sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Mitä Cinnamon tuumaa, kun...

Päätin viimein tarttua haasteeseen! Löysin sopivan viikon blogihaasteen Tiian Voitto kotiin blogista, jonka päätin nyt sitten toteuttaa. Tällä kertaa aiheena oli kirjoittaa, miten oma-, vuokra- tai vaikka hoitohevonen toimii erilaisissa tilanteissa, ja päätin kirjoittaa Cinnamonista tämän postauksen. Herbellaa en ole vielä niin hyvin oppinut tuntemaan, että siitä kannattaisi lähteä kertomaan, joten Cinnamonia vähän pidempään hoitaneena voisi tätä haastetta sitten kokeilla.

...Nousen sen selkään?
Tämä rauhallinen tammahan ei paljoa hötkyile noustessa selkään. Cinnamon siis seisoo hyvin kiltisti paikallaan useimmiten, ja tarkkaavaisena odottaa, että ratsastaja on selässä.

...Se ei jaksaisi lähteä töihin?
Välillä ponilla on tapana pysähtyä, tai kaartaa sisäuralle. Joskus sen kanssa saa taistella, ja silloin saattaa sieltä myös lentää pari pukkia.

...Se pelkää jotain estettä?
Cinnamonilla ei vielä hypätä tunneilla, koska sillähän on se estepelko. Nyt suhtautuu jo rennommin esteisiin, mutta kun se pelkää estettä, reaktiona on yleensä esteen kaartaminen, pysähtyminen ja sen jälkeen pukittelu. Joskus yli ei mennä vaikka muutama yrityskin on tehty.

...Tipahdan?
Yleensä tippumisen jälkeen ponilla ei ole kauhea kiire karata, vaan se jää paikalleen odottamaan, että ratsastaja kömpii ylös. Jos Cinnamon lähtee poispäin ratsastajasta, ei se kauhean kauaksi mene.

...Käytän raippaa?
Riippuu joskus tilanteesta. Työnteossa reagoi toivotulla tavalla, mutta joskus myös lentää vastalauseeksi pukittelua.


...Puhdistan kaviot?
Kaviot nousevat nopeasti Cinnamonilla, ja se antaa kiltisti putsata kaviot.

...Laitan sille suitset?
Joskus ponin kanssa saa olla nopea ottamaan turvasta kiinni, ennenkuin se nostaa sen kattoa kohti. Joskus Cinnamonilla on siis tapana nostaa turpa ratsastajan käden ulottumattomiin, mutta useimmiten se sitten kumminkin antaa laittaa kuolaimet ja suitset.

...Kiristän satulavyötä?
Cinnamon ei tykkää siitä, mutta mitään ihmeempiä vastalauseita ei poni kumminkaan esitä. Se antaa kiltisti kiristää satulavyön.

...Haen sen sisälle tarhasta?
Cinnamon ei kyllä melkeempä koskaan lähde karkuun, vaan tulee aidan luokse, ja antaa sitten nätisti kiinni.


...Se karkaa? 
Tätä ponia ei kyllä usein näe karkailemassa minnekkään. Jos ponin karsinan oven laittaa auki esim. kuppeja pestessä, ei Cinnamon lähde minnekkään.

...Se näkee uuden hevosen?
Cinnamon on aika kiinnostunut uusista hevosista. Viimeksi, kun uusi poni Rufus vietiin käytävälle tai muuten käveli Cinnamonin läheisyydessä, oli poni ihan korvat hörössä ja välillä päästeli hirnahduksia. Aiemmin tämä tamma oli myös kiinnostunut Pokemonista..

...Se kerjää ruokaa?
Cinnamon on oikea mestari kerjäämään ruokaa. Sillä on muutamia tapoja, joilla poni kerjää. Korvat hörössä ja käsiin odottavasti katsoen, sekä käsiin puhaltaminen on merkki, että nyt olisi namin aika. Myöskin yksi ehdoton kerjäämistaktiikka on nostaa etukavio ilmaan kerjäämisen merkiksi.

...Mitä Cinnamon tekee juuri nyt?
Palailee laidunlomilta takaisin tallille :)


 T: Josku

2 kommenttia: