torstai 3. heinäkuuta 2014

Ihana yksäri!

Heippa,
poikkeuksellisesti nyt onkin luvassa ihan tavallista ratsastuspostausta. Ero vain on siinä, etten ollut ratsastamassa tavallisessa ratsastuskoulussa, vaan pääsin upeisiin kartanomaisemiin Lohjalle. Siellä nimittäin asustelee tuttavamme hevonen, Chaki. Chaki on siis yksityinen hevonen, jolla pääsin menemään! Kyllä olin innoissani, että pääsin taas ratsastamaan!

Menimme ensin kentälle kävelemään, sillä ilma näytti ihan hyvältä. Kentällä myös oli hyvin tilaa, ja valoisaa. Äiti myös toimi kuvaajanani. Kun olin kerännyt pikkuhiljaa ohjat, ja alkannut itsenäisesti verryttelemään ravissa, alkoi vähän ripotella ulkona vettä. Todettiin, että olisi sitten parempi kumminkin mennä maneesiin jatkamaan.



Chakilla meni hetki aikaa totutella minuun, mutta kiltti ja kuuliainen hevonen se oli. Kun maasta käsin vieressä seisoi, tuntui hevonen aivan jättiläiseltä. Selässä en sitten näyttänyt kumminkaan ihan kirpulta, vaan kyllä ihan hyvin siellä pääsin vaikuttamaan.

Kun oltiin päästy suureen maneesiin, jatkoin kevyessä ravissa työskentelyä. Chakin omistaja ratsasti sillä aikaa toista hevosta, ja sain sieltä selästä ohjeita. Chakin kanssa oli kuulemma alussa hyvä paljon taivutella, ja tehdä voltteja ja erilaisia kiemurauria. Huomasin, että Chakila meni todella kivasti avut läpi.


könötys :D
 Volttien teko ja hevosen taivuttelu kyllä auttoi, ja sitten Chakikin kulki kivan pyöreästi. Oli kyllä ihan eriluokkaa kuin ratsastuskoulun tuntiponit. Chaki oli myös hyvä opetushevonen, sillä sillä on tapana hidastaa vauhtia, tai jopa pysähtyä, jos ratsastaja puristaa polvilla. Hevonen siis auttaa istunnan kanssa hyvin huomauttamalla. Muutaman kerran itsekin kiinnitin hevosen ansiosta huomiota polviini.

Meitä ei onneksi ollut maneesissa kuin 4 ratsukkoa, joten tilaa oli paljon. Vaihtelin suuntaa ja tein myös harjoitusravissa kaikenlaista volttia ja pysähdyksiä. Peruutus meni vähän vinosti, kun ensin annoin epäselvät avut. Kyllä se sitten siitä parani toisen kerran. Lähdin myös tulemaan maneesin toisella puolikkaalla pohkeenväistöä uralle. Chaki kuunteli todella hyvin pohjetta, mutta välillä kaulasta lähti liikaa taipumaan.




Chakin kanssa oli tosi kiva työskennellä, sillä se palkitsi kyllä heti, kun itse teki oikein. Seuraavaksi otettiin laukkaa. Nostin lyhyen sivun keskellä laukan ja Chakihan lähti ihan kunnolla menemään. Siinä piti kyllä aika paljon pidätellä, ja olla pääty-ympyrällä vähän aikaa. Chakilla riitti energiaa, ja meinasi vähän lähteä käsistä toiseen suuntaan.

Itseasiassa oli todella hauskaa vähän mennä reippaampaa laukkaa, joten en paljoa hillinnyt Chakia. Kun otin toiseen suuntaan laukat vähän ajan päästä, oli vähän ajan päästä pakko siirtää hevonen raviin, kun ei pidätteet menneet läpi.



 Ratsastettiin aika kauan, ja pääsin ihan kunnolla tekemään töitä Chakin kanssa, mikä oli todella kivaa! Hieno ja opettavainen hevonen oli kyllä kiva saada alle. Loppuajan ravailinkin ja tottakai olin myös tunnin aikana kävellyt ja antanut Chakille taukoja. Oli kyllä ollut koko tunnin tosi kivan tuntuinen hevonen.

Kun tulin Chakin selästä pois, kävelytin vielä hetken aikaa yhtä hevosta, 5-vuotista Elliä. Ihana halinalle kyllä oli, kun kokoajan piti tunkea päätä syliin. Ratsastuksen jälkeen hoidettiin hevoset pois, ja lähdettiin kotia kohti!




T: Josku

4 kommenttia:

  1. wau! pääsit sitten ihan yksärin selkään, aika hienon näköne toi Chaki. Kiva postaus muutenkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli kyllä superihanaa! :) Chaki on ihanan herkkä hevonen! Kiitos <3

      Poista