keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Viimehetken treeneissä radanunohdus?

Perjantaina sitten lähdinkin Dexterin kanssa viimeiselle tunnille ennen kisoja. Meille oli myös luvattu, että saadaan vetää rata kerran läpi tunnin aikana sitten loppupuoliskolla. Tiistain jälkeen oli jäänyt pieni epäilys mieleen, että olisiko meistä siihen aikuismerkkiin - siinä kun katsotaan jo ponin peräänannossa liikkumista yms. Päädyin epäilyistä huolimatta kumminkin siihen, että halutaan uutta kokemusta ja mennään sinne ihan treenimielessä. Dexterin kanssa yhteistyö alkaa nimittäin sujumaan hetki hetkeltä enemmän, vielä on paljon kehitettävää mutta kyllä se siitä.

Alussa opettaja muuten sanoi, että minulla olisi todella lyhyet jalustimet. Hetken ihmeteltyäni huomasin, että olin jännittänyt reisiäni sen verran paljon, että jalka oli kohonnut enemmän koukkuun. Heti kun rentoutin jalat, jalustimet olivatkin ihan normi koulujalustimien pituiset. Tuosta tilanteesta huomasikin hyvin omat virheet.


tässä näkyy kuinka jalka jännittyy
Tunnin alussa meillä olikin tosi hyödyllinen harjoitus heti ohjat otettuamme. Tultiin nimittäin hieman uran sisäpuolelle ja lähdettiin käynnissä työskentelemään joka kulman kohdalla. Meillä oli kulmissa tötteröt, joiden kohdalle piti pysähtyä. Pysähdyksestä käännyttiin sitten 90° ja pysäytettiin uudelleen. Ideana oli, että saatiin ponit käyttämään takapäätään ja tässä harjoituksessa ulkopohje tulikin tarpeeseen.

Käynnissä tehdessä päätin ratsastaa huolellisesti ja täten saada hyvän lopputuloksen aikaan. Kun sitten siirryttiin raviin, huomasinkin että poni kääntyi ketterämmin ulkopohkeesta tötteröiden kohdalla. Ravissa olikin tarkoitus hidastaa tahtia kulmissa ja poni hidasti kyllä tosi kivasti. Kulmissa työskentelyn jälkeen jatkettiin tuntia ja verkkailua. Otettiin laukkaa todella pitkään ja ajatuksena oli ylämäkilaukka lyhyillä sivuilla ja laittaa eteen pitkillä sivuilla. Pitkä laukkatyöskentely tuotti tulosta, kun löysin Dexteristä ensimmäistä kertaa ikinä pyöreyttä myös siinä askellajissa :D. Poni kun usein vain kipittää menemään korvat tötteröllä, niin nyt se sitten keskittyi oikeasti. Sain meidän laukkapätkästämme pienen videon, jonka laitan tähän.

Laukkapätkästä video tässä



<3
Kun olimme ottaneet pitkät laukkatyöskentelyt molempiin suuntiin, hengähdettiin käynnissä hetki jonka jälkeen oli aika tehdä rataharjoitus. Muut pääsivät lepäämään ja me lähdettiin Dexterin kanssa radalle. Ponin kanssa ensimmäinen pysähdys oli todella levoton. Dexter lähti ottamaan sivuaskeleita ja steppaili paikoillaan. Siitä sitten jatkettiin reippaan ponin kanssa ja puolirataleikkaat sekä voltit sujuivat kivasti. Väistössä olisin voinut valmistella ponia paremmin, mutta Dexter väisti tosi kivasti muuten. Rata jatkui ihan mukavasti, kunnes mulle tuli täysi blackout.

Unohdin kokonaan tulla pysähdyksen ja peruutuksen, jonka takia siis väärinratsastuksesta olisi tullut 2 virhepistettä. Jotenkin tuo aikuismerkin rata oli sillä tavalla petollinen, että sitä oli vaikea muistaa. Kuulin, kuinka muillakin oli ollut ongelmia radan muistamisessa. Noh, siitä sitten jatkettiin nopsaan rata loppuun. Ei mennyt ihan niin hyvin, mutta tulipahan vedettyä läpi. Huh, radan jälkeen poni ja ratsastaja hengähtivät hetken jonka jälkeen ravattiin tyytyväisenä loppuravit eteen-alas. Tunnista jäi loppujenlopuksi kumminkin onnistunut tunne ja erityisen tyytyväinen olin meidän laukkaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti