torstai 2. heinäkuuta 2015

Kesäleirin maanantai

Nyt on kotiuduttu jokavuotuiselta kesäleiriltä, jolla olin viime viikolla. Tänä vuonna menimme kaverini kanssa esteleirille, viime vuonna olimmekin yleisleirillä. Esteleirille sai tulla jo sunnuntai- iltana, joten ajoimme silloin jo paikanpäälle. Jokainen leiriläinen saapuikin jo sunnuntaina samantien ja ehdimme vallata samat paikat, missä olimme viime vuonnakin olleet. Illalla meillä oli iltapala, jonka jälkeen sitten pikkuhiljaa nukkumaan. Tosin ensimmäinen yö ei sujunut mitenkään maailman rauhallisimmin vaan tulihan sitä valvottua melko pitkään ja herättyä sitten kukonlaulun aikaan.

Siitä sitten starttasikin leirin ensimmäinen päivä! Maanantai alkoi tietenkin ensimmäisten listojen tullessa ja kiiruhtaessa tallille. Minulla kävi todella hyvä tuuri, sillä sain viimevuoden lempparini ja hoitsuni Dandyn ensimmäiselle koulutunnille. Sain tunnilta kivan paljon ratsastusvideota, mutta kuvat eivät kauheasti onnistuneet. Olimme tosiaan maneesissa, koska maanantai oli kokonaisuudessaan todella sateinen. Se ei kumminkaan menoa haitannut. Meillä oli mielestäni tosi kiva harjoitus tunnilla.




Alkuravien jälkeen jakauduttiin kahdelle suurelle pääty-ympyrälle, ja I kirjaimen kohdalla oli puomi, jonka kohdalla aluksi teimme ravista käyntisiirtymisen. Ravissa aika paljon tunnusteltiin omaa ratsua, oliko se hidas pohkeelle vai hyvinkin reipas? Dandy tosiaan on kyllä tosi kiva kouluratsu, se on reipas ja melko herkkä. Poni kumminkin meinaa välillä jopa vajota liiankin alas jolloin ohjat valahtavat helposti liian pitkiksi, sen kanssa saa olla tarkkana siinä asiassa. Käyntisiirtymiset sujuivat melko hyvin, Dandy oli alussa hieman hidas pohkeelle, mutta lopputunnista siitä tuli todella kivan tuntuinen. 

Tehtiin vuorotellen ympyrän pienentämistä avotaivutuksella ja suurentamista sulkutaivutuksen tapaisesti. Dandyn kanssa sai olla tarkkana, ettei se luisuisi lavastaan ulospäin, vaan pysyisi suorana. Sain korjattua ponia melko hyvin, mutta välillä se meinasi karata sisäpohkeesta luisumaan, jolloin piti muistaa ne ulkoavut. Kun vaihdettiin oikeaan kierrokseen pääty-ympyrällä, huomasin ponin
olevan siihen suuntaan aivan erilainen. Se oli todella jäykkä ja jännittynyt, enkä saanut Dandyä yhtä hyväksi kuin vasempaan kierrokseen. Oikealla tein paljon volttia ympyrän sisällä, jotta poni hieman taipuisi.



voikun tämä kuva olisi ollut ihana tarkkana...
Otettiin laukat molempiin suuntiin ja kyllä se vasen oli myös laukassa parempi. Kaikenkaikkiaan ensimmäinen tunti meni todella hyvin ja sitten olikin ruokailu, teoria ja päivän kakkostunti. Eli toisena tuntina oli esteitä ja tunnille sain hevoseksi Kantrin. Kantri on hyvä hyppääjä, kunhan sen saa vain liikkeelle. Hevonen nimittäin on melko tahmainen ja yrittää parhaansa mukaan luistaa hommista jos ratsastaja ei ole päättäväinen. Edellisellä tunnilla Kantri oli päässyt hieman
possuilemaan joten ennen ratsastustani opettaja kävi hevosen selässä. Sain sitten kannukset suoraan tunnille mukaan.

Esteillä hevonen vaikutti tosi kivalta, kunhan sitä ensiksi vähän herätteli. Tulimme aluksi puomeja ravissa ja laukassa jonka jälkeen alettiin hyppäämään kolmen esteen sarjaa. Sarjalla kaikki sujui muuten hyvin, paitsi kerran. Tulimme pystysarjan ja Kantri laski raville juuri ennen ekaa pystyä. Apinanraivolla kumminkin mentiin yli ja loppuosa sujui kivasti. Tehtiin kumminkin tuo sarja vielä uusiksi.




Lävistäjän suuntaisesti olimme rakentaneet okserin, joka tultiin eka pariin kertaan yksittäisenä. Hevonen hyppäsi hyvin yli mutta tiukassa kaarteessa en saanut ylläpidettyä laukkaa vaan vaihdoin sitten ravinkautta laukan nopsaan. Lisättiin okseri tehtävään niin, että ensin tultiin kolmoissarja ja sitten okseri. Lopuksi vielä tultiin okserin jälkeen kolmoissarja toisesta suunnasta ja siinä tärkeää oli, että laukan rytmi pysyi reippaana ja eteenpäinpyrkivänä. Piti jaksaa vielä keskittyä loppuun.

kantrin hypyt olivat melko ylöspäinsuuntautuvia



Ensimmäisen leiripäivän ratsastukset olivat pulkassa. Päällimmäiset fiilikset olivat tosi hyvät. Ensimmäiset tunnit olivat sujuneet melko ongelmitta ja sain hyvän tuntuman ainakin uuteen tuttavuuteen Kantriin. Välillä se jopa hiukan muistuttaa merimakkaraamme Zandroa.. Päivän lopussa sitten vain söimme ja meillä oli pientä iltaohjelmaa luvassa. Siitä sitten starttasi leiri ja tutustuttiin melko alussa jo muuhunkin porukkaan jotka olivat oikein kivoja. Maanantain ratsasteluista on ihan kiva määrä videomateriaalia, joten laitan videon tähän loppuun.

linkki videoon

4 kommenttia: