lauantai 22. maaliskuuta 2014

Hieno Hugo!

Jee, niinkuin otsikosta voi päätellä, niin menin Hugolla ja tunti meni hienosti. Olin tosi iloinen päästessäni sillä, koska en ollutkaan mennyt Hugolla kuin viimeksi koulukisoissa, niissä tultiin muutes neljänneksi :) Eli oli siis paljon aikaa kun viimeksi ponilla olin mennyt ja silloin poni oli myös aika uusi Tapiolassa (kisat olivat Hugon toiset Tapiolassa).

Maneesissa minulla oli vielä mahdollisuus vaihtaa Cinnamoniin, koska ratsastaja ei tullut, mutta pidin tällä kertaa Hugosta kiinni, eli halusin mennä sillä mielummin tällä kertaa. Saatiin myös mennä koko tunti ilman satulaa, joten satulat otettiin kokonaan pois heti alussa.

Kuvat otti Olivia :)

 Aloitetiin tunti heti alkukäyntien jälkeen ravailulla. Taidettiin tehdä muistaakseni joitakin voltteja ennenkuin aloitettiinkin tunnin kokoinen harjoitus.



Eli alettiin tulemaan kolmikaarista kiemurauraa niin, että mentiin aina puomien välistä, seuraavasta kuvasta näkeekin, miten puomit oli aseteltu kolmikaariselle.


Jo alkutunnista Hugo tuntui kivalta ja reippaalta, olikin hetken aikaa totyttelemista tälläiseen reippaaseen ja herkkään poniin Zandrojen ja sellaisten jälkeen. Välillä olikin sellaisia kohtia, että tuntui kuin Hugo olisi jokaiselle avulle todella herkkä ja ohjatkin jättivät ponille liiankin paljon tilaa. Niinpä ohjien lyhentämisen jälkeen poni menikin enemmän pää pystyssä, mutta se ei haitannut, sillä tuntuma oli suuhun hyvä.


Aika pian alettiin ensin tekemään vihreiden puomien jälkeen oikealle voltti ja kun sitä oli menty hetken aikaa, tehtiinkin keltaiselle ja punaiselle. Huomasin Hugon lähtevän kiihdyttämään aika paljon voltilla.


Korvat pystyssä xD
Taidettiin myös laukata vähän aikaa uraa pitkin ja Hugo nostikin laukan heti todella pienistä avuista. Energiaa sillä riitti vaikka kuinka paljon! Huomasin myös, että poni oli alkanut kivasti myös pyöristyä ja tahti oli todella hyvä kokoajan.




Seuraavaksi lähdettiin tulemaan sellaista harjoitusta, että peilin kohdalla (eli kirjaimessa L) nostettiin laukka ja lähdettiin laukassa tulemaan kolmikaarista. Sitten puomien kohdalla tehtiin nopea raviin siirtyminen jonka jälkeen piti vaihtaa laukka. Sama tehtiin myös viimeisillä puomeilla.



Laukkaamisharjoitusta jatkettiinkin koko lopputunti ja siinä nähtiin monenmoista yritystä. Meidän osalta sujui ensin tosi hyvin, mutta sitten meno alkoi myös vähän muuttua villiksi, eli Hugo ei meinannut pysyä välillä hallinnassa. Se oli aivan innoissaan ja pidätteet puomien kohdalla piti antaa aika rajusti..Poni tajusi myös idean ja vaihtoi muutaman kerran laukan aivan itse, opettaja sanoikin että kyllä nämä ponit olivat fiksuja!


Pikkuhiljaa lopputunnista alkoikin laukanvaihdot sujumaan jo paremmin, tosin rauhallisuudesta ei ollut tietoakaan. Pidätteet olivat aika voimakkaat puomeilla ja Hugon laukanvaihdot tapahtuivat sellaisen jättipompun etujaloilla kanssa hyvin vauhdikkaasti. Onnistumisia kumminkin tuli ja pian kokeilin vaihtaisiko Hugo laukkaa pohkeistani ilman välissä ravipätkää..

Ensin hidastin menoa, jotta poni olisi kuulolla pohkeesta ja reagoisi siihen oikealla tavalla.

Ja tässä kuvassa nähdään laukanvaihto, jee! :)
Eli onnistunut kuva siis saatiin Hugon laukanvaihdosta ja wau, miten iloinen olin nähdessäni sen. Harjoitus kumminkin oli todella vaativa, kun tätä harjoiteltiin kaikenlisäksi vieläpä kolmikaarisella ja ilman satulaa. Olin siis ylpeä Hugosta.

Sitten lopetettiinkin harjoitus ja ravailtiin vielä lopussa hetken aikaa..



Tunti oli ollut todella hyödyllinen taas ja oli mahtavaa päästä ratsastamaan kunnon haastava tunti ilman satulaa. Siinä saikin aivan eri tuntuman ponista. Eli opettavainen tunti kyllä oli ja Hugo oli tosi kiva poni, vaikka se nyt siinä tunnilla aikamoista kaahotusta välillä olikin..

T: Josku










2 kommenttia:

  1. Miks te saatte mennä niin usein ilman satulaa? Mä en oo menny ikinä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm..meillä on sellaisia hyviä suostuttelijoita xD..Ponitunneillahan mennään yleensä vähän enemmän ilman satulaa kuin hevostunneilla. Mutta juu, en tiedä mistä se johtuu.

      Poista