lauantai 8. helmikuuta 2014

Vansku vauhdissa!

Jee, estetunti koitti keskiviikkona uudestaan, koska olen tosiaan menossa nyt sunnuntaina estekisoihin. Päätin että voisin mennä Vaniljalla joten nyt ennen kisoja tietenkin treenasin Vaniljalla esteitä. Liina oli taas ystävällisesti kuvaamassa ja muutamia kuvia tulikin otettua siis.

Ja tosiaan päätin mennä 50-60 cm luokkaan (kuulloistaisiko paremmalta jos sanoisi vähän yli puoli metriä!?), tällä kertaa kisoissa on miniluokan sijasta 40-50 cm luokka. Eli tosiaan aloitettiin tunti ravailulla ja puomeilla. Tultiin kevyessä istunnassa pieni puomirata ravissa..






Ja Vanskun kanssa se meni hyvin, en paljoa siitä kommenttia saanut mutta uskon että asento oli ihan hyvä  ja tiet myös. Hetken ravailun jälkeen alettiinkin hypätä ja tultiin muistaakseni heti rataa...?

Vanskun "supermuoto"

Vansku odottaa vuoroaan
Eli tultiin yksitellen rata jossa kaikki esteet oli aluksi laitettu ristikoiksi.


Voikohan tuon sekavampaa olla? Koittakaa saada selvää XD. Mutta niin, eka ratani sujui aivan kauheasti. Jo ensimmäisen esteen jälkeen toinen halustimeni irtosi ja minulla oli täysi työ keskittyä ohjaamiseen sillä Vansku saattaa kieltää jos sitä ei napakasti ohjaa eteen. Sain aika paljon moitetta erityisesti katseesta.

Se oli aikamoinen häsläys kun oli niin monta juttua mitä piti ajatella samaa aikaa. Vansku kumminkin meni ihan hyvin että se ei lähtenyt liikaa kaahottelemaan ja kevyet istunnat olivat sellaisia ilmantoistajalustintameininkisiä eli se varmaan näytti vähän mielenkiintoiselta...

Tässä kuvassa taitaa näkyä että oikea jalustin on irronnut tai olen juuri sitä laittamassa takaisin..

Päätin seuraavalla radalla laittaa jalustimet vähän syvemmäs jalkaan, etten joutuisi samaan tilanteeseen. Minulle ja yhdelle toiselle korotettiin esteet 50-60 cm korkuisiksi että saisimme harjoitella niitä ja menin radan ensimmäisenä.

Kun lähdin uraa pitkin opettaja käski minun ajatella kuin olisin nyt kisatilanteessa ja se olisi minun ratani. Ensimmäiset 2 hyppyä olivat lievästi katastrofaalisia, asentoni oli liian suorassa ja hyökkäsin vähän liikaa kaulalle, siitä saatiinkin yksi todistusaineisto..


Aiajaijaiii
Päätin korjata asian seuraaville esteille välittömästi ja ne menivät oikein hyvin. Meillä myös tuli aika nopea aika, jos sitä oltaisiin mitattu. Harmillisesti vikalle esteelle tuli kielto koska itse häsläsin enkä antanut oikeaa pohjetta varmistukseksi. Toisella kerralla kun tulin ja annoin oikeata pohjetta huomasin että sillä todella oli vaikutusta ja Vanilja hyppäsi esteen hyvin, jonka jälkeen tuli pieni vanskukiihdytys esteen jälkeen :D



Vanskun hieno steppausohitus...
Fiiliksiksi tunnista jäi vähän ristiriitaisiksi. Olisin mieluusti vielä ottanut vähän lisää hyppyjä..Mutta toivon että estekisoissa muistan kaikki nämä asiat tehdä oikein niin saa sitten nähdä :).

T: Josku

ps. Kommentoikaa toki viimehetken vinkkejä jne..

1 kommentti:

  1. Onks sulla sitä kuvaa mulle? Kun mä kohta unohdan sen tunnin jo niin en pyaty tehdä postausta :/

    VastaaPoista