tiistai 5. marraskuuta 2013

Tiistain hevostelut!

Tosiaan otsikkona on HEVOSTEUT, sillä menin rästinä heppatunnille käymään pitkästä aikaa. Olen ollut vain parilla heppatunnilla Tapiolassa ennen tätä tuntia ja mielenkiinnolla odotin, mitä tuleman pitää..Ensin on kumminkin pakko kertoa bussiseikkaulustani. Eli menin tänään bussilla, sillä en yleensä mene tallille tiistaisin ja nyt meninkin vain ratsastamaan. Onneksi lähdin ajoissa, sillä minulla oli edessäni varsinainen bussiseikkailu!

Ensiksikin! Kun lähdin kohti bussipysäkkiä, näin että bussi jolla menin oli edellisellä pysäkillä juuri. Lähdin juoksemaan ihan täysiä pysäkille päin ja näin takaa bussin lähtevän pysäkiltä etenemään kohti omaa pysäkkiäni. Kiristin vauhtia ja onneksi joku oli myös menossa bussiin ja se pysähtyi pysäkille. Ehdin siis juuri ja juuri kyytiin.

Noh, tosiaan minun pitää vaihtaa laitureilla bussia, mutta en tiennyt mikä bussi menisi vasemmalle päin risteyksestä. Meninpä siis bussiin ja huomasin epäonnekseni, että bussi lähti oikealle ja vei minua kovaa vauhtia takaisinpäin mistä olin tullut. Niinpä jäin heti ensimmäisellä pysäkillä pois ja lähdin juoksemaan matkaa takaisinpäin kohti laituria. Matkalla ei siis ollut jalkakäytävää, joten menin siinä tien vierustaa eteenpäin. Takaisin laiturilla siis! Seuraavaksi päätin kysyä bussikuskeilta kumpaan suuntaan bussi menisi. Ehdin kysäistä aika monelta, ennenkuin löysin oikean bussin ja pääsin sen kyydissä tallille päin. Sitten kävelinkin tallille.

Kello oli vähän yli viisi, kun oli tallilla. Tuntini alkoikin kuudelta, joten ehdin hyvin vaihtamaan kamoja. Oli kyllä kiva mennä käymään heppatunnilla. Kaiken lisäksi tunnilla oli vielä kavereitanikin. Meninkin siis Gracella, melko pienellä (niin ainakin muut sanovat xd) hevosella.



Oleskelin hetkisen aikaa satulahuoneessa ja meillä olikin oppitunti: Kuinka laittaa hanskat käteen, kypärä päähän ja raippa käteen...:D

Kohta meninkin laittamaan Gracea kuntoon...

Vanhempi ihana kuva Gracesta.
Tunti alkoikin alkukäynneillä ja taivutteluilla. Grace vaikutti hieman  jähmeältä ja jäykältä. Se ei kunnolla asettunut, mutta käveli kumminkin ihan hyvin. Alettiin ravailla ja ratsastaa kulmiin. Tehtiin myös todella paljon siirtymisiä, joka oli mielestäni hyvä juttu. Grace reagoi ihan hyvin siirtymisiin, ehkä käyntiin siirtymä oli hieman töksähtävä. Tehtiin keskiympyrää käynnissä sekä ravissa. Sen jälkeen olikin vuorossa ympyräharjoitus..

Eli tarkoituksena oli, että vaihdettiin aina tötteröiden välissä ympyrää ja asetus vaihtui. Meillä oli siis kaksi pääty-ympyrää ja keskiympyrä. Crace meni ravissa oikein reippaasti, mutta mistään kunnon muodosta ei ollut tietoakaan. Niinpä keskityin enemmänkin hyviin ympyröihin ja kunnon suoristukseen keskellä tötteröitä.



Piakkoin alettiinkin laukkaamaan. Yllätyin todella paljon Gracen laukasta. Olisin ajatellut, että tämä hevonen laukkaisi paljon vauhdikkaammin, mutta laukka olikin melkein kuin paikallaan laukkaamista. Olihan se tietysti ihan kiva, mutta välillä hieman ärsytti ja piti laittaa Gracea enemmän menemään eteen. Siirryttiin raviin ja jatkettiin taivuttelua ja muita harjoituksia.


Käveltiin hetken aikaa ptikin ohjin..

Tehtiin vielä toiseen suuntaan laukkaa ja se meni melko samanlaisesti. Lopputunnista tapahtui todella muutosta Gracessa. Se alkoi hakeutua muotoon ja meni todella hyvin. Hevonen alkoi selvästi rentoutua ja meni paljon paremmin.


Kuvia ei harmillisesti lopputunnista tullut, mutta voisinpa sanoa että meni kivasti kyllä! Jos olisi ollut kaksi tuntia, niin olisi ollut hyvä ;)

T: Josku

3 kommenttia: