maanantai 9. joulukuuta 2013

Unohdetulla ponilla!

Kävipä hassusti nimittäin keskiviikkona kun tulin, näin yllätyksellisesti tallin omistajan tekevän listoja satulahuoneessa. Ihmettelin missä vakituinen opettajamme oli, ja kuulemma tämän viikon oli opettamassa tallilla eräs opettaja joka on vuosi sitten täällä ollut. Olin todella iloisesti yllättynyt, sillä olihan siitä aikaa kun viimeksi hänen opetuksessa olin. Joten tallilla odotinkin jännittyneenä millainen tunti tästä tulisikaan!





Harjasin ponin tietenkin ensiksi ja meillä tulisi olemaan ihan tavallinen tunti. Tuntui kuin aika olisi mennyt aivan liian hitaasti! Kun kello oli puoli viisi, ajattelin että se olisi tuntia enemmän.

 Ratsuni tulisi olemaan Epsu! Olin aivan ihmeissäni, en ollut mennyt piiiitkään aikaan tällä ponilla ja olin aivan kokonaan unohtanut koko ponin. Tietenkin mielestäni oli hauska mennä sillä kun pääsisi vähän kokeilemaan millainen se nykyään olisi. Mutta silti olin lievästi yllättynyt!



Käveltiin alkutunnista aika pitkään ennenkuin alkoi tunti. Opettaja ei hirveästi tiennyt meidän tasoamme, mutta tunti oli hyvin hyödyllinen. Opettaja painotti alussa kunnolla kulmiin menemistä ja tehtiin muutamia suunnanvaihtoja.

Oltiin muutes tallin myyjäisissä ja ostettiin ihana ratsastajapipariteos.


Epsu oli niin erilainen ja siihen todella piti totutella. Se oli jotenkin vain niin omituista mennä pitkästä aikaa ponilla jolla on niin lennokkaat askeleet. Epsu meni aika perustasoisesti ja keskityin siihen, että osaisin ratsastaa ponia oikealla tavalla.

Pian aloitettiin harjoitus jota tehtiin hyvin pitkään. Siinä C päädyssä tehtiin pääty-ympyrä jolla tehtiin temponlisäys. Pitkillä sivuilla mentiin normaalia ravia ja L päädyssä tehtiin voltti jossa hidastettiin tempoa. Tärkeää oli että ravin erot näkyivät selvästi. En vieläkään jotenkin osannut ratsastaa Epsua ja menimme siellä niin arkipäiväisesti vain että huhhuh...

Lopulta aloin vaatimaan enemmän meiltä molemmilta ja lisättiin tempoa oikein kunnolla. Opettaja huomasi eron ja sanoi että minun täytyi antaa sille ohjaa, että poni saisi kunnolla venyttää. Epsu meni oikein kivan pyöreästi, mutta välillä se laski voltilla raviin.

tässä näkyy jotenkin..:D
Pian tehtiin toiseen suuntaan laukkaaminen. Laukattiin kahdella pääty-ympyrällä molempiin suuntiin. Epsulla kuulemma on tapana pukittaa laukannostossa ja se ei nosta laukkaa kauhean hyvin. Itseasiassa nostot menivät mielestäni oikein hyvin mutta kokoajan piti ylläpitää epsun pitkäaskeleista laukkaa. Ylläpitäminen itseasiassa sujui oikein hyvin!

Seuraavaksi sai ottaa jalustimet pois jos halusi. En tiedä mikä mielijohde päähäni pälkähti mutta otin jalustimet pois. Epsulla siis on pahamaineinen hyvin pomppiva ravi ja haastetta löytyy. Kyllähän siinä ravissa meni ihan hyvin, mutta oli paljon enemmän hommaa!


Muut halusivat laukata joten siirryttiin kokouraa pitkin ilman jalustimia laukkaamaan. Nostot osoittautuivat tälläkertaa hankalimmiksi, meillä ei oikein ollut tilaa laukata Epsun kanssa. Kaahotettiin siellä ihanasti siis kiitoravia..Käveltiin laukkaamisen jälkeen hetki keskellä ja laitoin jalustimet takaisin jalkaan. Epsu ei reagoinut pohkeeseen ja kun annoin raippaa poni vähän "villiintyi". Se oli koko tunnin hyvin reipas!

vanhaa kuvaa :)
 Lopullinen tunnelma Epsusta oli hieman omituinen. En jotenkin vain osannut ratsastaa sitä enää, menisikö tauon piikkiin? En tiedä mutta tunti oli hieman omituinen. Oli kumminkin ihanaa saada eri opettaja tällä kertaa vaikka toisella ponilla olisi saattanut sujua paremminkin..;)

t: Josku



2 kommenttia:

  1. Haha toi pipariratsukko on mun ja mun äidin tekemä XDDD

    VastaaPoista
  2. Sut on haastettu!
    http://cia-ponit.blogspot.fi/2013/12/joulukalenteri-luukku-17.html

    VastaaPoista