keskiviikko 27. elokuuta 2014

SuperCinnamon!

Huhhuh, tuntuu edelleenkin että niin paljon on postauksia julkaisematta, ja ratsastustuntipostaukset venyvät vähän turhan pitkälle. Elikkäs tämä postaus olisi nyt siis viime viikon tiistain tunnista eli 19.8. Minulle oli laitettu kahden Dextertunnin jälkeen nyt piristykseksi Cinnamon, ja sehän kelpasi oikein hyvin!

Kuvista kiitos Jaanalle ja yhden kuvan otti Iida :)

Ennen tuntia oli kauhean kylmä t-paidalla, mutta loppujen lopuksi sitten kumminkin lämmin tuli ratsastaessa. Tunti aloitettiin taas tuttuun tapaan verryttelyllä ja tehtiin voltteja kirjaimiin. Tuntuu, että voltit ovat nousseet pikkusen ongelmaksi. Ensin Dexter, joka kaartuu sisäpohkeen ympäri, ja sitten Cinnamon joka myös porsastelee.

Yritin ratsastaa volteilla napakasti käyttäen sisäpohjetta paljon. Silloin poni selvästikin oli jännittynyt ja pää tapitti pystyssä korvat luimussa. Kun pari volttia tein niin, että en säätänyt niin paljoa, Cinnamon rentoutui eteen alas, mutta silloin se otti myös vähän omia vapauksiaan.



Tultiin myös edelliseltä tunnilta tuttuja askeleenpidennyksiä taas ja ne meni vaihtelevasti. Tultiin aika piakkoin pientä laukkaharjoitusta, eli pitkä sivu laukattiin aina sen jälkeen, kun oli tehnyt voltin ensin. Ei oltu ponin kanssa vielä saatu yhteisymmärrystä pyöreistä volteista, joten karmeaa oikomista kyllä esiintyi. Onneksi ei tehty harjoitusta kauaa, vaan siirryttiin pääty-ympyröille.

Laukassa karmeaksi ongelmaksi nousi jalustimet. Sain kokoajan olla hapuilemassa niitä takaisin jalkaan ja kaikki energiani kuluivat niiden kanssa tappelemiseen. Cinnamon laukkasi ihanan pyöreänä ja tosi hyvällä tahdilla. Ärsytti, kun en päässyt kunnolla työskentelemään sen kanssa jalustimien irtoilemisen takia.



Laukkailemisten jälkeen käveltiin hetken välikäynnit. Meidän oli seuraavaksi tarkoitus tehdä avotaivutuksia, mutta Cinnamonin kanssa ei kyllä mikään kerta ihan täydellisesti mennyt...Tehtiin ennen avotaivutukselle lähtöä voltti ja sitten pitkä sivu oli tarkoitus saada poni kulkemaan siis etujalat pois uralta.

Voltilta tullessani poni lähti helposti aluksi huijaamaan minua kääntäen päätään ja oli melko nihkeä lähtemään pohkeeseen reagoimaan. Yhden kerran sain ponin kulkemaan ihan pitkän sivun loppupuoliskolla tosi hyvin, mutta siihen se sitten meidän osalta jäikin. Olin kumminkin tyytyväinen, että sieltä jotain tulikin. Suurimmaksi osaksi Cinnamon siis yritti luistaa hommasta taivuttamalla vain kaulaa...

Tässä jotain yritystä :D

Poni alkoi tunnin myötä todella paljon rentoutumaan ja vähän hidastumaan ja sitä välillä todella sai laittaa eteenpäin.

Avoissa Cinnamon oli ihan pää kohti kattoa jännittyneenä, mutta heti sen jälkeen se rentoutui.
Avot sujuivat siis ihan hyvin, vaikka Cinnamon olikin melko vastahakoinen ja jännittynyt. Huomasin että sen kanssa välillä oli tosiaan sellaisia tilanteita, että sai käyttää raippaa jos poni lähti matelemaan. Ravailtiin vielä loppuraveja keventäen ja siinä vaiheessa Cinnamon kirjaimellisesti roikkui ohjia vasten. Annoin sen kumminkin ravata todella matalana ja ainakin sain hyvää harjoitusta käsien kannattelemisessa kun poni tosiaan oli siellä hyvin matalassa muodossa.

Kokonaisuudessaan tunti oli ollut ihan hyvä, mutta oli sitä haastettakin ollut vaikka millä mitalla. Cinnamonin kanssa on ihat omat juttunsa, eikä se liian helppo ratsu todellakaan ole.



T: Josku

2 kommenttia: