torstai 10. joulukuuta 2015

Omituinen Epsu

Sori pieni kirjoitustauko, kouluhommat painaa päälle. Mutta mennään vain suoraan postaukseen. Muutama viikko sitten pääsin kokeilemaan pitkän tauon jälkeen Epsua. Poni tupsahti mieleeni ja niinpä menin sitä sitten ehdottamaan ja pääsinkin sitten testaamaan. Ennakkokuvitelmani olivat hiukan vääriä, sillä ajattelin Epsun olevan helppo ratsu mitä sitä nyt olin nähnyt tunneilla. Mutta olettamus osoittautui vääräksi, sillä poni olikin hyvinkin haastava omalla tavallaan ja en oikein koko tunnin aikana löytänyt sellaista harmoniaa ponin kanssa.

Heti tunnin alussa sain kokea miten erilainen Epsu olikaan. Aivan eri tuntuma, kädet tuntuivat jäävän todella korkealle ponin harjan sekaan hassusti. Ja ravi heitti minut melkein satulan etukaaren yli. Nojasin sitten aika paljon eteenpäin ja kuvista sen näkeekin näin jälkeenpäin selvästi. Tuntui todella haastavalta asettua Epsun selkään oikein, tunne oli vain todella omituinen :D.

kuvista kiitos taas Amalialle! :D


Epsu oli jo alusta alkaen melko reipas. Tulimme uran sisäpuolelle neliönmuotoisella uralle, jossa jokaisen kulman sai ratsastaa tarkasti. Pakko tunnustaa etten muista alkutunnin tehtävistä paljoa mitään, minulle ehkä se aika kului totutteluun ja jonkinmoiseen säätöön Epsun selässä. En oikein osannut sanoa oliko poni kiva vai ei, se vain tuntui omituiselta ja niin erilaiselta mitä olin ajatellut. Välikäyntien aikana yritinkin sitten ryhdistäytyä ja saada ponista jotain irti vaikken sitä kauheasti osannutkaan ratsastaa.

Epsu vei aika paljon ohjaa ja kulki pitkässä letkeässä muodossa, ei niinkään lyhyemmällä kaulalla. Ehkä tuokin sai minut etukumaraan päästämään ponille ohjaa ilman kunnon tuntumaa. Epsun harjoitusravi on aina ollut siinä maineessa, että se on aika isoa ja "kovaa". Tällä kerralla kumminkin en erityisemmin huomannut, ettei siinä olisi pystynyt istumaan. Kaikista haastavin ehkä olikin harjoitus, mitä alettiin tehdä puolenvälin jälkeen.

muuten ihana kuva jos ratsastaja olisi vähän suoremmassa..


välikäynnit :)
Epsun kanssa laukannostoissa saattaa olla välillä hieman haasteita. Seuraavassa harjotuksessa saikin olla ponin kanssa tosi tarkkana. Harjoituksen ideana oli tehdä etuosakäännös jonka jälkeen suoraan käynnistä laukannosto. Etuosakäännös sujui ponin kanssa tosi hyvin ja ponin etuosa pysyi hyvin paikoillaan. Laukannostoissa Epsu heitti aika paljon takapäätä protestiksi ja ponin suurikokoinen ja matkaavoittava laukka oli haastava ylläpitää. Ravirikkoja tulikin tosi paljon laukan yhteydessä ja meillä ei tuntunut olevan tarpeeksi tilaa. Yllätyin kuitenkin miten kivasti laukannostot sujuivat, vaikka ne vaikeita olivatkin. Harjoituksessa oli paljon asioita, mihin piti kiinnittää huomiota.

Etuosakäännöksiä tehtiin molempiin suuntiin jonka jälkeen jatkettiin laukassa uraa pitkin. Laukassa Epsun kanssa oli tärkeintä vain saada se pyörimään kunnolla. Kun olimme laukanneet hetken aikaa, siirryttiin ravailemaan. Ravissa poni alkoi tuntumaan kivan vertyneeltä, mutta itse olin taaskin aika etukenossa.




Loppuraveissa fiilikset tunnista olivat aika ristiriitaisia. Oletukset ponista eivät pitäneetkään kokonaan paikkaansa, mutta toisaalta oli tosi kiva että poni tarjosi enemmän haasteita. Sain lopputunnista kommenttia, että meni tosi hyvin ajatellen kumminkin sitä, kuinka pitkään aikaan en ollut ponilla mennyt. Itseni mielestä tunti ei ehkä mennyt niin hyvin ja mietinkin, että pieni alamäki oli nyt päällä. Kolme viime tuntia oli mennyt vähän huonommin ja päätinkin, että jos seuraava tunti ei mene hyvin, niin sitten on joku vialla :D. Mutta oli ihan kiva kokeilla taas Epsua pitkästä aikaa.





3 kommenttia:

  1. Mitä ihmettä tossa vikassa kuvassa tapahtuu :') mutta kannattaa kyllä vaihdella välillä hevosia, koska kehittymisen mukana voi myös oppia ratsastamaan hevosilla jotka ennen oli vaikeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fireboy tais vähän innostua laukannostossa :D. Ja jep, on kyllä hyvä osata ratsastaa erilaisia heppoja!

      Poista