lauantai 5. syyskuuta 2015

Uudestaan vauhdikas F

Kauden toiselle tunnille sainkin uudestaan Fireboyn, mitä olinkin jo osannut odottaa. Päätin lähteä tunnille positiivisin mielin tarkoituksena ratsastaa paremmin kuin viime kerralla. Meillä olikin sillä kertaa sijainen joten oli ihan kiva saada kuulla mielipidettä ja uutta näkemystä. Jo alkukäynneissä Fireboy tuntui jotenkin energisemmältä kuin viime kerralla. Se asteli tarmokkaasti eteenpäin ja suorastaan odotti pääsevänsä töihin. Aloitimme tunnin melkein heti siirtymällä isolle keskiympyrälle. Ympyrällä lähdettiin ensin pitkään työskentelemään käynnissä.

Käynnissä teimme ympyrällä takaosan väistätystä ulospäin tarkoituksena saada poneja aktivoitumaan. Fireboy oli vähän nihkeä, mutta saatiin ihan hyviäkin pätkiä. Välillä poni pysähtyi, kun ei ymmärtänyt, mitä sen kuului tehdä. Väistöjä tehtyämme poni alkoi kuuntelemaan hyvin ja työnsi koko ajan paremmin takapäätään.



Jatkettiin samaa tehtävää niin, että hetken takaosan väistön jälkeen siirryttiin raviin, muutaman askeleen ravin jälkeen käyntiin ja uudestaan väistöä. Fireboy suorastaan ampaisi raviin innoissaan ja alkoikin pian vähän ennakoida. Se ei olisi millään malttanut väistättää takaosaansa, vaan olisi halunnut energisenä kiihdyttää raviin ennen aikojaan. Pian jatkettiin ravailemalla. Ravissa tein muutamia voltteja ja muutenkin vähän rauhoittelin innokasta ponia. Teimme hieman temmonmuutoksia ja pian otimme laukkaa.

Laukassa keskiympyrällä mulle ja Fireboylle ei vaan riittänyt tilaa. Poni olisi halunnut mennä reippaasti ja kuroi välimatkoja kiinni todella nopeasti. Laukka oli muutenkin vähän turhan reipasta ja energistä. Tarkoituksena oli säädellä laukan tempoa hidastamalla ja ratsastamalla eteen. En kyllä ollenkaan ehtinyt tehdä sitä kun piti keskittyä siihen, ettei oltu koko ajan jonkun hännässä. Kun jatkettiin suoraa uraa pitkin, päätin jatkaa pääty-ympyrällä. En halunnut antaa ponille tilaisuutta kiihdytellä pitkillä sivuilla vaan aloin työstämään sitä ympyrällä hitaammaksi ja paremmin kuulolle. Fireboy selvästi rauhoittui paremmaksi, vaikka välillä vieläkin olisi halunnut mennä reippaampaa.



Energinen poni kumminkin tuli ihan hyvin takaisin avuille ja kun oli aika siirtyä raviin, sain hyvin hidastettua laukkaa ja siirtymisestä tuli hallittu. Hassua miten se ottaa välillä kipinää ja sitten kumminkin sieltä pikkuhiljaa rentoutuu ja malttaa kuunnella. Seuraavaksi siirryimmekin pääty-ympyrälle ja alettiin pienentää ja suurentaa sitä. Pienentämisessä ideana oli vähän avotaivutusmaisesti pienentää ja suurentaa sitten taas väistämällä ulospäin takaosaa. Fireboy rentoutui tosi hyvin tässä ympyräharjoituksessa ravissa ja menikin tosi letkeästi ja kivantuntuisesti.

Kun olimme päässeet suurelle ympyrälle, piti lisätä tempoa keventäen. Sitten taas koota harjoitusravissa ja lähteä taas pienentämään. Meillä sujui ihan kivasti eikä mitään ihmeellistä tapahtunut. Tunnin loppupuoliskolla sitten vain ravailtiinkin rennosti.



Kaikenkaikkiaan tunti ei sujunut yhtä hyvin kuin viimeksi. Poni oli turhan energinen ja ärsyttävästi sai hidastella joka välissä. Itse tunnin harjoitukset sen sijaan olivat todella hyviä ja muutenkin oli oikea tehotunti. Oli kiva päästä sijaisen valvovan silmän alle ja kuulla kaikenlaisia uusiakin neuvoja. Fireboykiintiö tosin alkoi olla jo täynnä ja toivoinkin seuraavalle kerralle jotain muuta.


2 kommenttia:

  1. Kiva postaus!
    Oon uus hoitaja tapiolassa ja menossa maanantaina ekaa kertaa taluttamaan. Mulla olis pari kysymystä siitä:
    Kiinnitrtäänkö riimunnaru kuolainrenkaaseen,
    Millaisilla kengillä kannattaa taluttaa
    Kuinka aikaisin ennen tuntia kannattaa tulla tallille? Kiitos jos vastaat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu laita riimunnaru kuolainrenkaaseen (Bellan kanssa voi laittaa erilailla mut en usko et talutat bellaa) kannattaa taluttaa joko tallikengillä tai jollain hyvillä tennareilla joilla voi juosta. Mulla on ite joskus ollut kumisaappaat mutta ne on ollu vähä raskaat. Kannattaa tulla hyvissä ajoin niin tiiät ketä taluttaa ja on riimunnaru sun muut valmiina, joskus kakskyt vailla viimeistään :)

      Poista