lauantai 15. maaliskuuta 2014

Hoitsulla ♥

Keskiviikkona sain kuulla että menisin uudestaan merimakkaralla. Fiilikset olivat vähän alhaalla, sillä viimeksi ei ollut erityisen hyvin mennyt. Harjailin Cinnamonia pitkään, sillä olikin karvanlähtö. Niinpä valmistauduin henkisesti koko päivän menemään merimakkaralla. Sitten yksi ryhmästämme halusikin vaihtaa Zandron Cinnamoniin, no minäpä vaihdoin sitten ihanaan hoitsuun! :D


Meillä oli ihan perus koulutunti ja aloitettiin ravailulla. Pari kertaa piti poniakin komentaa, mutta hyvinhän se sen jälkeen meni. Mentiin uran sisäpuolelle ravailemaan ja Cinnamon ravasi todella reippaasti.


Yllättäen pitikin nostaa laukka ja Cinnamon lähti hyvin laukkaan. Meillä meni hyvin ja laukattiin aika pitkään..





Laukkaamisen jälkeen käveltiin hetki ja koska koulukisat ovat sunnuntaina, sai yksi ryhmästämme tehdä kouluradan. Mentiin siis riviin yhteen päätyyn seisomaan. Itse en ole menossa kisoihin, koska minulla on koiran kilpailut samaan aikaan. Niinpä odoteltiin siinä se hetki kun Tinjamin meni radan.

Seuraavaksi jatkettiin tuntia ravaillen. Mentiinkin kouluradan liikkeitä pätkittäin, joskus otettiin suunnanmuutos temponlisäyksellä ja Cinnamonia ei kahta kertaa tarvinnut eteen käskeä. Tehtiin myös kolmikaarista jossa ekassa kaarteessa Cinnamon vähän oikaisi. Seuraavan kerran kun tulimme, korjasinkin sen heti.


Sen jälkeen opettaja käski meidän tehdä voltteja ja pääty-ympyröitä päädyissä ja tarkoitus oli taivutella poneja. Siinä vaiheessa Cinnamon alkoi hakeutua eteen, alas ja opettaja kiinnittikin meihin huomiota. Jäätiinkin ravaamaan Cinnamonin kanssa yhteen päätyyn ympyrälle ja siinä sitten lähdettiin ponia työstämään.

kevennystä...

Olin alussa enemmänkin antanut Cinnamonille ohjaa, jotta se hakeutuisi muotoon, mutta tajusinkin virheeni ympyrällä. Kunnon tuntuma oli hyvä säilyttää joten lyhensin ohjia kunnolla ja otin poniin kunnon tuntuman. Opettaja sanoikin aika ajoittain, että paremmalta jo näytti.



Ravissa oli hyvä työstää Cinnamonia, sillä poni kulki myös hyvää vauhtia joten liike lähti hyvin takajaloista. Lopputunti kulutettiinkin ravailuun ja sai ottaa jalustimet pois jalasta jos halusi. Itse olin kumminkin siinä vaiheessa niin keskittynyt Cinnamoniin, etten edes ottanut jalustimia pois. Mielestäni se valinta oli ihan hyvä, sillä sain kunnolla ratsastaa ponia lisää.




Tehtiin muutamia voltteja ja huomasin kyllä ponin tuntuvan lopputunnista paremmalta. Itsekin oli jalustimen paikka ja asento paljon enemmän kohdillaan mitä suurimman osan kuvatkin todistavat. Minulla on jalustin aika paljon tapana valua liikaa sinne syvälle jalkaan joten nyt se ainakin oli jo parempi..Sitten seuraavaksi voisi keskittyä vaikka käsien paikkaan :D


Sitten tänään onkin synttärini ja kävin hakemassa tallille unohtuneen kameran laturini, pitää yrittää muistaa jatkossa sekin ottaa mukaan ;D Mutta ihana Cinnamon <3

T: Josku


ps: Olisiko uusi ylägrafiikka kiva? :) Ja saa ehdottaa jos vaikka itse osaat tehdä!



3 kommenttia:

  1. Onnee! Ja joo mäkään en ikinä pidä kunnon tuntumaa, vaikken ohjaa hepalle annakkaan, viime tunnilla taisin hoksata että on ihan normaalia että tuntee kunnolla sen hepan suun :D ehkä mä pelkään pilaavani hepan tai jotakin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja jep, kyllä se on hyvä säilyttää se tuntuma :) Se on aika yleinen virhe ratsastajilla ;)

      Poista