perjantai 8. toukokuuta 2015

Hevoskesän Bucketlist

Nyt on tullut niin paljon pelkkiä ratsastuspostauksia, että ajattelin kirjoitella jotain muuta. Kesän lähestyessä kovaa vauhtia, ajattelin listata muutamia asioita, jotka olisi kiva toteuttaa kesän aikana. Kesän loppupuoliskolla sitten voi katsoa, mitkä asiat tuli tehdyksi ja mitkä ei. Ratsastuksen osalta säännölliset ratsastuskoulun tunnit menevät tauolle kesäkuun puolessa välissä. Vielä on yhdet kouluratsastuskisat ennen kesälomaa, ja tällä kertaa olen ajatellut kisoihin Dexteriä. Vielä ei ole tullut harjoiteltua, mutta tässä on ainakin pari viikkoa aikaa.

Ratsastustuntien mennessä tauolle, jää kesällä ratsastus hiukan vähemmälle. Sen takia olen kumminkin tänä kesänä menossa kesäleirille, joka on esteleiri. Leiristä tulee varmasti mahtava ja esteratsastus onkin ehkä eniten se oma juttu. Muuta ratsastelua kesällä tulee tehtyä mökillä olevan tallin luona pariin otteeseen, niin kuin viimekin kerralla. Olisi kumminkin kiva päästä ratsastamaan enemmänkin, joten etsiskelen myös vuokrahevosta, katsotaan nappaako. Mutta siis, nyt listataan asioita joita haluan kokea kesällä:

kuvia viime koulukisoista



1. Käy uittamassa
Tänä kesänä aion tehdä sen, en ole vielä ikinä kokeillut hevosen uittamista, ja nyt olisi mainiota päästä kokemaan tuo elämys. Vuokraamme kaverini kanssa varmaan jostain hevoset joku päivä, katsotaan sitten lähemmin jos tämä onnistuu. Uittaminen lämpimänä kesäpäivänä kuulostaa muuten aivan mahtavalta, ja se täytyy kokea!

2. Kunnon estetunti kentällä
Saattaa kuulostaa tavalliselta, mutta voi että se on ihanaa tälläiselle tyypille, joka on viettänyt talven ratsastaen neljän seinän sisällä maneesissa. Raikas- ei niin pölyinen kenttä ja värikkäät esteet kuulostavat mahtavalta yhdistelmältä, joka varmasti tulee toteutumaan sitten kesäleirillä jos ei muualla.

3. Maastoesteitä
En ole vielä yhtään varma, voiko tämä onnistua, mutta sen näkee sitten. Ehkä menemme kaverin kanssa vuokraamaan ponit ja niiden kanssa maastoon tai sitten kesäleirillä pääsee kokemaan sen. Mutta jännää olisi kyllä hypätä niitä kiinteitä maastoesteitä laukaten metsän keskellä, kuullostaa taas yhdeltä elämykseltä.




4. Ravikilpailuja ja muita katsomaan
Kesän aikana olisi hauskaa lähteä katsomaan ravikisoja ihan livenä. En itse tiedä niistä paljoakaan, joten voisi olla myös ihan hyödyllinen kokemus pyörähtää siellä ja nähdä ravihevosia paikan päältä. Olisi muutenkin kiva päästä katsomaan eri talleille erilaisia estekisoja ja nähdä mahdollisimman paljon kaikkea. Kisojen kuvailukin on hauskaa ja varsinkin jos kisaamassa on joku tuttu, jonka suoritusta jännittää.

5. Ja pellolle 
Mikä olisikaan hauskempaa kuin kesäisellä pellolla ratsastaminen luotettavalla ja innokaalla hevosella. Haluan niin toteuttaa tämänkin ja saada kivoja kuvia ;)..

6. Yömaasto 
Ja haaveilut vain jatkuvat. No mutta, kyllähän tuommoinenkin voi olla mahdollinen juttu. Ah, kun ajattelee kaunista kesäyötä tai vaikka aikaista aamuyötä kun aurinko alkaa nousemaan. Jo aamumaastokin olisi aika pop! Kesällä kaikki on niin kaunista..

Tässä vaiheessa tuntuu vielä, että kasa erilaisia kokemuksia puuttuu. En ole esimerkiksi ratsastanut hangessa vielä ikinä (vai lasketaanko talvella kentällä käynnissä kääntyminen..?). Kentälläkin tulee ratsastettua ja varsinkin hypättyä niin vähän että huhhuh. Mutta ehkä tässä vuosien mittaan sitten, kun   koko ajan tilanteet muuttuvat.


2 kommenttia:

  1. Minne olet menossa leirille? ja minä viikkona?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menen Melkkilän ratsutallille ja leiri alkaa 22.6 :)

      Poista