keskellä tai tekemällä käyntisiirtymisiä.

Otettiin myös laukat molempiin suuntiin, aluksi Hapsulla riitti taas energiaa ja laukka oli hiukan reipasta.. Huomasin kumminkin, ettei Hapsu ollut tällä kertaa ihan niin energinen kuin viimeksi, vaikka kyllähän se oli innokkaasti pyrkimässä eteenpäin. Noin puolelta aloitettiin hyppääminen. Tunnin teemana oli laukka-askelten laskeminen ja tultiin suoraa linjaa, jossa oli siis kaksi estettä. Väliin laskettiin seitsemän laukka-askelta.

Kuvia tuli tällä kertaa vähän vähemmän, ja niitä on vain ristikoista.
Olin muutes unohtanut turvaliivin mökille, joten lainattiin tallilta sitten turvaliivi, eli ei ole omani tuo kuvissa näkyvä liivi. Odotimme aina toisella pitkällä sivulla omaa vuoroamme, ja Hapsu ei millään meinannut jaksaa odottaa, vaan steppaili malttamattomasti ennen vuoroa. Ensimmäisen ristikon jälkeen piti todella ottaa ponia kiinni ja lyhentää laukkaa. Seitsemän askelta oli juuri täydellinen väli Hapsulle, ja suurin osa pääsimme oikealla askelmäärällä tehtävän.

Yhden kerran mahtui väliin jopa kahdeksan laukka-askelta. Sain siitä kumminkin positiivista palautetta, sillä laukan rytmi oli ollut tasainen ja hypyn paikka osui ihan hyvään kohtaan. Kun oltiin vähän aikaa tultu harjoitusta, lähdettiin tulemaan pientä rataa.
Keskityttiin enimmäkseen väleihin, ja myös oikeisiin laukkoihin. Harjoiteltiin tekniikkaa eikä niinkään korkeutta. Hapsulla myös ei voikkaan hypätä korkeita, nimittäin se pääsee ratana noin 60cm esteitä. Tultiin siis seuraava harjoitus vielä ristikoilla ja toistettiin pari kertaa. Hapsulla harjoitus meni ihan hyvin, eikä mitään ihmeellisiä mokia tullut.

Hapsu oli selvästi hieman hitaammalla päällä, eikä mitään suuria kaahotuksia nähty. Esteet sujuivat hyvin, ja ehdin vaihtaa laukan rauhassa, kun ei tarvinnut häslätä pidättämisen kanssa.


Lopuksi esteet nostettiin suunnilleen 60cm korkeudelle, tai maksimissaan 65cm. Ehdittiin tulla vain kerta rata, joten en saanut kuvia radasta. Videota kumminkin tuli. Huomasin estetunnin aikana, että olin kyllä ihan kuumuuden uuvuttanut, ja videolta näkee, etten ihan parhaimmillani ole :D. Viimeinen rata kumminkin sujui hyvin, ja jokaiseen väliin tuli suurinpiirtein 7 askelta, mikä olikin tarkoitus.

Lopetettiin radan jälkeen aika nopeasti, ja ravailtiin vielä loppuravit jonka jälkeen sitten kannettiin kaikki esteet kahdestaan pois. Päivän urheilukiintiö oli ihan täynnä, ja loppupäivän sitten otinkin rennosti mökillä aurinkoa ottaen ja laiskotellen.


Eli tuollainen rata tultiin viimeiseksi. Loppuun laitan vielä videota päivän väsyneestä suorituksesta :D. Nyt olisi kumminkin kysymys teille. Elikkäs, kun olen nyt näitä videoita laittanut loppuun, niin onko hyvä, että niissä kuuluu opettajan selostus? Vai olisiko mykkävideo parempi? Mitä jos videoissa kumminkin olisi musiikki? Mutta mikä musiikki, pitäisikö sen olla joku rauhallinen taustamusiikki, vai uusin radiohitti? Kertokaa kommentteihin, minkälaisena tykkäätte katsoa videon!

linkki videoon

T: Josku

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! Ja mun mielestä se on ihan hyvä näin , että se opettajan selostus kuuluu. Tiiätkö muuten millon hoitaja listat/hoitsujen toivelistat tulee tapiolassa? Tai milloin ne on yleensä tullut ja millon hoitaminen alkaa? Anteeks ku tästä tuli nyt tällanen romaani mutta tällasen kiven alla asuneena en tiiä mitään ... Mutta vielä kerran tosi kiva postauss!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hoitajatoivelistat on jo tulleet, eli sinne saa kirjoittaa nimen jo ponien kohdalle. Hoitaminen alkaa mun mielestä hoitajakokouksen jälkeen ja hoitajakokouksestahan on infoa siellä tallin seinällä. En nyt ulkoa muista mikä päivä se kokous olikaan..

      Poista
  2. Opettajan selostus paras!
    - Iiris

    VastaaPoista