sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Keskiviikon katsaus :)

Tälläisiä postauksia tosiaan on jo muutamia tullut, mutta tosiaan kerron mielelläni ratsastuksistani tässä blogissa. Blogi onkin nyt selvästi siirtynyt vähän ratsastuspostauksien puolelle :D

Eli tosiaan huomasin harjatessani Cinnamonia, että sen karvanlähtö alkaa piakkoin olemaan ohi. Ihan hyvä juttu mielestäni ;). Poni oli aivan innoissaan katselemassa mitä kaikenlaisia herkkuja kenelläkin oli mukanaan. Meinasi varastaa piparinkin, ja nuuhki aivan korvat hörössä. Harjasin tälläkertaa hiukan nopeammin, sillä viimekerralla minulla oli kestänyt puoli tuntia saada poni kuntoon. (se kerta kun tein videopostauksen).

Kohti karsinaa...



Ihana poni <3

Cinnamon oli siis harjattu ;). Vietin melko kauan aikaa satulahuoneessa, mutta toki putsasin myös joitain Cinnamonin kamoja..






Minä, minä, minä!!

Cinnamon kurkistaa..
Ilmoitus olikin saapunut tallille, että estekilpailut pidetään 11.10. Ilmoittauduin heti ja listalla olikin monta osallistujaa! Päätin mennä 50-60 cm luokkaan, sillä olin jo ollut kerran niissä kisoissa, enkä vielä voisi osallistua mihinkään 80 cm luokkaan sillä en ole niin paljoa vielä harjoitellut.




Listat tulivat ja huomasin, että menin Hugolla. Olin ihan tyytyväinen, sillä en ollutkaan mennyt sillä vielä koulutunnilla. Kävin ensiksi taluttamassa, mutta ratsastajat pääsivät jo enemmän menemään ilman taluttajaa, joten ei hirveästi tarttenut juosta. Mentiin takaisin talliin ja minulla oli senverran kylmä, että oli pakko mennä patterin ääreen lämmittelemään. Lähdin laittamaan Hugoa kuntoon jossain 7 minuuttia vaille (tarkkaa :D) ja poni olikin ihan parissa minuutissa jo valmis.



Minulla ei ollut tälläkertaa kuvaajaa, joten laitan pari vanhaa kuvaa. Eli tosiaan Hugo oli heti alussa oikein herkkä ja reipas. Menimme reipasta tahtia alkuraveja ja keskityin pitämään tahdin sopivan vauhtisena. Tehtiin muutamia voltteja. Pääaiheena tälläkertaa tunnillamme oli tehdä vastalaukkaharjoitusta. Tehtiin harjoitusta niin, että tehtiin kulmanleikkaus ja vaihdettiin suuntaa. Kokoajan pidettiin oikea laukka, ja pieni suora piti olla vastalaukkaa..Tehtiin harjoitus molempiin suuntiin.

Nuo kaksi pistettä ovat tolpat, joiden välistä sai mennä, tai sitten kiertään ulkopuolelta.

Oikeassa laukassa Hugo lähti vastalaukassa hieman kaahottamaan ja vedin liikaa oikeasta ohjasta! Pitää siis muistaa nyt vastaisuuden varalta suoristaa poni. Hugo kääntyi todella hyvin kulmissa. Vasemmassa laukassa meillä meni huomattavasti paremmin ja poni meni hillityllä vauhdilla. Kommentteja en saanut, joten uskon että se meni ihan hyvin myös opettajan mielestä.

Vanha kuva :)


Tunnilla kyllä sattui ja tapahtui! Epsu kaatui kulmassa ihan kokonaan kyljelleen ja se kyllä näytti aika pahalta. Onneksi mitään ei kumminkaan ollut sattunut. Myös Zandro ei suostunut kääntymään voltille ja siellä se veti jotain omaa showtaan :D. Oli kyllä aikamoinen tunti!

Mielestäni tämä tunti ei ihan mennyt nappiin, Hugo oli hyvin energinen eikä välillä kuunnellut apuja. Voisin sanoa, että tunti meni ihan perushyvin. Saatiin kumminkin myös onnistumisia :).

Hugo on tyytyväinen itseensä :D



T:josku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti