torstai 10. lokakuuta 2013

Vauhtia ja vaaroja!

Olipas jännä tunti tosiaan! Keskiviikkona siis mentiin ilman satulaa. Olin saanut Tinjaminin, ja ensin ajattelin että voih, mitä tästäkin tulee. Onneksi mentiin ilman satulaa niin oli edes vähän kivempi ;)!


Noniin, eli tosiaan en ollut maailman innoissani Tinjaminillä menemisestä..Mutta niin sitä kumminkin mentiin ;). Kävin ennen tuntia taluttamassa Tinjaminiä ja sitten talutuksen jälkeen otettiin poneilta satulat pois ja selkään vaan!

Alettiin siinä ravailemaan harjoitusravia ja Tinjaminillä oli ihan mukava selkä. Tehtiin niin, että käännyttiin rata pituussuuntaan leikkaa ja pujoteltiin tötteröt pariin kertaan. Ravailtiin todella paljon ja piakkoin otettiin yhteislaukka. Tinjaminillä riitti virtaa ja se meni aika paljon kiitoravia! Lisäksi Tinjamin meinasi haukata Dexterin takapuolta, mutta käänsin sen radan poikki. 

Laukassa ei vielä tippunut kukaan ja tehtiin seuraavaksi toiseen suuntaan pienen ravailun jälkeen. Tinjamin oli aivan mahdottomalla tuulella. Yhdessa vaiheessa se teki äkkiväistön kun väisti tötteröä. Mukauduin liikkeeseen ja sitten se oli taas menoa! Yhdessä vaiheessa Tinjamin kompastui ja veti kaulansa alas, lisäksi se vielä meni kiitolaukkaa ja siinä sai todella käyttää lihaksia, että sai Timppaa hidastettua. Mahtui ainakin jännitystä mukaan!

Sen jälkeen teimme raviväistöjä molemmilla pitkillä sivuilla lankkurivin alta uralle päin. Tinjamin meni vähän lapa edellä, mutta  kyllä me onnistuttiinkin välillä ;).

Nyt olikin vuorossa tälläinen harjoitus.  Ensin mentiin toisella pitkällä sivulla harjoitusravia ja sitten tehtiin kirjaimessa S voltti. Sen jälkeen nostettiin peilipäädyssä laukka ja laukattiin pitkä sivu. Sitten siirryttiin raviin. Tehtiin tätä harjoitusta molempiin suuntiin! Toisessa suunnassa olin Amalian ja Kasperin takana. Yhtäkkiä näin, että Amalia roikkui Kasperin sään päällä toisella jalalla ja oli luisumassa kohti maata. Niinhän siinä kävikin, että sinne se tupsahti ja nauroi vaan! Hyvä homma XD.

Lopussa mentiin ravia ja piti kevennellä siinä. Kuulemma katsojien mukaan kevensin oikein hyvin lantiosta (Y) :D. Sitten oli vielä lopuksi vuorossa maailmanympärysmatka! Ja ei pysähtyneenä vaan käynnissä. Siinä moni tupsahtelikin alas :D Olin tälläkertaa yhdessä vaiheessa Nonan ja Rufuksen perässä. Nonakin oli luisumassa kohti maata ja nojasi hieman Rufuksen takapäähän. Silloin alkoikin kunnon rodeo! Rufus pukitteli varmaan noin 3 kertaa ja Nona lensi tyylikkäästi selkä edellä maahan ja aika vauhdilla! Se oli kyllä hieno lento! :D

Laskettiin että yhteensä 4 kakkua taisi olla ensi kerralle tulossa. Minä itse en siis tippunut, vaikka aluksi vähän oletin niin kun Timpan laukkakaahailu tiedetään ;). Mutta juu, sellaista tällä kertaa! Loppuun vielä kuvia..




Heilahti aika moni :D






Amalia ja kasper

Nona ja rufus








Siinä pari kuvaa. Lopussa poni alkoi rentoutumaan ja hakeutumaan muotoon, mutta tästä ei kuvia tullut otettua :D...

T:Josku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti