perjantai 21. helmikuuta 2014

Hurjan villi ponitunti!

Nyt on tosiaan hiihtoloma ja meitä ei tullutkaan tunnille kuin vain minun ryhmästäni 2. Meidät siis siirrettiin viideltä alkavalle ponitunnille ja iloiseksi yllätyksekseni sain Cinnamonin. Menin ponia aika myöhään laittamaan kuntoon sillä oli pakko katsoa Suomi- Venäjä jääkiekkomatsi loppuun. Hyvä Suomi! Meitä olikin tunnilla jopa seitsemän koska kaikki oli laitettu samalle tunnille.

Sitten olikin jo aika mennä ratsastustunnille ja kuvista kiitos Anna!


Eli en olekaan taas pitkään aikaan Cinnamonilla mennyt ja oli kyllä kiva mennä tällä ihanalla ponilla. Minulla ei ollut aavistustakaan millainen tästä tunnista tulisi.

Alettiin ravailla kiinnittäen varsinkin kulmiin huomiota. Huomasin että Cinnamon oli reippaalla tuulella mutta myös hyvin vastahakoinen. Välillä tuli sellaisia "Minähän en käänny minnekkään" kohtia, joissa todella sai tapella Cinnamonin kanssa..



Piakkoin mentiin uran sisäpuolelle ja alettiin tehdä etuosakäännöksiä. Ne menivät aivan mahtavasti Cinnamonilla. Se teki ne todella hyvin, mutta opettaja ei ehtinyt katsoa meidän suorituksia, joten mitään kommenttia en saanut.


Seuraavaksi tehtiin voltteja C ja L kirjaimiin. Cinnamonin kanssa oli vähän vaikeuksia, sillä se vastahakoisesti asettui ja taipui. Siinä sitten tulikin pukkikohtauksia välillä..



Cinnamonin seisahduskohtaus
Yksi hyvä tapa oli kunnolla antaa ohjaa ja hellät pohkeet jonka jälkeen napakasti eteenpäin.
Yhdessä vaiheessa opettaja huomauttikin minulle, että nyt laitan sen kunnolla kulmiin ja asettumaan. Meillä oli hyvin ihan oma tila tehdä ja ryhdistäydyin ja yritin kunnolla Cinnamonin kanssa. Se kyllä sitten tuotti tulosta ja Cinnamon alkoi enemmän kuunnella.


Tehtiinkin seuraavaksi niin, että ensin syvälle kulmaan ennen volttia, sitten voltti harjoitusravissa jon ka jälkeen nostettiin laukka ja laukattiin pitkä sivu. Sitten taas seuraavaan päätyyn sama harjoitus.
Meillä meni ihan hyvin, muutaman toiston jälkeen Cinnamon alkoi ennakoimaan ja oli pakko tehdä laukkassa se voltti hieman rauhoitellakseni ponia.



Seuraavaksi alkoikin kunnon hullu osuus tunnista. Siirryttiin kaikki C päätyyn isolle pääty-ympyrällä jossa asetettiin ja taivuteltiin. Siinä me  onnistuttiinkin vihdoin jo vähän paremmin.



Lähdettiin tulemaan vuorotellen kirjaimesta H laukkaa ja tehtiin L päädyssä laukassa pääty-ympyrä. Tässä vaiheessa Cinnamon villiintyi täysin.

Jalustin irti...

Iihana asento minulla...
Se lähti aivan täysiä varoituksetta kiitolaukkaa toiseen päätyyn ja jouduin tekemään kaksi pääty-ympyrää. Joskus se lähti yhtäkkiä äkkiarvaamatta sivulle laukkaamaan ja siinä olikin täysi työ pidätellä..

Noh, seuraavaksi tehtiinkin niin, että Cinnamon meni Hugon perässä, siinä kumminkin kävi niin, että poni alkoi ottamaan sivuaskeleita pois uralta ja sitten se taas lähtikin sivulle laukkaan kuin olisi säikähtänyt.



Hassua kyllä oli, että Cinnamon kumminkin sitten ympyrällä oli melko rentona ja hyvin taipuneena.



Opettajakin ihmetteli Cinnamon yhtäkkistä energiapurkausta. Tosin tämä oli ensimmäinen tunti Cinnamonilla koko päivänä. Aikamoista jännitystä ja kyytiä sain, mutta kyllä siellä selässä oltiin ihan loppuun saakka.


Noh, tälläinen tunti. Ei jäänyt mitkään superhyvät fiilikset, vasta lopputunnista poni oli alkanut kuunnella. Tiivistettynä Cinnamon oli tällä tunnilla alussa hyvin yhteistyöhaluton että "Minäpä en sun kanssa mitään tee" ja sitten lopputunnista se oikein räjähti käsiin. Niinpä toivonkin, että pääsen sillä piakkoin uudestaan, jotta tulisi parempi tunti päälle.


T: Josku








4 kommenttia:

  1. samaa mieltä! aivan mahtavia tilanne kuvia, ja muutenki aivan sairaan kiva postaus! :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva postaus! :) Hahhahaa mä tiiän mun ottamat kuvat on aivan mahtavia ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kaikille kommenteista, on tosi piristävää saada joskus kommentteja :). Juu ihan mahtavaa, kiitos anna vielä kerran!

    VastaaPoista