keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Pientä sähläystä ilmassa

Tiistaina hyppäsimme tunnillamme, koska estekisat ovat tulossa. Pieni sekalainen tapahtuma on tässä kuluneen viikon aikana käyty läpi, nimittäin minun oli tarkoitus ensin hypätä 80cm luokassa ensimmäistä kertaa. Suunnitelmat kumminkin peruuntuivat kuullessani tiistaina, ettei Hugo tulisikaan kasikymppiin, jolloin ratsuvaihtoehdot jäivät hyvin vähiin. Tiistaina olin siis hieman hämmentynyt, kun jo tunnin alussa sain kuulla, ettei Hugo tulisikaan kasikymppiin, josta myöskään tarkkaa syytä en ole vielä ymmärtänyt. Tiistaina kumminkin lähdimme harjoittelemaan estekisoja varten ja hyppäsimmekin vähän korkeampaa.

Hugo on varma esteratsu, minkä takia sillä olisi ollut kiva aloittaa korkeammassa luokassa kisaaminen ensimmäistä kertaa. Aloitimme tunnin alkuverkalla ja tulimme ensin ihan puomeina toisella pitkällä sivulla olevan linjan. Tehtiin voltti myös yhden esteen ympärille ja Hugo meni kivan reippaasti. Maneesissa tuntui riittävän ihanan paljon valoa keväisen ilman johdosta ja välillä aurinko valaisikin maneesia kokonaan kirkkaasti.



Verkka sujui hyvin ja pian jäätiinkin pyörimään suurelle voltille ja tultiin yksitellen lävistäjällä oleva ristikko. Ristikolla oli tarkoitus vaihtaa laukka joko sen päällä tai sitten nopeasti jälkeen. Hugolla ei ollut ongelmia laukanvaihdoissa, se nimittäin vaihtaa ne todella kivasti itse. Ensimmäinen hyppy tuli kaukaa ponnistettuna, kun poni päättikin jättää yhden askeleen välistä. En ollut ihan mukana hypyssä, mutta seuraavalla kerralla sitten ongelmitta.

Käytiin radan eri osat läpi yksitellen ja tultiin seuraavaksi linja, joka oli myös ristikkokorkeudella. Linjan toinen este oli okseri ja ristikoissa ei tullut mitään ihmeellisiä ongelmia. Kun oltiin käyty jokainen este, aloitettiin radan ratsastaminen, joka oli aika yksinkertainen. Hugo hyppäsi varmasti ja reippaasti. Kun kaikki olivat tulleet, nostettiin esteet pystyiksi.



Pystyillä tultiin sama rata uusiksi, mutta lisättiin vielä loppuun toisella pitkällä sivulla oleva pysty, jotta se tultaisiin molempiin suuntiin. Radasta ei ole paljoa kerrottavaa, mutta pientä häsellystä löytyi itseltäni. Ensimmäiselle esteelle tultiin vahingossa väärässä laukassa, enkä ehtinyt korjata sitä enää. Sen jälkeen rata kumminkin sujui oikeassa laukassa, mutta okserin jälkeen siirryin käyntiin unohtaen vielä viimeisen esteen. No, nopeasti uudestaan laukkaan ja esteen yli. Itse hypyt menivät hyvin ja poni nosti hyvin jalkojaan. Otin muutes uudet nahkasaappaat käyttöön nyt esteillä ja ne toimivat hyvin. Pelkäsin, että se ottaisi kauheasti kiinni polvitaipeeseen, mutta saappailla pystyy hyppäämään hyvin, mikä on tietenkin mahtava juttu.



Taidettiin ehtiä tulla rata tuollaisena 50-60cm korkeudella kaksi kertaa, jonka jälkeen esteet nostettiin 70-80cm korkeuteen. Oli kiva päästä hyppäämään vaihteeksi vähän korkempaa ja rata alkoikin hyvin. Lävistäjällä olevalle pystylle tuli hyvä laukanvaihto esteen päällä ja siitä sitten jatkettiin reippassa temmossa linjalle. Linjan toinen este oli liila okseri, jolle haluttiin nähdä pitkä myötääminen. Se onnistui ihan hyvin, mutta Hugon hypystä tuli jotenkin kummallinen, minkä vuoksi esteen jälkeen minulta irtosi toinen jalustin.

Koska rata suoritettiin kisamaisesti, en viitsinyt lähteä pääty-ympyrälle, vaan yritin saada jalustimen jalkaan ennen viimeistä hyppyä. Onnistuin kumminkin häsläämään ja siinä sitten mentiin viimeinen hyppy ilman toista jalustinta. Pääsin Hugon hyppyyn kumminkin ihan hyvin mukaan, mutta kunnon myötääminen vähän jäi esteellä. Siihen käden automaattiseen myötäämiseen pitääkin siis kiinnittää huomiota jatkossa.



ilman jalustinta mennään :D Voi vitsi olisi ollut hyvä kuva, jos ei edessä olisi näkynyt Epsua

Tunnista jäi kumminkin hieman epävarmat fiilikset. Itse hypyt olivat sujuneet hyvin, mutta pientä sähläystä sattui sinne tänne ja parannettavaa löytyi. Tiistain jälkeen oli estekisojen suhteen paljon kysymyksiä. Kellä menisin sinne, kun Hugo ei tulisikaan 80cm? Mihin luokkaan ylipäätänsä pitäisi osallistua? Sunnuntaina minulle selvisi sitten vähän enemmän asioita, mutta kerron niistä sunnuntain valmennuspostauksessa. Tiistain estetunti ei ollut parhaita estetuntejani, muttei kumminkaan mikään katastrofikaan. Se sai vaan itseni pohtimaan erilaisia asioita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti