sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Jännittävä estetunti!

Nyt oli pitkästä aikaa taas esteitä keskiviikkona. Olin toivonut tavallisille esteille Dexteriä, mutta mentiinkin ilman jalustimia ja irrotettiin kädet esteen päällä. Siispä arvelinkin, että olisi melko jännittävä tunti tulossa.

 Tosiaan toissa kerrallahan, kun mentiin ilman satulaa, niin silloin tippui 4 eli nyt keskiviikkona olisi tallille pitänyt ilmestyä 4 kakkua, mutta vain 1 muisti tuoda kakun. Sainpahan "maistaa" yhden palan mutakakustamme samalla kun harjasin Cinnamonia, jolla on karvanlähtö! Kerrankin oli jotain työtä muuten niin siistissä ponissa ;).

Pian olikin jo talutustunnin aika, ennen omaa tuntiani. Talutin Cinnamonia alunperin, mutta enää ei tarvinnut hirveästi ratsastajia taluttaa vaan enemmänkin seisoimme uran sisäpuolella. Joitain poneja piti vielä taluttaa, joten me taluttajat vaihtelimme välillä, ettei yhden tarvitsisi kokoajan juosta ponin vierellä. Eli loppujen lopuksi talutin tunnin aikana 3 eri ponia.

Talutustunnin aikana minulle selvisi, etten menisikään Dexterillä, sillä se röhisi vähän ja yksi alkeisratsastaja ei tullutkaan, joten menin Dexterin sijasta Rufuksella! Se olikin aikamoinen muutos, mutta oli ihan kiva päästä kaikin puolin kokeilemaan Rufusta ensimmäisen viikon jälkeen, jolloin ei vielä laukattu ollenkaan. Eli tosiaan Rufushan on vähän laiskan puoleinen, joten laitoin sen heti alussa menemään raipan kanssa. Mentiin muutamia puomeja, kunnes otettiin jalustimet kaulalle.

Muutama kuva alkutunnista...Ja odottelusta kun muut hyppäävät ;)


















Oli mun vuoro hypätä :D Rufus oli ilman jalustimia hieman hankala ja ei millään nostanut laukkaa. Kun se laukkasi, mentiin aikamoista kyytiä, mutta hypättiin ihan normisti.

Laitettiin jalustimet jalkaan ja mentiin ilman kättä viimeisellä esteellä. Rufus ei saanut askeleita sopimaan esteelle ja ponnisti oikean kenguruloikan todella kaukaa. Se oli aikamoinen loikka, ennen viimeistä estettä piti antaa raippaa ja kun annoin niin poni teki suuren pukin ja väisti estettä. Kun tultiin uudestaan, luultiin että Rufus kaatuisi, kun se tuli esteen eteen tasajalkaa, mutta onneksi päästiin yli.

Hieman tärähtänyt kuva, mutta ilmavaran kyllä näkee! Hyppää jtn. 80 cm!



Viimeisellä kerralla pääsin irrottamaan käden ja meni ihan hyvin :)






Olipa aikamoinen hyppääjäponi! Ja kyllä otti aikamoiset megaloikat :D Ihana tunti kumminkin oli, ja Rufus meni ihan hyvin.






T:josku

2 kommenttia:

  1. Kiva jpostaus, mutta te ette kyllä hypänny 80cm, hyppäsitte enintään 50 tai 60. :D olin kattomassa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, siis tarkotin sitä että toi ilmavara oli varmaa jtn 80 cm :D Et Rufus pomppas niin korkeen kenguruloikan..

      Poista