maanantai 9. tammikuuta 2017

Uusi vuosi ja uudet kujeet

Aika kliseinen otsikko, mutta niin ilmestyn minäkin viimein takaisin lomailemasta blogin äärelle. Ulkomaanmatka sujui rentouttavissa tunnelmissa ja nyt pitääkin ruveta kirjoittelemaan postauksia reipasta tahtia tänne blogin puolelle. Minulla on aina melko paljon kuvamateriaalia, joten ratsastuksista on kiva kertoa, vaikka ne vähän pidemmän ajan päästä ovatkin. Mutta tässä välissä pieni katsaus 2017 vuoden suunnitelmiin ratsastuksen osalta.

Uusi lehti siis kääntyy, mutta oikeastaan se ei niinkään tarkoita kauheasti muutoksia ratsastuksen puolella. Toki toivon, että 2017 vuosi tuo tullessaan paljon rikkaita kokemuksia ja kehitystä ratsastuksessa, mutta oikeastaan melko samalta näyttää. Tänä vuonna mitään supermonia ratsastustunteja ei pysty varailemaan, mutta normaalitunteja kuitenkin puksutellaan eteenpäin myös esteiden merkeissä. Esteponi esimerkiksi kevään ulkopuolisiin sun muihin hieman myöhempiin tapahtumiin on vielä aivan avoinna, mutta asioilla on tapana kyllä järjestyä. Eniten olen vain iloinen, että minulla on mahdollisuus ratsastaa ja päästä myös kilpailemaan.


Estetunnin kuvat (c) Aino 
Niin, 2017 vuoteen tulee mahtumaan varmasti paljon hevostelua ja kisaamista. Kesäleirikin häämöttää edessäpäin ja ties vaikka löytäisin itseni vaikka kuinka uusilta talleilta ja uusien tuttavuuksien selästä. Koskaan ei voi ennustaa, mitä kaikkea jännää tulee tapahtumaan. Uusien tuttavuuksien suhteen itseasiassa myös loppuvuodesta 2016 pääsin kiipeämään minulle vieraan ponin selkään, kun tallille muutti pariksi viikoksi Riki-niminen poni. Riki oli melko tanakka eestinhevonen, jota ehkä ulkonäön puolesta pystyi vertaamaan Akuun. Itse olin innoissani tästä uudesta ponista, ties vaikka se olisi kuinka hyvä uusi esteponi.

Itseasiassa pääsinkin menemään ponilla parikin kertaa siinä ensimmäisen viikon aikana ja ensimmäinen kerta oli jo estetunnilla, kun minun piti kiivetä kesken tunnin ponin selkään. Se oli kuulemma hypännyt neljä ravipuomia kerralla ja opettaja halusi nähdä, ylittäisikö se ne ihan normaalisti minun kanssani. Hieman jännityksensekaisella fiiliksellä siis ravailin puomeja kohti, mutta Riki meni ne normaalisti. Siispä jatkoin tuntia loppuun sillä hypäten, koska opettaja ei uskaltanut kuitenkaan laittaa edellistä tyttöä uudestaan selkään. Siispä lähdettiin tulemaan ensin ihan lävistäjällä olevaa ristikkoa.



Rikin kanssa yllättävä kyllä oli ensin hieman käynnistysvaikeuksia. Poni vengotteli vastaan, mutta sitten kun laukka nousi niin siinä sitä mentiin. Riki innostui pikkuesteen nähdessään aivan mielettömästi ja kiihdyttikin esteellä aika reippaasti. Kun tultiin loivalla kiemurauralla olevat ristikot, sain minulla olla todella nopeat refleksit ponin kääntämisessä ja Rikiä sai kyllä todella koittaa hallita, niin vauhdilla se olisi ollut menossa. Pompittiin tosiaan muutama hyppy siinä vielä ja jonkinlaista pikkurataa kehiteltiin. Esteet pysyivät matalana, olihan tuo Rikin ensimmäinen estetunti uudella tallilla.

Myös koulua pääsin sillä kerran menemään ja pakko sanoa, että nuori poni oli hyvin kummallinen. Jollain tavalla tasapainoton ja raaka. Käynnissä poni oli todella hyvännäköinen, mutta ravissa taas kipitti melko jännittyneenä. Myöskin kummalliset punkemiset ja mutkittelut tekivät ponista omalla tavallaan haastavan ja sitä täytyi ratsastaa melko rauhallisesti. Laukassa Riki käyttäytyi ympyrällä oikein hyvin eikä päässyt spurttailemaan turhia. Silti en tuosta nuoresta ponista niin kauheasti tykännyt ja se ehtikin lähteä seuraavalla viikolla ratsastuskouluun soveltumattomana.



Sellainen lyhykäinen ratsastuskokemus uudella ponilla. Koitan väsäillä seuraavista ratsastuksista jonkinmoista postausta ja palailla asiaan. Tällä hetkellä tuhannet asiat taas painavat niskaan, joten katotaan miten tässä käy. Mutta kiva taas kirjoitella ja päivitellä! Uudella innolla ja ilolla vuoteen 2017 :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti