keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Dextertreenit starttaa

Nyt näiden muutaman erikoispostauksen tultua on tunneista kertoilu hieman jäljessä. Toivon mukaan tässä joululomalla ehtiikin vähän kuroa ratsastuksia kiinni. Tämän vuoden puolella viimeiset koulukisat olivat lähestymässä, ja sitä varten lähdettiinkin sitten vimmatusti harjoittelemaan Dexterin kanssa, jolla meninkin melkein joka tunti ennen kisoja. Tässä postauksessa kerronkin meidän ekasta treenistä ponin kanssa, hetkeen en ollutkaan sillä taas mennyt.

Olin katsomassa ja kuvailemassa ennen tätä tuntia jossain vaiheessa kaverini valmennusta erään ulkomaalaisen ratsastajan pitämänä. Minulle tarttuikin siitä myös itselleni hyvin mieleen, mikä pääajatus valmentajalla oli. Alkutunnista melkein kokoajan kuului "laita sitä enemmän eteen". Kun ponit olivat aktiivisena, lähdettiin sitten vasta kunnolla työstämään. Tunnista sain todella hyvin irti ideaa ja päätinkin kokeilla oivallustani Dexterin kanssa tiistaina ainakin jossain määrin.



Alkutunnista taisimme tulla muutamia kertoja keskelle pysäyttäen ponit ja jatkaen ravissa. Alkutunnista tavoitteenani oli nyt saada se oikeasti aktiivisesti. Dexter kun helposti huijaa jääden sipsuttamaan paikoilleen. Teinkin sitä, että pitkillä sivuilla varsinkin laitoin ponia eteen ja lyhyellä sivulla otin kiinni ravissa. Vaikka alussa poni tuntuikin tahmealta, enkä olisi jaksanut vain laittaa sitä eteen - sain kiittää lopputunnista.

Kun oltiin ravailtu alkuravit, otettiin vielä laukkaa. Laukassa tein samaa, että laitoin ponia oikeasti eteen säilyttäen kumminkin tuntuman. Laukan jälkeen aloitettiin ravissa väistättämään pitkillä sivuilla takaosaa ulospäin. Dexterillä aluksi väistätys oli vähän sellaista mutkalla väkerrystä. Sain ohjeeksi ottaa raipan ulkokäteen, jotta voisin huomauttaa takajaloista. Porsas kumminkin keksi pelästyä raipan ääntä, kun se osui seinään. Siitä hypättiinkin keskelle pörheänä ja poni sai tekosyyn pöllöillä. Loppuväistöjen ajan Dexter ainakin oli hereillä ja ne onnistuivat ihan hyvin.




Kun oltiin tehty sulkutaivutuksen tapaista - joka meillä kyllä ei ollut sitä nähnytkään - käveltiin välikäynnit. Välikäyntien jälkeen lopputunnin ajan Dexter tuntui superkivalta ja jopa liiankin aktiiviselta. Poni hieman juoksi alta pois ja oli energisenä, mutta olin iloinen että se liikkui ja takajalat olivat alla. Dexter pitikin vain saada alussa heräämään, jonka jälkeen ponilta alkoi löytyä oma moottori.

Tuona tiistaina oli poni myös vähän villinä. Kun jakauduimme kahdelle pääty-ympyrälle tekemään laukannostoja käynnistä, arvatkaa vain kuinka tuo yksi herra innostui. Dexterin mielestä käynnistä nostot piti tehdä tyylillä ja sinkaista liikkeelle kuin pommi. Dexter olikin laukassa vähän vahvana ja reippaana. Muuten nostot onnistuivat tosi kivasti, mutta poni tosiaan käytti energiaa pöllöilyyn, eikä ollut täysin minun avuillani koko aikaa. Sen takia jouduin laukannostoissa reagoida tosi nopeasti taaksepäin, kun pidäte ei mennyt läpi.

pieni könötysongelma on alkanut vaivaamaan..

kaunista :D


Lopputunnista ravailtiinkin sitten ja poni tuntui aika kivalta. Tunnista jäi ihan hyvä fiilis, oli taas mennyt hetki totutella tuohon ihanaan poniin tauon jälkeen. Koulukisoihin tosiaan tuli osallistuttua tällä kertaa vähän uuteen rataan, nimittäin Aikuismerkkiin. Syynä tähän oli ehkä eniten juurikin se, että C merkkien radat alkaa jo olla koluttu läpi aika monta kertaa ja halusin kokeilla jotain uutta ja haastaa itseni. Aikuismerkkiin kuuluu niin pohkeenväistöjä, pitkinohjin käyntiosuus kuin myös se laukannosto käynnistä. Sekä tietenkin se meidän pieni vihollisemme, nimittäin peruutus. Näitä lähdettiinkin sitten seuraavalla kerralla treenaamaan. Mutta sellainen tunti, josta olikin hyvä aloittaa tämä treenaaminen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti