torstai 5. helmikuuta 2015

Kenraaliharjoitus

Perjantaina olin sopinut vielä yhden tunnin ennen kisoja. Tosiaan samana päivänä tuli myös lähtölistat, jolloin sai sitten tietää varmasti, millä ponilla kisoissa menisi. Perjantaina halusinkin juuri sen takia mennä, ettei mitään yllätysponia sitten kisoissa tulisi. Ilokseni sain silti huomata, että Dexter oli sunnuntaina ratsuna. Niimpä meninkin sitten perjantaina sillä kenraaliharjoituksen. Päätin mennä katsomaan neljän estetuntia ennen omaa ratsastustani, mutta minulle tulikin yhtäkkiä tehtäväksi varustaa Bella ja mennä sillä tunnin joukkoon enimmäkseen vain kävelemään ja hieman ravailemaan. No siinä sitten tulikin heti neljältä mentyä ratsastamaan, kerron enemmän Bellan liikutuksista erillisessä postauksessa. Puolen tunnin jälkeen kumminkin tulin takaisin talliin ja valmistauduin menemään Dexterillä. Laitoin vanhat nahkachapsit, koska päätin pitää saappaat puhtaina sunnuntaita varten. Varttia vaille viisi menin sitten varustamaan Dexterin ja piakkoin lähdettiin maneesiin.

Tunnilla tulimmekin pääosin radan eri osia. Varsinkin kaipaamiani askeleenpidennyksiä päästiin harjoittelemaan. Pari ensimmäistä kertaa menivät vähän penkin alle, nimittäin Dexter ei ollut vielä niin hyvin vertynyt. Se tuntui hieman tahmaiselta lisäämään tempoa lävistäjällä, mutta myöhemmin sitten saatiinkin jo ne menemään paremmin. Tein itse askeleenpidennykset niin, että istuin etuajassa satulaan lyhyen sivun keskellä ja sitten kevensin lävistäjällä, niinkuin kisoissa tehtäisiin. Kun opettaja kysyi, oliko radalla temmonlisäystä harjoitusravissa ja kerroin mistä pisteestä mihin, niin tultiin pariin otteeseen sitäkin. Dexter ei karannut missään vaiheessa laukkaan, mistä olin tyytyväinen, sillä viime kerralla oli tullut vähän enemmänkin laukka-askelia. Poni kyllä lähti reippaasti eteenpäin, mutta mikään täydellinen ei meidän temmonlisäys harjoitusravissa ollut.



Oli hyvä, että tunnilla päästiin tekemään paljon askeleenpidennyksiä. Löysin lopussa sitten paljon paremmat avut ja pakka pysyi kasassa. Seuraavaksi nostettiin laukka ja tein laukassa keskiympyröitä milloin nyt mahduin tekemään. Keskiympyrät sujuivat ihan hyvin, kun vaan muistin tehdä mahdollisimman pyöreän sellaisen. Dexter laukkasi kivasti eteen ja sain työstettyäkin sen aika kivan näköiseksi. Kun oltiin laukattu toiseen suuntaan, kysyin opelta jos voisimme tulla muutamia laukkalävistäjiä. Niitä ei ole tullut tehtyä kauhean paljon ja varsinkin laukan jälkeen ravisiirtymisiä halusin harjoitella. Lävistäjissä ei ollut kauheasti mitään ongelmaa, tosin hetki kesti saada taas ravi koottua jotenkin sen lävistäjän jälkeen. Ainakin virtaa ponissa riitti ja Dexter käytti hyvin takajalkojaan.

Opettaja myös tarkkaili istuntaani ja korjaili sitä muutamilla huomautuksilla. Itse saatoin joskus jäädä askeleenpidennyksissä vauhdissa keventämään taakse, mutta sen korjasimmekin sitten heti, ettei jäisi tavaksi. Varpaat menosuuntaan ja suora ryhti, eiköhän siitä ihan hyvä tullut. Dexter meni taas niin kivan tuntuisasti, olin jo alussa ajatellut että mikäs vastahakoinen porsas se tänään olisikaan, mutta kyllä sitten poni palkitsi kun oltiin ensin vähän vertyneitä.



Lopputunnista vielä ravailtiin hetken aikaa. Tultiin S ja R kirjaimiin voltti, joka tulisi kisoissa myös olemaan. Kun poni oli jo valmiiksi paljon rennompi ja loppuraveja köpöteltiin, sujuivat voltit kivasti. Poni myös asettui hyvin ja näistä kenraaliharjoituksista jäi todella hyvä mieli. Päästiin vielä treenaamaan juuri niitä asioita, mitä halusinkin viime postauksen mukaan harjoitella, eli askeleenpidennyksiä, laukan kokoamista, laukkalävistäjiä ja voltteja. Mainio tunti, ja sitten vain hyvillä mielin mentiin kohti sunnuntaita ja kisoja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti