maanantai 23. kesäkuuta 2014

Vielä kerran Cinnamonilla

Noniin, nyt tulee viimein vielä postaus siitä lauantain tunnista, kun olin korvaamassa. Olin juuri tullut ratsastusleiriltä ja vielä pääsin sitten Tapiolassa kerran käymään ennen syksyä. Kun viimeksi menin Cinnamonilla, luulin jo että se oli viimeinen kerta kun menin sillä, mutta yllätyksenä nimeni luki Cinnamonin kohdalla lauantainakin. No tietenkin olin iloinen!


Tuntimme oli aika perustunti. Ratsastimme kulmiin huolella, joka oli hyvä harjoitus Cinnamonille, jonka kanssa pitikin siitä välillä taistella. Keskittymistäni tunnilla vaikeutti se, koska olin aivan täysin kipeänä ratsastamassa. Minulla oli kova flunssa, ja kuume oli kai laskenut lääkkeiden kanssa..Niimpä en ollut ihan parhaimmillani, ja Cinnamon käytti välillä tilaisuuttaan hyväkseen.

Lähdettiin hetken ravailun jälkeen tulemaan voltteja vuorotellen kirjaimeen R ja ensimmäinen voltti ei sujunut niin hyvin ponin kanssa. Se oli jo ennen volttien tekoa ollut nihkeä sisäpohkeelle, joten tahtoi voltilla punkea sisäänpäin. Voltista ei kauhean pyöreää siis tullut kun piti taistella ponin kanssa.


Kun vaihdettiin suuntaa ja tehtiin voltti S kirjaimeen, olin saanut ponin jo kuuntelemaan vähän paremmin sisäpohjetta. Se ei ollut kumminkaan mennyt vielä ihan läpi, mutta voltti sujui jo paremmin, mistä saatiin kehuja. Ponikin oli enemmän rentoutuneen tuntuinen jo.

Volttien jälkeen jatkettiin kokouraa ja seuraavaksi laukattiin uraa pitkin. Cinnamon pyöristyi laukatessa ihan kivasti, ja otetiin laukat molempiin suuntiin. Sitten olikin jo aika kävellä välikäynnit. Tunnilla tehtiin aika omatoimisesti, joten säätelin Cinnamonin kanssa välillä vähän ravin tahtia ynnä muuta.


 Välikäyntien jälkeen lähdettiin vielä tulemaan pohkeenväistöä. Tälläkertaa väistätettiinkin kumminkin uralta keskihalkaisijalle päin. Oli ihan kiva tehdä välillä erilailla kun aika usein väistätetään juuri toisinpäin. Cinnamonin kanssa väistöt sujuivat ihan hyvin. Ehkä vähän enemmän olisi saanut käyttää takapäätään, eikä kauhean nopeaa reagtiota pohkeeseen taaskaan tullut. Ponihan ihan porsasteli. Välillä annoin hieman raippaa huomautukseksi.

Huomasin, että väistöihin olisi helpompi lähteä, kun ottaisin kulmassa voltin mukaan, niimpä pariin kertaan tein sitten kulmassa voltin, ennenkuin lähdin väistämään. Väistöjen jälkeen olikin aika kävellä välikäynnit, jonka jälkeen lähdettiin kentälle lopputunniksi. Ei ollutkaan niin lämmin sää (ja muutenkin kun kipeä olin) niin pidin hupparia päällä.


Ulkona oli ihan kiva mennä, tosin ratsastusleirillä siellä mentiinkin suurin osa kaikista tunneista, joten mitenkään ihmeellistä ei ollut. Ponit hieman säikähtivät pariin otteeseen jotain, ja siinä oli tilanne päällä. Kukaan ei kumminkaan tippunut, ja Cinnamon ei paljoa hötkyillyt.


Ulkona ei tehty muuta, kuin ravailtiin ja käveltiin. Vaihtelin paikkaa ja tein voltteja. Kentällä oltiin enemmänkin sitten vain loppuverryttelemässä. Cinnamon oli jo kivemman tuntuinen kentällä, vaikka olihan se myös porsastellut välillä oikoen. Pitäisi vaan ratsastaa seuraavan kerran ponille nopeammin kunnolla se sisäpohje läpi. Mutta kiva tunti oli, kun sain vielä Cinnamonilla mennä :)




T: Josku

2 kommenttia: