sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Pientä esteharjoittelua

Moikka! Saatte vielä vähän odotella kisasuorituspostausta, sillä ensin palataan takaisin vielä torstain extratuntiin. Olin nimittäin varannut yhden tunnin vielä harjoitukseen ennen kisoja. Meitä olikin vain loppujen lopuksi viisi ratsastajaa. Torstain tunnilla olikin tuntilaisille luvattu esteitä, mutta koska meitä oli sen verran vähän, rakennettiin vain yksi este maneesiin.

Aloitettiin tunti taas melko itsenäisesti ravailemalla. Päätin vähän korjailla tiistain mokia ja laittaa Vaniljan heti alussa napakasti kulmaan. Poni vähän hangotteli vastaan asettamista, mutta saatiin paljon paremmin mentyä kulmiin. Oltiin laitettu suunnilleen keskelle maneesia puomeja ja lähdettiinkin tulemaan niitä melko piakkoin.

Kuvista kiitos Jaanalle :)

Ravipuomeilla tehtiin yhtä harjoitusta. Tultiin pääty-ympyrällä puomit ja heti puomien jälkeen vaihdettiin suuntaa toiselle ympyrälle. Näin päästiin tulemaan kahdeksikolla puomeja ja vaihtamaan sujuvasti aina keskellä puomeilla suuntaa. Tärkeää oli tulla puomeille suorana eikä vinosti. Suurimmaksi osaksi saatiin Vaniljan kanssa tosi hyviä suorituksia, mutta muutaman kerran tuli kiire suoristaa poni. Se johtui ehkä siitä, että ennen puomeja en ratsastanut tarpeeksi pitkälle S kirjaimen lähelle, vaan annoin Vaniljan oikaista pienemmällä pääty-ympyrällä jolloin tultiin vähän viistoon puomeille.

Hetken aikaa tultuamme puomeja vaihdettiin suuntaa ja tässä käytin hyödykseni tilaa ja tein täyskaarron, niin kuin C- merkin kouluohjelmassa tulisi olemaan. Puomit muutettiin laukkaväleiksi ja siirryttiin L kirjaimen päätyyn pääty-ympyrälle. Seuraavaksi tultiin vuorotellen laukassa toiseen päätyyn ympyrä ja puomien yli. Taas päätin samalla tehdä salaa harjoittelua koulukisoihin ja nostin laukat käynnistä uralla.



Laukannostot käynnistä sujuivat todella hyvin. Sain Vaniljan todella hyvin nostamaan laukan, kun muistin valmistella sitä tarpeeksi. Sitten kun päästiin vielä sopivaan laukan tempoon sujui homma kuin rasvattu! Laukkapuomeilla itseasiassa ei pahemmin tullut mitään ongelmia kun muistin kääntää sopivassa kohdassa, että päästäisiin sujuvasti yli. Vanilja otti pari kertaa hassun tuntuisen hypyn puomien välissä, tuntui kyllä todella kivalta joka kerta kun puomit tulin. Laukka oli aktiivista ja eteenpäin pyrkivää.

pääty-ympyrällä odottelemassa vuoroa
Kun muutaman kerran oltiin tehtävää tultu, jatkettiin hetken aikaa käynnissä uraa pitkin. Tässä vaiheessa kumminkin päätin vähän käyttää aikaa hyödyksi ja ravaillen tein pääty-ympyröitä ja pysähdyksiä. Tulin myös pari kertaa täyskaarron, halusin varmistaa, että tekisin sen varmasti tarpeeksi isoksi. Vaniljan kanssa sujui tosi kivasti ja tuntui, että sain siihen paljon paremmin tuntumaa kuin tiistaina.

Huomasin pian, että tunti oli muuttumassa melko estepainoitteiseksi. Mentiin jonoon toiselle pitkälle sivulle ja tultiin yksitellen ristikkoa joka oli siirretty suoralle uralle sen takia, koska meillä oli estekammoinen Cinnamon mukana, jolle pääty-ympyrällä hyppääminen oli ollut haastavaa. Kun oli minun vuoro tulla, ei Vanilja saanutkaan askelia ihan sopimaan esteeseen ja ponnisti kaukaa. Siihen en tietenkään ollut varautunut, jolloin tulikin aika järkyttävä hyppy kun ratsastaja vain yritti pysyä mukana hypyssä :D.

tämä kuva siis ei ole siitä jättihypystä..
Muut hypyt sujuivatkin sitten paljon paremmin kun muistin ottaa Vaniljaa kiinni ennen estettä ja muutenkin olla valppaampana. Pikku ristikko ei kauheasti sitten tuottanutkaan haasteita ja olin tyytyväinen, että jalustimet pysyivät jalassa tällä kertaa koko ajan. Kun oltiin molempiin suuntiin ristikko tultu, muutettiin pikkuisen tehtävää.

Seuraavaksi heti esteen jälkeen oli tarkoitus kääntää suurelle voltille, tosin enemmänkin siitä sitten tuli keskiympyrän kaltainen, ja sitten este tultiin uudestaan jonka jälkeen jatkettiin suoraan. Ekalla kerralla venyi vähän turhan isoksi tuo ympyrä, mutta sen jälkeen alkoi taas sujua. Jo esteen päällä oli hyvä katsoa sinne, minne oltiin menossa seuraavaksi. Tultiin tätäkin tehtävää molempiin suuntiin.

Katse vasempaan!
 Tunnilla sattui pieni "tapaturma" meille.. Olin juuri vaihtanut suuntaa täyskaarrolla ja tulossa uralle, kun huomasin että Rufus oli metrin päässä uran sisäpuolella. Kun sitten menin siinä uralla, alkoi Rufus yhtäkkiä peruuttaa Vaniljan päälle. Jalkani rutistui Vaniljan ja Rufuksen väliin ja tamma vinkui ja potki Rufukseen päin. Tilanne oli nopeasti ohi, mutta ai että se oli sattunut jalkaan! Arvelin siinä selässä, että vähintään muutamia mustelmia saisin kyllä tuosta show'sta myöhemmin. Myös muut ponit olivat säikähtäneet Vaniljan ja Rufuksen välikohtausta. Olen kumminkin iloinen, ettei mitään vakavampaa (kuten esim. murtumaa) tapahtunut, kun kumminkin sunnuntaina olisi koulukilpailut.

Tunnilla ei jotenkin kauheasti tehty mitään ja pian se alkoikin olla lopuillaan. Vaikka monta kertaa estettä tultiinkin, ei sitä yhtään korotettu vaikka vähän odotinkin sen tapahtuvan. Jotenkin tuntui todella turhalta lisätunnilta, kun en kauheasti siitä saanut irti (kuin kipeän jalan) ja muutenkin ei tehty esteen kanssa paljoa hyödyllistä tehtävää. Posiitiivista oli kumminkin se, että Vaniljan ja minun yhteistyö sujui jo paremmin sillä kertaa ja sain onnistuneita radanpätkiä aikaan. Poni oli myös tosi kuuntelevainen ja reipas.


~ Josku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti