tiistai 28. huhtikuuta 2015

Uusi yritys

Kisojen jälkeisenä tiistaina oli luvassa tavallinen koulutunti, mutta tallille tullessani sain ihmetyksekseni huomata, että ratsastaisin Fireboylla. Oli selvästi sitten minun vuoroni kokeilla tuota istuntaherkkää ponia, jolla viimeksi ei siis ollut sujunut niin hyvin. Kun menin silloin Fireboylla, lähti se laukkaamaan alta pois ja jouduin kesken tunnin vaihtamaan Dexteriin. Niinpä olin hyvin jännittynyt, kun lähdin varustamaan ponia ja uudelleen kokeilemaan sillä menoa. Ajan kuluessa olen kumminkin oppinut lisää ja taisin kumminkin jossain määrin tietääkkin, että minun aikani olisi kokeilla sitä. Kun Fireboy oli valmis, lähdettiin sitten maneesiin ja voin kyllä sanoa että olin hieman kauhunsekaisella jännityksellä liikenteessä. Ne ovat ne ennakkoluulot, jotka saavat asioita aikaan. Itse ponihan on kiltti, se ei ala pudottamaan ratsastajaa selästä, mutta kertoo omalla tavallaan ratsastajan virheet lisäämällä vauhtia.

Kuvista suurkiitokset Danielalle :)


Alkutunti alkoi niin, että olin kuin rautakanki siellä selässä. En muista milloin normaali tunti on jännittänyt sen verran, että puolessa tunnissa huomaa suun olevan ihan kuiva. Mentiin melko pitkään alussa käyntityöskentelyä, jonka jälkeen siirryttiin raviin ja tehtiin molempiin päätyihin pääty-ympyrät. Fireboy oli kivan rauhallinen ja jos se meinasi lähteä kiihdyttelemään, sain hidastettua ponia hyvin. Kyllä siinä sitten itsekin alkoi rentoutumaan, eihän se niin kauheaa ollutkaan.

Siirryttiin ravissa melko pian kahdelle suurelle pääty-ympyrälle, sillä tällä kertaa oli teemana pääty-ympyröillä työskenteleminen. Aloitettiin suurentamaan ja pienentämään ympyrää istumalla harjoitusraviin, mutta itse keventelin. Pienentäminen sujui hyvin, poni pysyi kivan rauhallisena, eikä mitään ongelmia syntynyt. Uskalsin jo enemmän alkaa ratsastamaan ponia ja vaadin siltä enemmän. Suurennuksessa piti väistättää hieman takaosaa ulospäin. Ravattiin pitkään, jonka jälkeen oli laukan vuoro. Välillä Firre meinasi ravissa painua liiankin alas, ja sitä sai nostaa sieltä ylöspäin.



Nostettiin laukka ja poni nosti sen ihan ajatuksesta. Mitään kovaa ei kumminkaan alussa menty, vaan rauhallinen tahti löytyi. Fireboy laukkasi reippaasti ja sillä oli kivan miellyttävä laukka istua. Välillä poni lisäsi vauhtia ja sai tehdä paljon puolipidätteitä. Yllätyin kuinka kivasti laukassa sujui ja poni laukkasi rennosti eteen alas. Pääty-ympyrällä oli myös todella hyvä työskennellä laukassa ja tutustua poniin rauhassa. Laukassa myös pienensimme ja suurensimme ympyrää ja välillä tein voltteja ympyrän sisälle.

Kun siirryttiin ympyrältä laukkaamaan uraa pitkin, poni lähti vähän kiihdyttelemään. Laukka muuttui vähän reippaammaksi, mutta ei missään vaiheessa kumminkaan ollut lähtemässä kädestä. Poni otti kipinää pitkillä sivuilla hiukan. Laukkapätkä ei ollut pitkä, vaan jatkettiin sitten piakkoin ravissa. Ravissa sitten tein suuria pääty-ympyröitä ja hain takaisin rauhallisen tahdin.



Siirryttiin hetkeksi käyntiin, jonka jälkeen lopputunti kulutettiinkin pohkeenväistöjen parissa. Tultiin pohkeenväistöjä tällä kertaa C kirjaimesta peilille päin, kun yleensä tehdään toisinpäin. Hyvää vaihtelua on poneillekkin tehdä eri paikoista väistöä. Fireboy väistätti aika hitaasti, mutta saatiin kumminkin ihan kelvollista väistöä aikaan. Tehtiin molempiin suuntiin pohkeenväistöä ja toinen suunta oli selvästi helpompi ja siihen meillä sujui paremmin. Poni oli yllättäen vähän hidas pohkeeseen väistössä. Niiden jälkeen jatkettiin loppuravien parissa, jotka sujuivat hyvin.

Tunti oli ollut oikein onnistunut ja sain positiivista palautetta, että olen kehittynyt talven aikana paljon. Poni oli oikein kiva, vaikka välillä olikin vähän sellainen ajatus että: "Kohta se lähtee, kohta se lähtee." Pitäisi oppia vain luottamaan siihen, että kyllä sitä pärjää. Kun sain kuulla, että tässähän olisi sitten uusi Fireboyn ratsastaja niin...voihan apua. Mutta katsotaan nyt kun tutustutaan sitten poniin rauhassa.



2 kommenttia:

  1. Uuu , vitsi tulipoika kuulostaa aina vaan kivemmalta. Ja tosi hyvä postaus ! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhah xD Se on tosi erilainen jotenki mitä muut ponit! Kiitos :3

      Poista