lauantai 8. huhtikuuta 2017

Aika lentää

Aika todella menee aivan hurjaa vauhtia eteenpäin ja samoin minä kiidän tapahtumasta ja ratsastuksesta toiseen. Mietin pitkään, miten edes lähtisin purkamaan sitä kaikkea, mitä tässä välissä on ehtinyt tapahtua. Jäädessäni jälkeen postauksista, joulukuvienkin ollessa kuukautta myöhässä, alkoi kirjoitusinto hiipua. Ehkä minulla oli myös jonkinlainen tarve saada elää aivan kiinni hetkessä, jätin tunnit koneella kirjoittamisen sijasta jollekkin muulle. Nyt, kun koulussa kääntyy viitosjakso ja keskellä hullunmyllyä ehdin suunnata katseeni blogiin, on pakko avata, mitä kaikkea siistiä on tapahtunut.

Ensinnäkin, kisaaminen. Kuluneisiin kuukausiin on mahtunut yhdet niin este- kuin koulukisatkin. Ensin kerrottakoon, että olen siirtynyt pelkästään estetunnille, kun koulutuntimme hajosi. Hyppään vakituisesti lauantaisin ja heti tämän vuoden alusta asti on ollut aivan uusi vaihde silmässä. Ollaan päästy hyppäämään aivan hurjasti ja kasvattamaan esterutiinia korkeammillakin esteillä. 5.2. olikin Domin kanssa estekisat, joihin lähdettiin vähän puhtaalta pöydältä. En nimittäin ollut hypännyt Domilla vähään aikaan, koska olin mennyt sen verran paljon Akulla ja Dexterillä. Poni oli kuitenkin tuttu itsensä, joten verkassa tiesin, mitä sen ponin kanssa kannatti tehdä.



Samaisessa kisaverkassa tapahtui myös mun tietääkseni ensimmäinen kisaverkkatippumiseni :D. Domi siis tuli verkkaesteelle epätavallisen hitaassa laukassa ja päättikin sitten vetää stopit ja pienen käännöksen esteen edessä ja ratsastaja heivasi itsensä esteiden sekaan. Onneksi ei sattunut pahemmin, vaikka hieman kyljellään sekaan tulin. Itse kisarata sen sijaan meni hyvin ja poni hyppäsi kivasti. Yhdelle okserille sain vähän patistaa, kun poni luisui vastalaukassa vähän ulos. Lopputuloksena oli 0-0 ja kolmas sija! Kisat menivät siis kaikenkaikkiaan todella hyvin. 

Seuraavat kisat olivatkin sitten seuraavana kuukautena 12.3. ja ne olivat koulukisat. Nämä kisat menin tuttuun tapaan Dexterillä, sillä halusin jatkaa ponin kanssa ja nähdä miten meillä sillä kertaa menisi. Viime kisat olivat olleet huonot ja minulla oli lista asioita, mitkä halusin sillä kertaa tehdä paremmin. Koulutunteja ja treenejä Dexterin kanssa oli kylläkin hyvin vähän alla estetuntien takia. Verkassa Dexter tuntui mielettömän kivalta. Löysin siihen nopeasti hyvän tuntuman ja pystyin keskittymään täysin omaan tekemiseen, koska meitä oli verkkaryhmässäkin sen verran vähän. 

Domin jarrutus :D



Itse radalle lähdin jännittynein fiiliksin. Tunsin myös ponin vähän jännittyvän ja pysähdys oli hieman levoton. Tällä kertaa pystyin kuitenkin purkaa tilanteen paremmin ja kokonaisuudessaan radasta löytyi todella paljon hyvää. Dexter pysyi myös rennompana verrattuna edellisiin koulukisoihin. Yllätys olikin suuri, kun palkintojenjaossa minun nimeni sanottiin ensin ja me voitettiin! Tähän toki vaikuttaa, että He A oli tullut uutena luokkana ja näin B:ssä oli hiukan vähemmän osallistujia. Prosentit olivat kuitenkin kuuttakymppiä hipovia, joten olin todella iloinen meidän suoritukseen. Sain myös tuomarilta hyvää palautetta, että poni oli ajoittain näyttänyt todella kivalta. 

Yhteenvetona voisin kyllä todeta, että alkuvuosi on startannut todella hienosti käyntiin. Kisoissa on ollut onnea matkassa ja ponit ovat olleet supereita. Lisäksi olen päässyt haastamaan itseäni esteiden parissa, ja koostetta lopputalven tunneista kuvien kera saattekin vielä, ennen kuin mahdollisesti ehdin palaamaan reaaliaikaiseen päivittelyyn. Oli kuitenkin kiva tulla vähän kertomaan kisailuista ja siitä, että täällä yhä ollaan :). 







2 kommenttia:

  1. Sun blogi näyttää tosi kivalta! Ootko siis menny Akulla estekisoja (Aku on mun lemppari poni Tapiolan ratsastuskoulul ja ratsastan siis siel)? Ite en tykkää hirveesti Cinnamonista koska no se ei oikeen oo mun tyyppinen poni tykkään enemmän esim Vanskist ja kerran se lähti laukkaa liian kovaa (se ei oo viel paha) ja sen ratsastaja tippu niinku myös Vanskin ratsastaja ja sit se alko jahtaa Vanskii ja uhkailee muit ponei, eikä ne leikkiny. Tuli aik pitkä...

    VastaaPoista
  2. Mut kaikki saa tykätä todellaki mistä ponista haluaa ja myös tavallaan pelkään Cinnamonia

    VastaaPoista