tiistai 9. syyskuuta 2014

Vauhdikasta menoa!

Heippa! Tiistaina yllätyin huomatessani listassa nimeni kohdalla Bellan. Pääsin siis kokeilemaan tätä uutta ponia nyt sitten ensimmäistä kertaa ja sehän oli todella kiva. Enemmänkin yllättynyt olin siitä, etten päässyt harjoittelemaan vielä kisoja varten Vaniljalla, vaan olikin ihan toinen poni sitten tunnille. No, eihän se ainakaan haitannut, joten meninkin sitten innoissani varustamaan pientä ponia.


Aloitettiin tunti jakautumalla pääty-ympyrälle. Siellä tavoitteena oli puolet ratsastaa eteen nopeatempoista ravia ja toisella puoliskolla taas ottaa kiinni. Bella tuntui jo alkukäyntien aikana todella reippaalta ja energiseltä. Ympyräharjoitusta tehdessäni ainakin viimeistään huomasin ponin olevan todella reippaalla päällä. Saatiin tosi hyviä pätkiä varsinkin puoliskolla, missä piti ratsastaa reippaasti eteenpäin. Bella lähti menemään ihan pienestäkin avusta eteenpäin ja toisella puoliskolla sitä sai todellakin pidätellä.



Ympyröillä otettiin myös mukaan voltit. Kirjaimessa L tehtiin voltti sisäänpäin ja kirjaimessa I lähdettiinkin ulospäin tekemään. Bellan kanssa voltit sujuivat ihan hyvin, poni kääntyi todella taipuisasti, mutta asetus ei ihan mennyt läpi. Tehtiin niin, että aina volttien ajaksi istuttiin harjoitusraviin. Bellalla oli tosi tikittävä askel ja varsinkin kun se oli energisellä tuulella sai ihan käyttää vatsalihaksia, että siinä kuan jaksoi istua.

Tunnin edetessä huomasin, että Bellalla piti jatkuvasti tehdä paljon pidätteitä ja ohjat olivat alkutunnista olleet liian pitkät kun olin antanut ponin liikkua miten se itse halusi, eli toisinsanoen annoin sen mennä aika reippaasti. Niimpä melko pian tajusin lyhentää ohjia ja huomasin kuinka lyhyt kaula Bellalla onkaan! Bellan kanssa sain pidettyä ihan hyvin kyynerpäissä kulman ja hyvän tuntuman.



 Kun oltiin ravailtu jo ihan hyvän aikaa, otettiin laukkaa uralla. Laukassa varsinkin poni oli ihan ylireipas ja ryntäsi eteenpäin todella innokkaasti. Huomasin moneen otteeseen ajautuvani toisten ponien häntään kun saavutettiin laukassa niin nopeasti muut. Niimpä tein todella paljon pääty-ympyröitä laukassa yrittäessäni hillitä ponia, joka olisi halunnut mennä vain lujempaa ja lujempaa. Se sitten oli melko kaaoksenomaista kun tuli äkkiraviinsiirtymisiä kun ajauduttiin liian lähelle edessäolevaa. Kyllä sai tehdä kaikkensa hidastellakseen ponia.


Tältä se meno suunnilleen näytti..Poni laukkasi suu vaahdossa ja ratsastajan keskittynyt ilme :D
Laukkojen jälkeen oli välikäyntien aika, jolloin nostettiin jalustimet kaulalle. Hiukan kävi mielessä, että mitä jos en saisikaan ponia hidasteltua, vaan se lähtisi kuin raketti jonnekkin laukkailemaan. Onneksi sellaista ei kumminkaan nähty, nimittäin aloitettiin väistättämään takajalkoja uran sisäpuolelle. Bellalle väistöt olikin vaikeita, kun poni tosiaan on enemmänkin estepainoitteinen. Kun lähdin kulman jälkeen väistämään, poni ei kauheasti kuunnellut väistättävää pohjetta ja ajauduttiin monta kertaa seinään kiinni.

Bella reagoi pidätteisiin niin, että se nosti pään ylös ja hangotteli vastaan. Muutamia hyviä pätkiä kumminkin saatiin, kun otin vähän enemmän pidätettä ja sain ponin tajuamaan, että piti väistää niitä takajalkoja. Oli se kumminkin vaikeaa Bellalle ja siellä tuskaisena yritettiin vääntää niitä askelia..

Bella ei halua!


 Väistöjä tehtiin aika pitkään ja aloin jo odottaa että voitaisiin tehdä jotain muuta kun väistöt eivät oikeen olleet ihan meidän bravuuri..No, seuraavaksi tehtiinkin sitten vähän aikaa voltteja kulmiin ja ne menivät ihan hyvin kun sai samalla rauhoiteltua Bellaakin, energiaa nimittäin riitti vielä oikein hyvin! Yksi temmonlisäys tehtiin pituushalkaisijalla ja ponia ei kahta kertaa tarvinnut myöskään siihen käskeä.

Kun oltiin otetti jalustimet jalkaan, jakauduttiin pääty-ympyröille ja otettiin yhteislaukkaa. Siinä vaiheessa mentiin sitten melko kovaa ja piti vaihdella ympyrällä paikkaa useaan otteeseen. Tuntui, etten meinannut saada Bellan laukkaa ollenkaan hallintaan ja se meinasi kokonaan karata välillä käsistä. Jossain vaiheessa tultiin myös laukassa suunnanmuutos ja sitten vaihdettiin ennen kirjainta laukka.


Sitten alkoikin tunti olla lopuillaan ja tehtiin vielä viimeisä käyntityöskentelyjä. Menin pari kertaa pääty-ympyrää ja Bella oli siitä hassu, että lähti kyllä hakeutumaan alas, mutta ei sitten kumminkaan mennyt tarpeeksi. Muutaman kerran sitten kiskaisi pään ihan alas. Kokonaisuudessaan ihan hauska poni, ja muut ovat sanoneet, ettei se lainkaan ole sellainen ylienerginen.Tällä kertaa kumminkin oli tosi reippaana ja jouduin kokoajan pidättelemään sitä.



T: Josku

2 kommenttia:

  1. Ihan kiva postaus, mutta paljon virheitä! Jossain kirjaimet vain menneet sekaisin, mutta pravuuri kirjoitetaan bravuuri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, hyvä että kiinnitit huomiota. Pitäisi olla taas vaihteeksi tarkempi ja tarkistaa kirjoitusvirheet, eikä kiireessä söheltää. Korjasin nyt vähän tekstiä :D

      Poista