keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Syysloman startti!



Noniin, tänään olikin erilainen päivä. Ensiksikin: SYYSLOMA ALKOI! Jeee :D. Ihanaa, mahtavaa jne :). Mulla oli koulua tänään yhdeksästä 15 yli yhteen ja kaikki tunnit olivat luokanvalvojan tunteja. Koulun jälkeen meninkin kotiin ja lähdin koiran kanssa ulos.

Kotiin päästyäni koottiin yhdessä äidin kanssa Maurin uusi kangashäkki, jonka olimme tilanneet verkkokaupasta. Viimein tilaus oli tullut. Mauri kokeili häkkiään ihmeissään. Se kävi siellä ja tuli nopeasti pois. Poika oli aivan täpinöissään! Otetaankin kevythäkki mukaan viikonlopun tokoleirille! :).

Kohta olikin vuorossa lähtö tallille, mutta ensiksi mentiin isoäidin luokse. Tämä nimittäin tuli mukaan tallille, sillä halusin näyttää hänelle Cinnamonin. Niinpä minä, äiti ja isoäiti ajoimme tallille. Vaihdoin nopsaan kamat päälle jonka jälkeen menin ottamaan Cinnamonin käytävälle. Poni oli tietenkin hurjan nätisti eikä tehnyt mitään ihmeempää. Isoäiti ihastui Cinnamoniin, koska tämä poni on niin kiltti ja isoäiti pelkää hevosia ;).

 Kun he olivat lähteneet niin Heidi oli menossa takaisin karsinaan Vaniljan kanssa. Aloitin väistämisen Cinnamonin kanssa, joka ei millään suostunut väistämään. Yhtäkkiä huomasin, että Vanilja oli edessäni ja niinpä kävelytin Cinnamonia eteenpäin. Sitten Kasper tunki "kuononsa" karsinan yli ja nuuhkaisi Vaniljaa joka pelästyi ja ravasi käytävää eteenpäin kun Cinnamon vielä oli potkaissut taaksepäin. Huhhuh, mikä tilanne! Onneksi isoäiti ei nähnyt ;).

Tänään neljän tuntia ei pidetty ollenkaan, koska syysloman takia moni ratsastaja ei päässyt. Oli siis runsaasti aikaa oleskella. Putsasin kamoja ja söin eväät. Pari tyttöä lähti ostelemaan mutakakkuja ja muita herkkuja ja sain mutakakun itselleni kun olin antanut heille rahaa. Mutakakut tulivat viimehetkellä ennen talutustunnin alkua ja siinä sitä ahmittiin kaksin käsin!

Kun talutustunti alkoi, minä talutin Zandroa. Tunnilla ratsastajat saivat jo mennä itsenäisesti enemmän ja Zandron ratsastaja meni ihan hyvin. Päädyttiin siihen, että vaihtelimme Hugon taluttamista Heidin kanssa,  ettei hänen tarvisi kokoajan juosta. Lopputunnin talutinkin siis Hugoa. Vietiin ponit sisään ja menin oman ponini luokse. Menin nimittäin viimeisellä uudella jota en ollut kokeillut: Domilla!

Tunnilla oli monta tyyppiä jotka eivät olleet vakiotuntilaisiamme. Muuten meitä olisikin ollut vain 3. Teimme alussa pohkeenväistöä molemmissa suunnissa. Domilla teki väistöä paljon paremmin toiseen suuntaan. Lisäksi tehtiin loivaa kiemurauraa ensin ravissa.













Seuraavassa harjoituksessa tehtiin voltteja. Meidän piti tehdöä E- kirjaimen jälkeisessä kulmassa, kirjaimessa R ja C kirjaimen jälkeisessä kulmassa.

Hieno piirros xD





Voltit menivät ihan hyvin, joskus se ei suostunut kääntymään ja tuli hieman liian suuria ympyröitä..Kävelimme hetken aikaa, ja meille kerrottiin uudet ohjeet.






Seuraavaksi tarkoituksena oli tehdä loiva kiemuraura laukassa. Jakauduttiin kahteen porukkaan aj olkin ensimmäisessä porukassa. Kirjaimessa C nostettiin laukka ja oikeassa kierroksessa tehtiin loiva kiemuraura laukassa. Sitten peilipäädyssä siirryttiin raviin ja ravattiin pitkä sivu. Domi hieman kaahotti laukassa, mutta nosti ihan hyvin. Onnistumisiakin tuli ;) Harjoitus tehtiin molempiin suuntiin.







Yhdessä vaiheessa kun ravailtiin, Domi alkoi kyttäilemään katsomoa. Se kiersi katsomon kaukaa ja otti sivuaskeleita. Kun ravailimme, Domi säikähti ja lähti kiitolaukkaa toiselle puolelle maneesia. Jalasta irtosi toinen  jalustin ja se oli kyllä aikamoista menoa. Pysyin kyydissä. Moni muukin poni pelästyi Domin mukana. Mutta niin, odotettiin myös että toiset saivat tehtyä sen loiva kiemuraura harjoituksen..


Kaiken kaikkiaan huomasin, että Domi on vielä ihan vauva. Sillä oli energiaa ja vaikka alussa luulin, että Domi olisi nihkeä, sitä joutuikin joissain vaiheessa ihan pidättämään kunnolla. Kaikenlaista se keksi, heitteli aikapaljon päätä ja käyttäytyi muutenkin niinkuin nuori poni käyttäytyy. Höpsö Domi :D Nyt on sitten kokeiltu kaikkia uusia.

Kun tulin kotiin, söin vielä iltapalaksi mutakakkua <3

T: Josku



4 kommenttia:

  1. Mua naurattaa vieläkin Kasperia säikähtänyt Vanilja ja meiän vaaratilanne! :DDD Kunpa joku ois kuvannu sen videolle...

    VastaaPoista