lauantai 1. maaliskuuta 2014

Aamun piristysratsastus

Noniin, täällä taas! Eli näin ensiksi olen ollut flunssassa joten sen takia en päässyt keskiviikkona ratsastamaan ja postausta ei tullut. Mutta, sainkin sitten korvaustunnin heti lauantaille joten kauaa ei ratsastusta tarvinnut odotella.

varmaan paras kuva tinjaministä mun kameralla!
Perjantaina kun olin hoitamassa, sain valita minkä ponin ottaisin lauantain tunnille: Rufus, Zandro, Tinjamin, Dexter olivat ainakin ehdolla. Tosi moni sanoi että "Ota Dexter! Mä ainakin iha varmasti ottaisin sen!!" mutta päätinkin valita tunnin ratsukseni Tinjaminin sillä oli kiva kokeilla pitkän ajan jälkeen mennä sillä. Viimeksi menin sillä marraskuussa joten olikin jo aika testata millainen poni olisi. Ja kiitos Sonjalle kuvaamisesta :)


 Eli tosiaan kun menin laittamaan Tinjaminiä kuntoon ja laitoin sille satulan selkään huomasinkin että selkä olikin ihan puruissa ja likainen! Siitä sitten vaan äkkiä harjaamaan ponia! Suoritin siis maailmanhistorian nopeimman harjauksen ja ehdin ajoissa :D.

Aloitettiin tietenkin pitkin ohjin jonka jälkeen vain hetken aikaa verkkaamista käynnissä. Tehtiin heti alkuun väistätystä pitkillä sivuilla kohti keskihalkaisijaa ja väistöt eivät sujuneet hyvin. Tinjaminille ei mennyt ulkopohje läpi ja opettaja sanoikin että poneille pitäisi alkaa käyttämään raippaa ulkokädestä. Se auttoi kyllä, sillä Tinjamin väisti sen jälkeen paremmin (tosin väistö tapahtui paikallaan, mutta eihän se haittaa, oli se kumminkin tosi hyvä ja kunnollinen väistö).




Siirryttiin seuraavaksi raviin ja tein Tinjaminin kanssa muutamia voltteja. Lähdettiin aika piakkoin muistaakseni tulemaan kolmikaarista kiemurauraa. Minulla oli kuulemma Tinjaminin kanssa todella hyvät kaarteet ja olen kyllä samaa mieltä että ne oikeasti meni ihan hyvin :).




Muutama kerta kolmikaarista mentyämme tehtiinkin seuraavaksi niin, että vikalla kaarteella tolppien välissä nostettiin laukka. Alussa tuli tosi hyviä nostoja ja onnistumisia mutta loppua kohden Tinjamin alkoi ennakoimaan todella paljon ja välillä se kaahotti ravissa vähän turhankin lujaa. Keskimmäisellä kaarteella se myös alkoi oikoa ennen tötteröitä joiden välissä piti nostaa laukka..




Asennot molemmilla xd
Huomasin tunnin edetessä että Tinjamin oli aika raskas etuosastaan ja painoi kunnolla eteen että sitä joutui ihan todella työstämään. Varsinkin reippaissa kaahotuksissa oli täysi työ pitää poni hallinnassa ja siinä todella sai pidättää että sai tarkoituksen läpi ettei ollut tarkoitus mennä ihan niin kovaa..

Vauhdikasta menoa..

Voltteja piti tehdä aika paljon...
Seuraavaksi vaihdettiin suunta ja lähdettiin tulemaan kolmikaarista toiseen suuntaan. Tälläkertaa piti keskimmäisellä kaarteella tehdä voltti ja suoristuskohdissa (tötteröiden välissä) piti myös tehdä siirtyminen. Tinjaminin kanssa onnistuttiin suurin osa hyvin ja poni taipui hyvin. Opettaja sanoikin että kaikki näyttivät taipuvan harjoituksella oikein hyvin..



Tehtävää vaikeutettiin vielä vähän lisää, eli otettiin vikan kaarteen kohdalla laukkaan siirtyminen. Ensimmäisellä kerralla kaarre ennen laukka kohtaa oli hyvä ja nosto tuli oikealla kohdalla, mutta opettaja huomautti siitä, että Tinjamin kallistui oikealle laukkaamaan ja seuraavan kerran pitäisi katsoa että vikakin kaarre menee hyvin.


Seuraava kerta menikin paljon paremmin! Kun vain jaksoi tehdä paljon työtä tinjaminin selässä niin meni oikein hyvin. Siinä ihan sai laittaa käsilihakset ja vatsalihakset koetukselle Tinjaminin kanssa. Seuraavaksi sitten taidettiinkin kävellä välikäynnit.

Välikäyntien jälkeen oli aika ottaa pieni yhteislaukan pätkä. Tosiaan istuimmekin melkein koko tunnin ajan harjoitusravissa joten kyllä se oli kokoajan työskentelyä. Yhteislaukka sujui ihan hyvin ja Tinjamin itseasiassa laukkasi yllätyksekseni melko pyöreänä aika ajoittain. Laukkasimme aika pitkään..





Tässä näkyy jotenkin pyöreyden kaltaista..
Laukkaamisen jälkeen (en oo ihan varma oliko se ennen vai jälkeen) oli vielä yksi harjoitus.


Eli tehtiin aina tötteröiden jälkeen voltti (en oo ihan varma pitikö se mennä tolleen ^^) jossa oli tosiaan tarkoitus saada taivutettua ponia. Tinjaminin kanssa tämä harjoitus onnistui hetken sekoilun jälkeen ihan hyvin!!




Sitten vielä ravailtiin hetken aikaa. Tinjamin oli koko tunnin liikkunut tosi lennokkaasti ja siitäkin opettaja sanoi että ravin tahti oli tosi hyvä. Se otti hyvin takajalat alleen ja tosiaan olihan se välillä vähän liiankin lennokasta menoa...





Lopussa poni alkoikin jo tosi hyvin pyöristyä ja hakeutua muotoon. Tunnin taistelu oli ohi :D




Loppujen lopuksi tunti oli aikamoista työskentelyä ja sormet olivat kyllä kipeät sen jälkeen, sen verran oli tinjamin kumminkin ollut raskas edestä. Tämä tunti oli kyllä tosi hyödyllinen sillä sain oikeasti monipuolisesti harjoitella ja opetusta! Kiva tunti siis Tinjaminillä. Ja ihanan virkistävää näin hurjan aikaisin kuin klo: 12!


T: Josku



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti