lauantai 14. helmikuuta 2015

Bellan liikutuskerrat

Moikka! Päätin nyt tehdä tälläisen kootun postauksen Bellan liikutuskerroista, jolloin olen sillä nyt lähiaikoina mennyt. Eli Bella tosiaan on nyt juuri palailemassa saikulta, jolla se on ollut jalkansa takia. Bellan liikuttaminen kumminkin alkoi minun osaltani kaksi viikkoa sitten perjantaina, kun ennen tuntiani opettaja pyysikin minut varustamaan ponin. Hetken päästä kiiruhdinkin sitten Bellan kanssa muiden jälkeen maneesiin ennätysnopeasti kamat vaihdettuani. On hyvä kun vanhat kunnon chapsit ovat aina valmiina saatavilla siellä ratsastuskassissa, eivätkä ne ole vielä menneet rikki tai mitään sellaista.

Hyppäsin siis Bellan selkään ja sain ohjeita. Olin tullut ponin kanssa estetunnin sekaan ratsastamaan, joten pyörin käynnissä lähinnä keskellä muutamilla ympyröillä, kun muut ponit tulivat puomiharjoituksia. Hetken käveltyäni menin sitten ravia uraa pitkin puomien ohitse hetken aikaa ja ponissa kyllä riitti energiaa ja eteenpäinpyrkivyyttä. Hetken ravailu riittikin sitten piakkoin Bellalle ja kävelin lopun aikaa. Viivyin ratsailla vain puoli tuntia, ja Bella pääsi sitten takaisin talliin, vaikka sillä varmasti olisikin ollut saikkuloman jälkeen vaikka kuinka paljon virtaa. Bellan hoidettuni pois jatkoinkin sitten suoraan seuraavalle tunnille.



Opettaja kysyi, jos haluaisin tulla myös lauantaiaamuna liikuttamaan Bellaa, ja se kävi hyvin. Niimpä tulin noin yhdeksän aikoihin tallille ja harjasin Bellan. Varustaessani sainkin ohjeen mennä maneesissa olevan Amareton kanssa liikuttelemaan. Tällä kertaa ratsastelin noin 45 minuuttia ponia ja alussa opettaja vähän tarkkaili miten Bella liikkui ravissa. Sain ohjeeksi ratsastella itsenäisesti pätkittäin ravia vaihdellen suuntia ja sitten taas käyntiä. Niimpä otin sitten ravia aina välillä. Tulin kokorataleikkaata ja muutamia pääty-ympyröitä. Bella oli siitä hassun tuntuinen, että varsinkin alussa se meinasi olla turhan reipas, mutta sitten kun ponin sai rauhallisempaan raviin, meinasi se jopa jäädä jummaamaan paikoilleen. Kun Amaretto lähti maneesista jäin vielä hetkeksi itsekseni liikuttelemaan, jonka jälkeen sitten olikin aika viedä poni talliin.

Sovittiin vielä, että tulisin kisojen jälkeen sunnuntaina Bellalla ratsastamaan ja silloinkin menin itsenäisesti rennosti vain ravia ja käyntiä. Bella meinaa myös ravissa todella herkästi nostaa päänsä kohti kattoa, jolloin tuntuma katoaa suusta. Sen takia yritin pitää kädet mahdollisimman alhaalla ja tehdä paljon pieniä puolipidätteitä. Jos jäi liikaa vetämään, nosti poni heti päänsä ylös. Sunnuntain liikutus oli melko samanlainen kuin lauantainakin, ja jopa meinasi siinä kevyen liikutuksen aikana tulla kylmäkin.

Sonja innostui tekemään hienon letin Bellalle ennen kuin lähdin maneesiin :D


Sunnuntain jälkeen ajattelin jo Bellan liikutuksen olevan ohi, koska se käväisi tiistaina jo kevyellä alkeiskurssilla. Alkeiskurssilla ponilla kyllä oli virtaa ja pienillä ravipätkillä oli taluttajalla pidättämistä. Perjantaina meni Bella ensimmäiselle kunnon tunnille ja Sonja meni sillä. Ihmettelin vähän sitä, oliko sillä jo menty laukkaa, mutta tajusin pian että nyt perjantaina sillä mentäisiinkin ensimmäistä kertaa. Bella oli oma reipas itsensä ja meni ihan kivasti ravissa ja käynnissä. Olin katsomassa mielenkiinnosta tuntia ja muutenkin auttelemassa. Kun harjoitusravista oli vuoro nostaa laukka, lähtikin Bella kuin tykin suusta innoissaan.

Kun tuntia oli viisitoista minuuttia jäljellä, opettaja käski minut koekaniiniksi ottamaan Bellalla laukat molempiin suuntiin. Kauniissa talvisaappaissa, farkuissa ja Sonjan kypärällä kipusin sitten suoraan selkään ja menin uralle. Ravasin hetken aikaa jonka jälkeen opettaja käski minun nostaa laukan. Pienen vastahakoisuuden jälkeen menivät laukkapohkeet viimein läpi ja kyllähän se aika kovaa meni! Bella hyppeli iloisena päästessään laukkaan ja monen kierroksen jälkeen sain siirrettyä sitä rauhallisempaan laukkaan. Sai käyttää vähän ääniapuja ja siirsin sitten raviin takaisin. Poni oli selvästi aivan innoissaan kun pääsi viilettämään laukassa ja päästelemään. Toiseen suuntaan lähti se myös tuli hännän alla ja pomppi kuin mikäkin kaniini. Lopetettuani oli poni tyytyväinen itseensä ja ratsastajalla punaiset posket.

Voi vitsi kun ois saanut mun kauniista ratsastusasusta kuvan silloin perjantaina :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti