torstai 15. tammikuuta 2015

Muistutus ponin ihanuudesta

Kiva hetkeksi hengähtää taas tietokoneen äärelle naputtelemaan. Kiirettä on pukannut ja kuvaajia en ole parille tunnille saanut, mutta se ei ole haitannut, sillä tunnilla ei olla tehty mitään ihmeellistä ja ratsuna on muun muassa ollut Rufus ja Zandro... Mutta olen todella iloinen, että sain viime viikon tunnista kuvia, sillä se sujui aivan ihanasti ja arvaatte varmaan kuka mahtava poni oli alla? Cinnamon. Ponista on kuulemma tullut vähän porsas, mutta sehän antaa vain lisähaastetta. Cinnamon on omasta mielestäni vaan niin kiva ratsastettava, joka opettaa paljon. Minulla ei ole selvää suosikkiponia ratsastaessa, mutta kyllä se Cinnamon teki tiistaina taas positiivisen vaikutuksen ja muistutti minua siitä, kuinka ihanaa onkaan mennä omalla tutulla hoitoponilla kunnon koulutunti.

Aluksi puheltiin vähän, että oltaisiin menty jotain korkeushyppykisoja tai vähintään kavaletteja, mutta lopulta päädyttiin ihan suosiolla perus koulutuuppailuun. Cinnamonin kanssa olisi ollut kivaa ja jännää kyllä kokeilla pitkästä aikaa jotain estettä hypätä, olenhan minä aiemminkin hypännyt sillä. Mutta toisaalta ei se koulutuntikaan huono vaihtoehto todellakaan ollut. Melko alussa nostettiin jalustimet kaulalle ja lähdettiin työskentelemään ravissa. Tultiin väistöjä seinälle ja ne sujuivat kohtuullisesti. Cinnamonin kanssa väistöt ovat aina olleet vähän hankalia, ja niihin pitäisi jatkossakin keskittyä, että saataisiin hyviä pätkiä aikaan.



Alussa tehtiin kaikenlaista sekalaista ja tehtiin nopeita siirtymisiä niin, että ravista päästäisiin suoraan käyntiin ja toisinpäin. Cinnamon kuunteli kivasti ja oli energisellä päällä. Tämän tunnin teemana olivat nopeat siirtymiset, joita lähdettiinkin seuraavaksi harjoittelemaan laukassa. Laukasta ei kumminkaan siirrytty raviin, vaan tarkoituksena oli tehdä suora käyntisiirtyminen. Neljän reippaan käyntiaskeleen jälkeen tuli nostaa neljännellä askeleella uudestaan laukka. Aluksi otettiin kaikki samaa aikaa, mutta pian tehtiin sitten omaa tahtia itsenäisesti. Cinnamon testasi aluksi minua koittamalla lähteä keskelle päin, mutta ei onnistunut aikeissaan. Sitten saatiinkin superhienot nostot ja Cinnamon oli todella energinen. Minun tarvitsi vain ajatella laukkaa, niin poni sinkosi eteenpäin kuin raketti. Alussa oli laukasta käyntiin siirtyminen vaikeaa ja raviaskeleilta ei vältytty ponin kanssa.

Teimme harjoitusta pitkään ja pikkuhiljaa alkoi Cinnamonkin kuunnella vielä paremmin minun istuntaani ja siinä tuli vatsalihakset käyttöön, kun suoraan laukasta siirryttiin käyntiin. Pian sain sirrettyä ponin kerta kerralta nopeammin ja saatiin ihan suoriakin siirtymisiä, mistä olin todella iloinen. Cinnamonin kanssa tehtävä sujui todella kivasti kokonaisuudessaan ja siinä saikin hyödyllisesti ponin kuuntelemaan pieniä apuja. Seuraavasta laukannostosta sitten jatkettiinkin uraa pitkin laukkaa hetken aikaa sitä työstäen. Tehtiin päätyhin voltit ja siinä sai todella ylläpitää laukkaa viimeiseen asti. Kauheasti pukkikohtauksia ei tällä kertaa Cinnamonin kanssa nähty, vaan sain aika hyvin tuon innokkaan ponin pidettyä harjoituksessa.




Muutamat voltit onnistuivat ihan hyvin, vaikka laukkaa sai ylläpitää voimakkaasti. Välikäyntien jälkeen jatkettiin harjoituksen parissa eri suuntaan. Toiseen suuntaan ei liiemmin ilmennyt ylimääräisiä ongelmia, toki alussa oli taas pienet käynnistyshitaudet ponin kanssa, mutta taas nousi laukat vain niin superkivasti! Nopeiden siirtymisten aikana en ponia ehtinyt saada rennoksi, mutta kun laukattiin vielä lopuksi uraa pitkin, kaikkosi Cinnamonin jännitys ja se laukkasi mukavasti eteen. Loppuraveissa sainkin sitten tuntea ihanan ponin allani, joka ravasi melko pitkässä muodossa eteenpäin pyrkivästi. Tunnin jälkeen oli niin ihanat fiilikset, että teki mieli jatkaa tuntia loputtomiin. On se Cinnamon vaan niin ihana poni, siltä löytyy niitä itsepäisiä hetkiä tunnilla ja se testaa ratsastajaa "Jos nyt ei tarvitsisikaan tehdä töitä..." mutta poni palkitsee ratsastajan ihanasti ja on todella miellyttävä ratsastaa, kun on saanut hyvän otteen. Tällä hetkellä menisinkin siis mieluusti Cinnamonilla, joka on itselleni opettavainen ja hyvä ratsu.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti