lauantai 31. tammikuuta 2015

Saappaiden koeajo!

Moikka! Tiistaina pääsin viimein kokeilemaan saappaita, kun oli tavallinen koulutunti. Ajattelin, että melko suurella todennäköisyydellä menisin Dexterillä tulevia koulukisoja varten, mutta sain totisen yllätyksen, kun listassa luki Rufus! Kaikenlisäksi pääsisivät saappaat nyt ekaa kertaa käyttöön tuon ponin kanssa. Ja koulutunti kun oli, piti minun ottaa kannukset tuolle ylihitaalle möhkäleelle. Joten pääsin sitten koeajamaan saappaat heti kannusten kanssa! Tosiaan talvikenkien ympärille ei ole meinannut saada kiinni kannuksia, mutta noihin oli paljon helpompi sitten laittaa. Joten eikun vain sitten tunnille. Rufus oli ollut edellisellä tunnilla jo kuulemma hankalalla päällä, joten tiesin että helpolla ei tultaisi pääsemään.

Aloitettiin tunti melko tavallisesti ravailemalla. Rufus ei tuntunut reagoivan kauheasti ollenkaan, mutta liikkuipa kumminkin eteenpäin. Tunnilla aloitimme harjoittelemaan sulkutaivutuksia ja hetken alkuravien jälkeen siirryttiinkin suurelle keskiympyrälle. Keskiympyrällä työstettiin pitkään poneja ja tehtiin ympyrän kääntöpisteissä sulkutaivutusta. Itse en kauhean kunnolla lähtenyt melko nuorella laiskimuksella yrittämään, mutta ainakin Rufus taipui ihan kivan oloisesti ja sain sen voltilla kulkemaan aika kivasti. Sulkutaivutusten jälkeen tehtiin vastataivutusta, jolloin asetettiin poneja ulospäin. Vastataivutukset sujuivat paljon paremmin jopa Rufukselta kun sen sai vain jotenkin kuulolle.

Vähän vanhempia kuvia...


Jatkettiin keskiympyrällä ravissa ja tehtiin vastataivutusta jonka jälkeen suoristettiin ponit ja asetettiin  sisäänpäin. Taivutukset tekivät Rufukselle hyvää ja kyllä se poni osasi myös liikkua vähän pyöreämminkin, vaikka muuten melko lahna onkin :D. Ympyrällä jatkettiin todella pitkään ja seuraavaksi nostettiinkin laukka. Koko ajan piti vahtia, että laukka pysyisi yllä ja laukkasimmekin sitten aika reippaasti eteenpäin. Yhdessä vaiheessa ajauduttiin liian lähelle Herbellaa, joka vastasi potkulla. Onneksi ei mitään vaaratilannetta kumminkaan tullut ja yritinkin pysyä vähän kauempana lopputunnin Hertasta. Laukassa jatkettiin siis työstämistä, mutta itse keskityin potkimaan ponia eteenpäin. Ympyrällä kauan aikaa taivuteltuamme ja tehtyämme kaikenlaisia sulkuja ynnä muuta siirryttiin takaisin uralle.

Uralla otettiin vielä laukkaa ja tuli siinä jossain vaiheessa ponilla muutamia stoppeja ja takapää lensi raipasta. Mutta kyllä me melko vauhdikkaasti edettiin laukassa kun löysin lisää tarmoa tuota porsasta kohtaan. Tultiin vielä muutamia lävistäjiä laukassa ja laukka pysyi niissä ihan hyvin yllä. Pian olikin jo aika ravata loppuravit. Rufus osasi liikkua ihan kivasti kunhan vain itse jaksoi sinnikkäästi loppuun asti sitä patistaa. Mutta on se vaan hankala etana! Tunnin jälkeen raahauduin satulahuoneeseen ja huomasin kotona, että nahkasaappaat olivat tehneet polvitaipeisiin haavoja. Ne ovat siis vielä turhan pitkät, mutta ostettiin hööksistä sellaiset pohjaan laitettavat korokkeet, joita testaan kisoissa sitten. Muuten kyllä kivat saappaat kunhan vain vähän kasvan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti