sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Tyytyväinen kisasuoritukseen?

Noniin, sain nyt aikaiseksi laittaa kisaradasta videon ja muutenkin kirjoittaa tämän postauksen. Jännityksellä odotettu kisapäivä on nimittäin ollut jo hetken aikaa takana ja on ollut aikaa pohtia tämänkertaista suoritusta. Kisapäivänä talli vaikutti kaikenkaikkiaan todella hiljaiselta. Yleensä on kisoja katsomassa vähän enemmän ihmisiä, mutta tällä kertaa meitä oli vain me neljä kisaajaa sekä pari kuvaajaa. En olekaan ennen ollut ihan ensimmäisessä verryttelyryhmässä kisoissa, mutta vähäisen osallistujamäärän takia olikin vain yksi junnujen verryttely. Perjantain hyvän tunnin jälkeen yritin lähteä mahdollisimman rennosti sitten kisoihin Dexterin kanssa. Olihan se kumminkin jännä epäonnistuneiden pohjanoteerausten jälkeen yrittää uudestaan taas kerran kouluradalla.

Tallille tultuani ehdinkin ihan kivasti ottaa Dexterin käytävälle. Olin suunnitellut tekeväni ponille hienot sykeröt ja halusin myös kokeilla Blogitallin sivuilta löytämieni sykeröohjeiden mukaan tehdä niitä. Suunnitelmat kumminkin muuttuivat, kun huomasin ponilla olevan kauhean lyhyt tupsuharja. Hieman ärsytti, että lyhyempi harja täytyi leikata juurikin kisoja ennen. En siis alkanut väsäilemään suunnittelemiani sykeröitä, joten aikaakin kului paljon vähemmän. Dexter sai mennä omana komeana itsenään radalle ilman mitään ylimääräisiä näperryksiä :D. Poni sitten tulikin harjattua odotettua nopeammin, mutta aika nopeastihan täytyi jo tunkea ratsastuskamat päälle ja kiiruhtaa varustamaan ponia.



Maneesissa sitten olikin aika verkata itsenäisesti. Ratsastelin kulmiin ja totutin ponia maneesin päädyssä olevaan tuomarintuoliin. Suunnitelmiini kuului saada poni reippaaksi ja ottaa muutamia askeleenpidennyksiä. Dexter tuntui verkassa kivalta reippaalta itseltään. Verkan alussa tein aika paljon käynti-ravi siirtymisiä saadaakseni ponia kuulolle. Laukat otettiin verryttelyssä vuorotellen kumpaankin suuntaan ja poni nosti ne ihan kivasti. Dexterillä on miellyttävä laukka istua ja tein muutamia ympyröitä milloin nyt mahduinkaan tekemään. Verryttelystä ei kauheasti ihmeellistä sanottavaa ole, poni kulki kivasti ja melko reippaasti. Muutaman kerran hitaassa raviin lähdössä huomautin raipalla, jonka olin varmuuden vuoksi ottanut verryttelyn ajaksi mukaani. Onneksi muistin sen kumminkin sitten jättää verryttelyn päätyttyä, sillä minun vuoroni oli aivan ensimmäisenä.



Lähtö radalle tulikin nopeasti vastaan. Ensimmäiselle keskihalkaisijalle en tajunnut keskittyä tarpeeksi ja se meni vähäsen vinoon. Poni tuli kumminkin reippaassa tahdissa sisään. Rata jatkui kumminkin ihan napakasti eteen ratsastamalla, joka oli ihan hyvä. Askeleenpidennykset kumminkin tuntuivat vaikealta ja vähän joutui ponia laittamaan eteen suuremmilla pohkeilla. Kolmikaarisella omasta mielestäni tuli hyvät kaarteet ja sain suoristukset kohdilleen. Paperissa kumminkin lukee, että käy uralla asti. Silti olen ihan tyytyväinen kaarteisiin ponin kanssa. Kolmikaarisen kiemurauran jälkeen oli vuorossa pitkällä sivulla harjoitusravissa askeleenpidennys. Siinä olisin vielä enemmän voinut ratsastaa eteen. Verkassa, kun olimme harjoitelleet peruutusta, saatiin niistä kivan suoria. Radalla taas tarjoili Dexter vinoa peruutusta, mitä se aika helposti saattaakin tehdä. Harmi, että peruutus meni sillä kertaa vinoon, kun oli aiemmin sujunut hyvin.

Toisessa kokorataleikkaassa alkoi jo olla vähän hitauden merkkejä. Jännittävässä kisatilanteessa tulee annettua normaalia napakampoja pohkeita, jolloin Dexter myös ei sitten ollut kauhean herkkä pohkeelle. Sain kumminkin laukannostosta melko napakan ja pääty-ympyrä oli pyöreä. Huomautusta tulee kumminkin siitä, että olisin molemmilla ympyröillä saanut asettaa paremmin sisälle. Laukkalävistäjässä loppui toisella kerralla vauhti turhan aikaisin kesken vaikka epätoivoisesti sitä yritinkin jatkaa. Laukkojen jälkeen oli enää vuorossa meidän pravuuri, eli 10 metrin voltti. Saatiinkin kivan symmetrinen voltti ja vauhtikin oli kommenttien mukaan tahdikas. Hengästyneenä ja uupuneena sitten vain maalilinjalle ja pitkin ohjin huilaamaan ja katsomaan muiden suorituksia.



Sitten vielä fiilikset radasta? No itseni mielestä se sujui kohtalaisen hyvin. Kaikenlaisia virheitä tuli, mutta paljon paremmin meni kuin viime kerralla, josta osasin jo iloita. Radan aikana en keskittynyt kauheasti, kuinka hienosti poni liikkuisi muodossa, vaan puuskutin eteenpäin keskittyen vain hyviin teihin ja reippauteen. Voisin kumminkin sanoa, että kyllä meillä meni vaan niin paljon paremmin niissä harjoituksissa ja ponikin kulki rennommin. Mutta onhan se kisatilanne kumminkin jännittävä paikka..Asetusten suhteen saa jatkossa olla tarkempi, jännä etten sitä huomannut radan aikana tehdä. Ja nyt sitten kaikkein tärkein asia, eli prosentit? Tiukasti kahden prosentin erolla kakkoseen saatiin 118 pistettä ja 59%. Eli hyvin parannettu edelliseen nähden, mistä olin tyytyväinen. Lähes 60% tulos riittääkin tässä vaiheessa itselleni oikein hyvin ja tästä se sitten lähtee ylöspäin! Kouluratsastuksessa en ole vielä paljoa kilpaillut, joten varmasti riittää vielä harjoittelemista ja treenaamista. Paperissa parhaimpia numeroita olivat seiskat, mutta kokonaisuudessaan ihan kiva paketti, eikä mitään superisoja virheitä päässyt syntymään.

                                                                   linkki videoon

Kamera vähän pätki muutamissa kohdissa, mutta onneksi saatiin kumminkin koko rata kuvattua. Palkintojenjaossa jännitettiin kumpi meistä saisi kakkossijan, Amalia vai minä, mutta niin se Amalia vain meni parin prosentin erolla nappaamaan sen ruusukkeen. Noh, kyllä se meidänkin vuoro vielä tulee :).


4 kommenttia:

  1. Hyvin menit mun mielestä Dexterillä!

    olisi kiva jos lävisit kattomassa mun blogia ja liittyä lukijaksi kun niitä nyttarvitaan arttu-biine-ellu.blogspot.fi

    VastaaPoista