maanantai 10. maaliskuuta 2014

MERIMAKKARALLA....

Keskiviikon ratsasteluista tulee nyt vähän myöhään postausta sillä olin koiran kanssa koko viikonlopun leirillä. Mutta niinkuin otsikko jo kertookin, menin meidän tallin lisänimen saaneella Zandro Merimakkaralla. Kaikenlisäksi meillä oli toinen opettaja jolle olisi mieluusti ollut kiva näyttää miten on kehittynyt, noh, suunnitelmat eivät siis menneet ihan niinkuin piti mennä...

Mutta meillä oli tunnilla todella hyviä harjoituksia. Alussa ravailtiin vähän aikaa ja Zandrolla tietenkin oli pakonomainen tarve ryhtyä kiukuttelemaan. Ajattelin hieman synkin mielin tunnin tulevaisuutta kunnes meidän piti mennä pääty-ympyrälle. Sainkin todella hyödyllisen ohjeistuksen opettajalta, nimittäin minun piti ottaa raippa ulkokäteen väärinpäin, eli niin, että raipan pää olikin ponin pään vieressä. Sitten piti heiluttaa sitä, kuin olisi tampannut mattoa. Tarkoitus olikin olla ovelampi kuin hevonen.

Kuvista kiitos Liinalle (ei tullut tilannekuvia siis)

Siispä kokeilin opettajan ohjeiden mukaisesti ja se tehosi todella hyvin, Zandro jolkotteli pääty-ympyrällä kuin pieni enkeli. Seuraavaksi tehtiinkin aika mielenkiintoinen harjoitus, eli piti päästää sisäohja kokonaan pois ja jatkaa ravailua ihan tavallisesti. Opettaja sanoi, että Zandron ja Kasperin kanssa saisi tehdä sen varauksella, jos ollenkaan. Mielestäni Zandro meni sen verran hyvin, joten kokeilin heti. Tulos oli todella hyvä, tahti jatkui aivan samana ja Zandro oli todella rentoutunut.


Sitten olikin laukanostojen vuoro. Ensin oli tarkoitus laukata kokouralla, mutta siinähän kävi niin, että Merimakkara otti keinot käyttöön ja siitä syntyi SOTA. Taistelin urheasti tätä hirmuista merimakkaraa vastaan ja välillä tilanne näytti toivottomalta. Kumminkin laukkapätkiä tuli!

Opettaja käski muiden ponien mennä laukkaamaan keskiympyrälle, mutta Zandron piti ravata uraa pitkin. Ensin ei meinannut onnistua, mutta opettaja muistutti oveluudesta ja otin raipan taas pään viereen. Meidän piti ravailla kevyessä ravissa ja sitten nostaa yllättäen laukka. Siinä vaiheessa oli vain hyvä että Zandro pysyi ravissa. Laukkoja tuli aika-ajoittain, mutta yleensä se oli vain sellaisia megapukkeja, joista yksi oli jo vähän vaarallisen lähellä Liinaa...HUHHUH.


Seuraavaksi tehtiin niin, että poneille kaikille laitettiin ristiohjat (vaikea selitettävä) mutta siis ohjat olivat päinvastaiset. Zandroon tämä juttu ei oikein iskenyt, mutta mentiin siinä hetki käyntiä uraa pitkin ja otettiin jalustimet jaloista.

Tunnin pääideana oli huomata, että ponia ei tarvitse aina ohjata ohjista kiskomalla, vaan sitä voi hallita vain omalla painolla ja pohkeilla. Se kyllä toimi ja oli tosi hyödyllinen tunti, vaikka Zandrolla nyt meninkin.

T: Josku





1 kommentti:

  1. Toi raippa-juttu oli aika ovela ;) Ihana postaus ja kirjoitat tosi selkeästi ja kivasti!

    VastaaPoista