maanantai 16. kesäkuuta 2014

Melkkilän kesäleiri 2014 osa3

Viimeisen osan aika, ja viimeisen päivän aika. Perjantai nimittäin oli viimeinen päivä leirillä, ja tietenkin oli myös leirikilpailut! Ennen niitä saimme kumminkin valita, haluaisimmeko osallistua leikkitunnille, vai ilman satulaa koulutunnille. Päätin mennä jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Minua onnisti viimeisenä päivänä, sillä sain toivomani Mimmin koulutunnille. Ilman satulaa en kumminkaan tämän suurikokoisen hevosen selkään ollut kiivennyt, nytpä tuli sitten sekin tehtyä.

Kun selässä oltiin turvallisesti, aloitettiin tunti. Ravasimme harjoitusravissa, ja sai myös keventää. Tehtiin voltit aina joka sivun keskellä, ja tarkoitus oli saada 10 metrin pyöreä voltti. Opettaja otti meidät yksitellen L kirjaimen luo ja teimme siinä voltin, joka oli merkitty tötteröillä. Hevosta piti saada taipumaan voltilla kunnolla.

Kuvat ovat lopputunnin puolelta.

Mimmi oli aika haasteellinen voltilla. Sisäpohje ei mennyt ihan läpi, ja hevonen ei hirveästi kuunnellut pienkokoista ratsastajaansa. Tehtiin jopa kolme volttia ja viimeisellä meno parani jo ihan hyvin. Mimmi alkoi kolmennen voltin jälkeen hieman pyöristyä, ja opettaja kehottikin tekemään vaikka itse joitain harjoitusvoltteja nyt kun hevonen oli paremmin kuulolla.

Voltit tehtyämme, lähdettiin tulemaan pituushalkaisijalta uralle väistöjä. Mimmi oli vielä vähän hidas reagoimaan kunnolla väistättävään pohkeeseen, mutta kyllä sieltä väistöä kumminkin tuli sitten. Välillä myös kaula taipui liikaa johonkin suuntaan, ja sain paljon vinkkejä pohkeenväistöjen kanssa.


Tultiin pohkeenväistöä muutamaan kertaan, ja välillä kun tilaa ei ollut, tein ennen pituushalkaisijaa voltin, niin sain sitten paremman lähestymisen. Yhdessä vaiheessa hevonen arvasi, että olisimme lähdössä oikealle väistämään, kun piti mennä vasemmalle. No, sitten vain nopea suoristus  ja selvät avut toiseen suuntaan. Mimmi oli ihan kiva, mutta vähän nihkeä kuuntelemaan pohjetta.

Lopputunnista oli jo paljon paremman tuntuinen hevonen, ja otettiin laukat kahdella pääty-ympyrällä. Mimmi laukkasi hyvin ympyrällä, ja sain kivasti työskennellä sen pehmeässä laukassa. Laukkojen jälkeen ei ollutkaan enää paljoa tuntia jäljellä, joten otettiin loppuravit ja tein vielä muutaman onnistuneemman voltin. Olihan se kiva hevonen, ja ilman satulaa myös ihan mukava mennä.



Tunnin jälkeen vein Mimmin pois ja mentiin syömään. Sen jälkeen meillä oli teoriatunti kilpailusäännöistä juuri ennen leirikilpailuja. Olin toisessa ryhmässä lähdössä kilpailuun, ja vain yksi lisäkseni hyppäsi 70cm. Meidät kumminkin arvosteltiin samassa luokassa jotka hyppäsivät 60cm. Olin toivonut kisoihin Dandyä, joka hyppäsi hyvin.

Aloitimme verryttelyn itsenäisesti ja taas kokeilin jarruja ja tein muutamia perusvoltteja ja suunnanvaihtoa. Sen jälkeen otettiin verryttelyhypyt. Mentiin ensin hieman pienempää ja sitten lopuksi 70cm korkuisena. Verryttelyhypyt sujuivat hyvin, onneksi oli jalustimetkin nyt lyhyemmät, niin pysyivät jaloissa.


Lähtöni radalle oli toiseksi viimeisenä, ja jännityskin siinä ehti kasvaa. Muiden ajat tuntuivat niin nopeilta, mutta onneksi Dandy oli vauhdikas. Lähdettiin radalle siis hakemaan nollaa, ja esteet sujuivat hienosti. Sieltä se nolla tuli, ja nopea aikakin! Kilpailut siis sujuivat todella hyvin, ja saatiin sieltä myös sinivalkoinen ruusuke!


Vietiin vielä hevoset laitumelle, ja sain viedä dandyn niin, että itse olin selässä. Mikäs sen mahtavampi lopetus leiriin. Kyllä sitten haikein mielin lähdettiin pois leiriltä, mutta oli ihania kokemuksia! Loppuun video leirikisoista

T: Josku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti