tiistai 2. syyskuuta 2014

Melko mainiota menoa

Viikko sitten menin jo toista kertaa Cinnamonilla, ja sehän ei minua haitannut. Päätin sillä tunnilla yrittää korjata edellisen tunnin virheitä Cinnamonin kanssa. Loppujen lopuksi tunti meni melko samanlaisesti. Oli kumminkin kiva päästä Cinnamonilla ja jo alkutunnista otin positiivisen asenteen päälle.

Ensimmäiseksi kerrattiin asettamista ja kun olime ottaneet ohjat tuntumalle, opettaja kiersi jokaisen luona erikseen maasta käsin näyttämässä rehellistä asettumista ja sen jälkeen jatkoimme matkaa käynnissä. Cinnamon antoi maasta käsin asettaa itseään, tosin poni otti pari peruutusaskelta ihmeissään.



 Elikkäs, aloitimme melkein heti tekemään pääty-ympyräharjoitusta. Hetken käynnissä oltuamme pääty-ympyrällä ja asetettuamme siirryttiinkin raviin ja jatkettiin työstämistä. Tässä vaiheessa olin tanakkana ratsastamassa Cinnamonia parhaani mukaan ja jo heti alkutunnista poni alkoi kuunnella eikä mitään kääntymistappeluita tai muitakaan tullut tamman kanssa. Tunti alkoi siis todella hyvin ja olin tyytyväinen, että sain ponin niin nopeasti asettumaan ja taipumaan.

Vaihtelimme pääty-ympyröitä vähänniinkuin ratapoikkisuunnan muodossa. Keskellä oli tarkoitus suoristaa ja vaihtaa asetus. Toiseen suuntaan ei poni lähtenyt heti asettumaan, mutta muutaman yrityksen jälkeen tehtävä sujui kokoajan paremmin ja paremmin.



 Kun oltiin hetken aikaa jo vaihdeltu ympyröitä ja tehtävä alkoi onnistua koko ajan paremmin, jatkettiinkin sitten kokouraa pitkin ja tultiin muutamia suunnanvaihtoja askeleenpidennyksillä. Ne sujuivat mahtavasti! Kun lähdin lävistäjälle poni suorastaan liisi eteenpäin ja tuntui ainakin selästä tosi hyvältä. En kyllä saanut askeleenpidennyksistä kommenttia, mutta ainakin itse olin tyytyväinen. Lisäksi tehtiin myös käyntisiirtymisiä, ja ne sujuivat ihan hyvin, poni oli koko tunnin jotenkin hyvin reippaalla päällä ja jaksoi tehdä hommia.

Askeleenpidennyksissä annoin ponille vähän enemmän ohjaa ja tilaa pidentää askeliaan.
Tuntiin sisältyi myös pohkeenväistöjä, jotka menivät vähän penkin alle. Cinnamonin kanssa tuntuipohkeenväistöt kyllä todella vaikeilta ja lukuunottamatta ihan paria onnistumista poni vääntyili milloin mihinkin suuntaan kaula vinossa. Myöskään väistättävä pohje ei saanut kauheaa tulosta Cinnamonissa aikaan. Noh, nyt pitääkin alkaa kiinnittää huomiota miten toimia vaikeampien ponien kanssa pohkeenväistöissä.

Sitten oli vielä laukan aika ja tällä kertaa jalustimet ei tuottanut yhtä paljon ongelmia kuin viime kerralla, mutta vieläkään ihan täysiä en päässyt keskittymään laukan työstämiseen. Laukassa Cinnamon kuitenkin kulki rennosti ja pyöreästi, mikä antoi minulle intoa jatkaa tunti loppuun asti. Lopussa sainkin ponin menemään rennosti ja hyvin lopputunnin ajan. Cinnamon on kyllä siitä kiva, että pääsee keskittymään muuhunkin kuin vain siihen että se poni olisi juuri sillä hetkellä muodossa. Pääsin taas keskittymään erilaisiin pääty-ympyröihin joita tein.

Cinnamonin ilmeestä päätellen ei voisi yhtään kiinnostaa...

Tulimme pohkeenväistöjä pariin otteeseen keventäen ja sitten myös käynnissä.
Laukassa olimme myös tehneet muutaman kerran kokorataleikkaan ja laukanvaihdon ravin kautta nopeasti ennen lävistäjän loppua. Cinnamonin kanssa joka kerta sujui mainiosti. Ihan tyytyväinen sai olla tuntiin, vaikka joitain ongelmia ilmenikin.



T: Josku


2 kommenttia: