sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Tallil eka tallil vika

Hiihtoloman koittaessa olin minä kotosalla ja tämän takia menin auttelemaan maanantai ja tiistai aamuina aamutallissa. Vietiin poneja tarhailemaan, ruokittiin ja putsasin vähän varusteita. Tulipahan satulahuonekkin siistittyä. Kaikkea sellaista pientä auttelua, jonka jälkeen pääsin ratsastelemaan maneesiin itsenäisesti. Maanantaina menin Dexterillä, joka oli tosi kiva. Poni oli kyllä varsinkin alussa todella kankea, mutta hiljaisessa maneesissa oli aikaa keskittyä vain Dexteriin ja omaan tekemiseen.

Niinpä Dexter sitten parani ajan kanssa ja olikin tosi hyvä. Meillä taisi ponin kanssa olla harjoituksena pääty-ympyrät, joissa vähän väistätin takaosaa ulospäin. Muuten yhdistelin kaikenlaisia pieniä harjoituksia, mitä mieleen siinä hetkessä tupsahti. Laukkaan päätin kuitenkin panostaa eniten, ja jäinkin työskentelemään siinä askellajissa vähän pidempään kuin yleensä. Nyt lähiaikoina olen löytänyt Dexterin laukasta nimittäin askellajin, mitä on kiva treenata ja oppia ratsastamaan paremmin ponin kanssa. Dexterin laukka kun on niin miellyttävä ja tahdikas.

Postauksen kuvista kiitos Amalia!


Tiistaina vuorossa oli Cinnamon. Olin miettinyt pitkään minkä ponin haluaisin, mutta parin viime kerran onnistumiset hoitoponin kanssa ajoivat mielenkiintoni osumaan tuohon kyseiseen tammaan. Halusin oppia lisää yhteisiä säveliä Cinnamonin kanssa, joten mikäpä sen parempi kuin keskittyä itsenäiseen menoon. Itsenäisesti en kyllä saanut poniin niin hyvää otetta kuin valvovan silmän alla. Menihän se sitten ihan mukavasti, sellainen ihan kiva tuntihan siinä vietettiin ponin kanssa. Kokonaisuudessaan todelliset kaksi tehotuntia oli tuossa heti hiihtoloman alkuun, molemmissa ratsuissa kun on tekemistä ihan kunnolla.

Aamutuntini lisäksi tuli myös mentyä Hugolla, joka oli palailemassa saikulta. Maanantaina en tehnyt muuta kuin kävelin puoli tuntia, mutta tiistaina otettiin jo ravia mukaan. Raviin siirtyessä poni tuntui kolmijalkaiselta, mutta vertyi alun jälkeen jo vähän paremmaksi. Amalia sattui pöllähtämään tallille Hugolla menoni aikaan, joten sain muutamia kivoja kuvia valoisassa maneesissa. Ihanaa kun ei tartte yrittää pelastaa kuvia epätoivoisella valottamisella. Mutta tosiaan otin pätkissä ravia ja muuten sitten käppäiltiin ja annettiin ponin vaihtaa itsenäisesti suuntaa.


eteen ja alas eikun :D

oikeaoppinen esteistunta..
Tiistaina tallipäiväni olikin pitkä, kun pyörin siellä aamuyhdeksästä iltakahdeksaan. Mutta siskonmakkarakeiton ja mikropizzan voimalla pärjättiin koko päivä ja jaksoin vielä ratsastaa oman tuntini viideltä. Ennen omaa tuntia ehdittiin vieläpä napata pari kuvaa ulkona Cinnamonin kanssa. Visiitti kävi kuitenkin lyhyeksi, kun taivaalta satoi ihmeellistä räntää ja Cinnamon- poni oli aivan pörheänä. Mutta sellaisella talleilulla alkoi minun hiihtoloman viettoni ja lisää oli myös myöhemmin tulossa. Niistä kuitenkin seuraavissa postauksissa :).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti