keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Jaskan ensiratsastus

Moikka! Minulla onkin nyt uutisia luvassa. Olen nimittäin heinäkuun alussa käynyt ratsastamassa Jaska- nimistä ponia, joka löytyi sattumalta tuttavieni kautta. Minulla kävi tuuri, sillä Jaska etsi liikuttajaa nyt heinäkuulle ja sattumalta minulle tarjoutui tilaisuus lähteä kokeilemaan tuota new forest- ponia. Niinpä matkasin tuttavieni kyydissä tallille, jossa näin ensikertaa tuon ponin. Kuulin, että Jaska on melko vauhdikas poni, mutta ei lähde tahallaan kaahottamaan. Nopeutensa vuoksi se onkin voittanut paljon palkintoja ja kisannut 120cm tasolla. Jaska on ennenkaikkea esteponi, mutta kyllä se kouluakin menee. Tulevaisuudessa se voisi olla vielä hyvä opetusmestari ja ponilla ehkä pääsisi myös valmentautumaan. Jaska kuulosti kaikinpuolin tosi kivalta.

Harjasimme ponin käytävällä, jonka jälkeen varustettiin Jaska ja noustiin tallin pihalla kyytiin. Jaska ei olisi malttanut pysyä paikallaan alussa ja lähtikin reippaaseen käyntiin liikkeelle. Oli todella kuuma hellepäivä ja kävelimmekin ihanalle kentälle. Kentällä oli muutama ratsukko, mutta tilaa riitti todella hyvin. Kävelin Jaskan kanssa melko pitkään pitkin ohjin, jonka jälkeen sitten aloitin tutustumisen tuohon pikku pystyharjaan.

Kuvista kiitos Matildalle :)


Olin aluksi aivan yybervarovainen. Poni oli todella reipas ja paljoa pohjetta ei tarvinnut käyttää. Tutustuin Jaskaan ratsastellen suuria ympyröitä sinne tänne ja tunnustelin ponia. Poni tuntui todella erilaiselta kuin normaalit ratsastuskouluponit. Siinä oli jotain samaa kuin Fireboyssa. Jaska kiihdytteli välillä ja sitä sai hillitä. Välillä vähän tuntui etten osannut ratsastaa tuota ponia, mutta kuulemma meillä meni tosi hyvin ekaksi kerraksi. Ravi oli rauhallista kun vain itse ei jäänyt vetämään, Jaska nimittäin oli todella herkkä ohjien kanssa. Sillä kyllä sai ottaa tuntuman, mutta poni reagoi todella pienestä eteen.

Jäin yhdessä vaiheessa suurelle keskiympyrälle ravailemaan ja istuin harjoitusraviin. Koko tunti oli aika paljon sitä oikeiden nappuloiden etsimistä ja ponin tunnustelemista. Olin myös todella varovainen ja ratsastin välillä puolipitkillä ohjilla. Mutta oli ihan hyvä, että tutustuin rauhassa enkä lähtenyt heti työstämään Jaskaa. Pian otin laukkaa, joka oli kivan tasaista ja eteenpäinpyrkivää. Välillä vauhti vähän kiihtyi, mutta sitten piti vain rauhassa ottaa poni kiinni.



Jaska alkoi tunnin edetessä rentoutumaan ja annoin sille aika paljon tilaa hakeutua eteen- alas. On kuulemma tosi hyvä, että Jaskan saa rennoksi. Tein vielä lopputunnista hieman pohkeenväistöä. Se oli melko loivaa ja reipasta luisumista, mutta en alkanut hienosäätämään. Pääasia oli, että Jaska liikkui sitä vauhtia mitä halusin ja se myös pystyi rentoutumaan kanssani.

Tunnin fiilikset olivat vähän epävarmat. Jaska oli kiva ja ei ollut. Tuntui, etten vielä oikein oppinut tuntemaan sitä ja Jaskan omistaja sanoikin, että se vaatisi muutaman kokeilukerran ennen kuin oppisi muodostamaan kunnon mielipidettä. Mutta kunhan oppisin vain tuntemaan sen, se voisi olla aika kiva poni minulle. Jaska on myös juuri sopivan kokoinen. Sellainen poni on nyt löytynyt ja kaikki mahdollisuudet ovat nyt auki :).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti