torstai 8. tammikuuta 2015

Tehotunteja!

Viime viikon tiistaina minulla oli tavallinen ratsastus ennen uuttavuotta. Ennen tuntia oli pieni aavistus, että sieltä ei ehkä se ihan lempiponi tulisi tällä kertaa, ja oikeassa olin. Koulutunnille nimittäin sain uljaaksi kouluratsukseni Rufuksen. Sinänsä ponissa ei ole mitään ihmeempää, mutta sitä saisi kyllä koko ajan laittaa eteen ja työskennellä. Mietin melko pitkään laitanko kannukset vai en, mutta tällä kertaa päätin mennä ilman ihan senkin takia, että olin jo esteillä pariin kertaan käyttänyt ja olisi kiva testata miten hyvin sen saisi liikkeelle ilman. Tiistain tunnista minulla ei ole kuvia, joten kerron tunnista hieman lyhyemmin tällä kertaa. Eipä meillä mitään ihmeellistä ollutkaan, mutta oikea tehotunti siitä syntyi! Otettiin melkeinpä heti laukkaa ilman jalustimia. Siinä pääsi poni töihin hetken takajalkojen lennättelyn jälkeen.

Laukkasimme aika pitkään uraa pitkin ilman jalustimia ja meillä tuli muutamia pukkitaisteluja, mutta kaikenkaikkiaan ihan kivasti poni liikkui. Tarkoitus oli tulla voltti S kirjaimeen, mutta itse en ehtinyt kuin kerran tehdä sen, sillä siinä oli välillä ruuhkaa ja ponia piti laittaa eteen. Sen kerran kun kumminkin tulimme, taisi yksi ravirikko tulla eikä voltti ihan sujunut. Pitkän laukkaamisen jälkeen olin aivan jo väsynyt ja tuntui etten jaksaisi keskittyä seuraavaan harjoitukseen. Seuraavaksi nimittäin tultiin tunnin päätehtävänä S kirjaimeen voltille, mutta voltin loppupuoliskosta jatkettiinkin suoraan täyskaarron suuntaisesti ja ennen uraa nostettiin kierroksen suuntainen laukka. Meillä itseasiassa menikin kumman hyvin ja saatiin oikeassa kohdassakin laukka nostettua. Laukannoston jälkeen tehtiin vielä R kirjaimeen laukkavoltti, joka sekin sujui hyvin kunhan osasi olla todella päättäväinen. Tunnilla teimmekin aika pitkään tuota laukkaharjoitusta molempiin suuntiin ja joka kerta onnistui aika hyvin, mistä olin iloinen.

Ensimmäinen viikko kun Rufus saapui Tapiolaan


Keskiviikkona päätin loman takia mennä tallille jo vähän aiemmin. Amalia oli pyytänyt minut kuvaamaan, mikä sopi tällä kertaa ihan hyvin. Sainkin pian kuulla, että tunteja oli siirretty aikaisemmaksi ja ensimmäinen tunti olikin jo kahdelta. Kun saavuin tallille kahden jälkeen, menin hetkeksi maneesiin kuvailemaan. Tallissa kumminkin oli paljon poneja laitettavana, joten menin varustamaan seuraavaksi Tinjaminia valmiiksi. Ponin ratsastaja ei kumminkaan tullut, joten pääsinkin sitten ratsastelemaan Tinjaminia. Tämä tunti olikin todella hyödyllinen ja alun verkkailu sujui kivasti. Tehtiin muun muassa muutamia pysähdyksiä ja voltteja. Ravissa lähdettiin pujottelemaan tötteröitä ja tehtiin molempien lyhyiden sivujen keskelle voltit. Tinjamin tuntui kivan kevyeltä ja keskityin paljon paremmin omaan ratsastukseeni, kun katsomossakaan ei ollut ketään ja sai siinä ihan rauhassa työskennellä. Tötteröitä tuli pujotella mahdollisimman pienin avuin ja istunnan kanssa. Tinjamin oli oikein taipuisa ja energinen. Raviverkan jälkeen siirryttiin hetkeksi käyntiin.

Seuraavaksi tultiin pohkeenväistöjä L kirjaimesta seinälle väistättäen. Väistöt sujuivat ihan kivasti, välillä jäätiin kyllä jummaamaan paikoilleen. Jatkettiin samoja väistöjä ravissa, mikä tuntui olevan jopa helpompaa, kun oli kiva tahti. Tinjamin oli todella energisellä päällä, ja kun oli laukkaharjoituksen aika, sehän ihan innostui ja saavutettiin ponien takapää aika nopeasti. Laukassa pujoteltiin toisella pitkällä sivulla olevat tötteröt ja tultiin peililtä loivaa väistön tapaista. Laukassa tosiaan en olekaan tuota aiemmin kokeillut, joten alussa se olikin hieman hakemista. Kun sitten kumminkin oltiin pariin otteeseen tultu, sain pari tosi hyvää pätkää ja tunsin kuinka ponilla oli kivasti takajalat alla. Opettajakin sanoi, että oli hyvän energinen tahti päällä :D.



Lopussa sitten ravailtiinkin hetken aikaa ja vaadin ponilta pidempikestoista muotoa. Ihanan reipas Tinjamin alkoi pikkuhiljaa rentoutua pääty-ympyrällä ja lopusta saatiin pari kuvaakin. Viime viikon tunnit olivat tosissaan aika tehokkaita tunteja, ja siinä pääsi kyllä ratsastaja kivasti kuntoilemaan. Varsinkin Rufuksen kanssa oli välillä sellaisia totaalisia ratsastajan uupumishetkiä... Tinjamin oli aivan mahtava ja tunti oli kyllä hyödyllinen ja riitti haasteita. On kiva päästä vähän extraakin joskus ratsastelemaan ;).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti