lauantai 24. tammikuuta 2015

Lupaava kouluratsu!

Nyt on kyllä sanottava, että vähään aikaan yksi parhaista tunneista oli tiistaina! Olin ollut aluksi todella harmissani, kun ei hypättykkään, mutta sovittiin ryhmän kesken, että hypätään tulevien koulukisojen jälkeen. Niin kuin aiemminkin, ilmottauduin Helppoon C:hen, mutta ratsua tosiaan oli vaikea valita. Toiveenani oli Cinnamon, mutta tiistain ihanan koulutunnin jälkeen tulinkin yllättävään toiveratsun vaihtoajatukseen. Ensin kumminkin kerron meidän tunnistamme, jotta ymmärrätte vähän paremmin tätä äkillistä mielenmuutosta. Ratsunani nimittäin oli Dexter. Mitäh, mutta enkös minä inhoa sitä ponia? Tottahan se on, että lempiponeihini ei Dexter ole ikinä kuulunut, mutta tämän tunnin jälkeen vähän mieli muuttui. Dexter oli tiistaina ratsunani suurimmaksi syyksi sen takia, että olin toivonut sitä estetunnille. Nyt kun emme sitten hypänneetkään, en aluksi kauhean innoissani ollut lähteä koulutuuppailemaan tuon ovelan pikkuponin kanssa.

Viime aikoina Dexter on alkanut kulkea paljon paremmin ja oikeinpäin ja olenkin monelta kuullut, miten kivaksi on poni muuttunut. Kun viimeksi ratsastin Dexterillä, alkoi niitä oikeita nappuloita löytymään tunnin loppupuolella. Tällä kertaa sujuikin meidän yhteistyö heti alusta alkaen paremmin. Tosiaan tiistain tunnilla oli tarkoitus jo alkaa harjoittelemaan tuleviin koulukisoihin, ja teemana tultiinkin muutamia eri radan osia. Lähdin tunnille hyvillä mielin ja päätin, ettei Dexter pääsisi luistamaan hommista. Aloitettiin aika itsenäisesti ravailemalla ja tehtiin päädyissä voltit. Alussa kesti hetken totutella taas vaihteeksi Dexteriin, mutta pikkuhiljaa pääsin jo vähän vaatimaankin ponia.

Kuvat ovat Heidin ja Cian ottamia


Ravissa tulimme kolmikaarista kiemurauraa, missä tarkoituksena oli keskimmäisessä kaarteessa koota ravia ja viimeisessä ratsastaa eteenpäin. Toisessa kaarteessa Dexter taipui todella kivasti ja liikkui pyöreästi. Viimeinen kaarre ei tullut ihan niin pyöreästi vaan poni meinasi kaartua sisäänpäin, vaikka tempoa lisäsin. Tulimme kolmikaarista aika monta kertaa ja poni tuntui niin kivalta ja herkältä ratsastaa. Oma moottori löytyi, eikä Dexter jäänyt kauheasti sipsuttelemaan, vaan oli todella energisesti liikkeellä koko ajan. Kolmikaarisen jälkeen tehtiin muutamia suunnanmuutoksia ja temmonlisäyksiä.

Askeleenpidennykset eivät ole ikinä ollut vahvinta aluettani, sitä pitääkin harjoitella ennen koulukisoja. Unohdan usein pitää ohjien tuen ja ratsastaa pohkeilla ohjia vastaan, jolloin tuntuma säilyisi siellä toisessa päässä. Niimpä nytkin mentiin aika laamana diagonaalin läpi. Kun temmonlisäystä tultiin harjoitusravissa, karkasi Dexter ensin laukkaan. Siinäkin saa olla tarkkana, koska Dexter ampaisi helposti jo valmiiksi reippaasta ravista laukkaan. Ensi viikolla päätänkin keskittyä vielä enemmän noihin kokorataleikkaan suoritteluihin.



Aika pitkään ravailtuamme otettiin laukkaa uraa pitkin ja laukassa tuli lyhyiden sivujen päätyihin tehdä laukkavoltti. Muutamia kertoja tajusin työstää Dexteriä myös laukassa, jolloin se oikeasti kuunteli kivasti ja vähän pyöristyikin. Muuten aikaa meni jalustimien kanssa johonkin säätämiseen, kun toinen meinasi upota koko ajan liian syvälle jalkaan. Noh, itse laukkavoltit sujuivatkin sitten ihan  kivasti, eikä niistä ole mitään kummempaa kerrottavaa. Dexter aika ketterästi laukkasi pyöreän voltin. Ensi kerralla aionkin sitten keskittyä lisää siihen laukan työstämiseen, kun ponilta löytyy kumminkin kivan pyörivä laukka. Laukattuamme hetken aikaa siirryttiin seuraavaksi käyntiin ja aloitettiin avotaivutukset pitkillä sivuilla.

Toisella pitkällä sivulla tehtiin ensimmäiseksi R kirjaimeen voltti, jonka jälkeen loppu pitkä sivu sitten jatkettiin avolla. Seuraavalla sivulla taas aloitettiin heti E kirjaimeen voltin kanssa jonka jälkeen avoa melkein koko pitkä sivu. Ensiksi tehtiin oikeassa kierroksessa, jossa meillä tuli hyvää avoa. Varsinkin kun voltilla sai Dexterin taipumaan, oli kiva aloittaa avotaivutus. Hieno ja taitava Dexter! Harmi ettei saatu kauheasti kuvia tästä kivasta tunnista, mutta jonkin verran kumminkin. Kun tehtiin vielä toiseen suuntaan avoa, oli se meille ehkä vähän hankalampaa. Kyllä sieltä kumminkin jotain tuli, ja olin ihan tyytyväinen.





 Jatkettiin aika pitkään käynnissä avoja, jonka jälkeen sitten siirryttiin vielä raviin. Ravissa poni tuntui miellyttävältä ratsastaa ja tein vielä muutamia isoja pääty-ympyröitä kevennellen lopuksi eteen alas. Dexter tuntui niin eri ponilta, se ei ollut se vastahakoinen sipsutteleva tahmainen poni, vaan tuntui hienolta gp- tason kouluponilta :D. Tunnin jälkeen päätinkin, että vaihtaisin kisaratsutoiveeni yllättävään Dexteriin, toivotaan että tällä kertaa tulisi ihan hyvä perusrata. Jännä miten vain voikin entinen inhokkiponi nousta yhdeksi uudeksi suosikiksi. Vielä kun pääsee joskus hyppäämään tuolla pupulla...




2 kommenttia:

  1. oiih näyttää tosi hyvältä! :33 mä en vaa osannu ikinä ridata tota pikku riiviötä, ois hauska hypätä sinne selkää ja kokeilla osaisinko yhtää paremmin! xdd

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :D Siis varmasti osaisit, se ei oo enää niin vastahakoinen mato vaan oikeesti kuuntelee paremmin ratsastajaa! Alkaa löytymään oikeat nappulat pikkuhiljaa :D

      Poista