torstai 29. tammikuuta 2015

Eka valmennus!

Moikka! Nyt olisi aika kertoa ekasta valmennuskerrasta, joka siis oli sunnuntaina. Lähdin esteenjanoisena paikalle, mutta sainkin kuulla, että meillä olisi vähän teknisempää harjoittelua tänään. Ratsuksi sain yllättäen Dexterin, vaikka en yhtään tiennyt mikä poni sieltä tulisi. Dexteriä olinkin aiemmin jo toivonut esteille, joten yllätyin positiivisesti. Ennen tunnin alkua kävin vähän harjailemassa ponia, kun tosiaan sunnuntaina ei muita tunteja ole. Maneesissa oli maapuomeja ja yksi ristikko. Tunnin aiheena oli tarkka ratsastus ja laukkojen laskeminen. Aloitettiinkin siinä tunti sitten heti ensimmäisesti pitkällä alkuverryttelyllä. Opettaja painoitti sitä, että ratsastaisimme ponit tarkasti kulmiin ja vaatisimme niitä kunnolla asettumaan. Ravailtiinkin pitkään ja Dexter oli todella vastahakoinen asettumaan. Toiseen suuntaan poni asettui paremmin, kun taas toisessa kierroksessa se yritti parhaansa mukaan luistaa hommasta. Muuteltiin vähän tempoa aina pitkillä sivuilla lisäten ja lyhyillä hidastaen. Tultiin pari suunnanmuutosta ja muuten ravailtiin melko itsenäisesti etsien hyvää tahtia.

Kuvista kiitos Danielalle! :)


Pian otettiin sileällä laukat molempiin suuntiin. Dexterin kanssa saatiin ihan kivasti laukka pyörimään ja poni tuntui todella energiseltä. Kun oltiin hetken aikaa laukattu toiseen suuntaan sanoikin opettaja yhtäkkiä, että tultaisiin kokorataleikkaalla oleva ristikko. Ristikko tuli nopeasti vastaan, eikä omat ajatukseni olleet mukana. Unohdin antaa Dexterille esteellä pohjetta, ja siitä rangaistuksena tulikin heti stoppi. Hieman yllättyneenä otin sitten uudestaan, vaikka tiesinkin että moka oli ihan siitä johtuva, etten ollut itse ratsastanut ponia. Toisella kerralla sitten ongelmitta yli. Laukan jälkeen siirryttiin kävelemään välikäynnit.

Välikäyntien jälkeen aloitettiin tulemalla puomilinjaa. Väliin oli tarkoitus laskea laukka-askeleet ja kertoa sitten jälkeenpäin tuliko molemmille linjoille tasaisesti. Tehtävään otettiin parin kerran jälkeen ristikko mukaan, jonka jälkeen piti kääntää aika äkkiä, että pääsisi linjan viimeisen puomin yli. Meillä meni Dexterin kanssa aluksi vähän ponin porsasteluun. Dexter tuntui melko vahvalta ja puiselta suustaan, koska se oli niin energisesti viipottamassa eteenpäin. Varsinkin ristikon jälkeen meinasi vauhti vähän kiihtyä ja tuli sitä päänravistelua. Kun Dexter valui yhden puomin sivusta, pysäytin ja peruutin ponin. Tehtiin porsastelusta sitten loppu ja saatiin hyvät seitsemän laukkaa puomien välille. Ristikon jälkeen sain jo paremmin otettua ponia kiinni ja viimeinen kerta tätä harjoitusta meni hyvän rauhallisesti.



Pitää oikein hypätä sen puomin yli ettei varmasti syö ponia xd
 Jatkettiin hieman muuttamalla harjoitusta. Tultiin toisella pitkällä sivulla oleva puomilinja, jonka jälkeen L kirjaimessa piti siirtää suoraan laukasta käyntiin ja tehdä käyntivoltti. Voltin lopussa nostettiin uudestaan laukka ja tultiin toisen pitkän sivun linja, jonka jälkeen sama käyntiinsiirtyminen C kirjaimessa. Aloitettiin Dexterin kanssa ensimmäisenä ja käyntiinsiirtymiset meinasivat välillä vähän venyä. Tuntui että poni oli aivan innoissaan karkaamassa reippaampaa laukkaa eteenpäin väleillä, mutta pyrin pitämään tasaisen laukan linjalla. Saatiin linjat aika kivasti onnistumaan kerta kerralta, ja väliin tuli taas seitsemän askelta Dexterin kanssa.

Lopussa ehdittiin vielä tulemaan yksi harjoitus. Tarkoituksena oli mennä hiukan kaarevasti linjojen eka ja vika puomi sekä ristikko siinä välissä. Tarkoitus oli myös vaihtaa laukka oikeaksi mahdollisimman nopeasti. Tässä harjoituksessa meillä sujui parhaiten. Alun porsastelun jälkeen olin saanut jo ponin paremmin kuulolle ja saatiin joka kerralla tosi kiva suoritus ja mentiin keskeltä puomeja. Dexterkin malttoi kuunnella pidätteitä ristikon jälkeen, eikä kauheasti lisännyt vauhtia. Laukat fiksu poni vaihtoi itse yleensä esteen päällä. Tultiin tehtävä molempiin suuntiin ja Dexter oli ihan eri poni kuin alkutunnista. Haastetta riitti, mutta lopussa kiitos seisoi :D. Opettaja sanoikin tunnin loppuun, ettei minun tarvitsisi joka tunti mennä Dexterillä, johon vastasin vain että: päinvastoin, on ihan hauskaa mennä sillä. Dexter antaa haastetta ja kehittää itseäni esteratsastajana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti