tiistai 26. toukokuuta 2015

Mahtava ponimus

Ahh, tiistaina pääsinkin menemään pitkästä aikaa Dexterillä, joka todella on tällä hetkellä yksi suosikkiponeistani kouluratsastuksessa. Se on osaava, haastava ja reipas. Enempää en kuitenkaan päässyt harjoittelemaan ponilla ennen koulukisoja kuin tuon yhden kerran. Se kerta meni kumminkin ihan kivasti ja sain taas pikkuhiljaa tuntumaa tuohon pikkuDexteriin.

Aloitimme tunnin siirtymällä melkein heti raviin ohjat kerättyämme. Ravissa oli tarkoitus ratsastaa mahdollisimman pienin avuin ja kulmiin asettaessa sisäjalan tuli olla hiljaa kyljessä. Melkein koko alkuravien ajan meno oli todella kankeaa ja poni ei kauheasti asettunut, vaan tuntui todella jäykältä. Se kipitti eteenpäin pää mahdollisimman kaukana ohjien toisesta päästä. On se vaan niin ovela luistamaan hommista ja Dexter todella antoi haastetta.

Supersuuri kiitos Danielalle kuvista <3


Alkuravailussa hidastettiin välillä ravia ja alettiin tehdä kahteen kulmaan voltit. Volteilla opettaja korjasi asentoani. Lantion tuli kääntyä, eikä niin, että kallistuisin olkapäästä. Ensimmäinen puolisko tunnista oli tuskaista menoa. Dexter oli todella vastahakoinen ja tahmea. Se sipsutti eteenpäin ja päätettiin ottaa laukkaa siinä toivossa, että poni vähän lämpenisi. Laukassa tehtiin pääty-ympyrät ja päätin saada vähän Dexterin moottoria toimimaan lisäämällä laukkaa pitkillä sivuilla. Poni laukkasi hyvää ja aktiivista laukkaa, Dexterillä on muutes ihan sairaan mukava laukka istua. Koska koulukisat lähestyivät kovaa vauhtia, tulimme kerran laukkalävistäjän, mikä sujui ihan hyvin. Laukan jälkeen kävelimme suoraan välikäynnit.



Välikäyntien aikana päätin ottaa uuden asenteen ja mietiskelin omaa ensimmäisen puoliskon ratsastusta. Oliko se ollut niin tehokasta? Ohjat kerättyäni aloitin Dexterin kanssa uudelta pohjalta tehokkaasti. Poni tosiaan oli lämmennyt laukkaamisen jälkeen ja tulikin pehmeämmäksi ja pyöreäksi edestä. Reipas käynti ja sitten olikin hyvä lähteä seuraavaan harjoitukseen. Aloitimme sulkutaivutusten harjoittelemisen pitkillä sivuilla. Siinä ideana oli siis pitää etujalat uralla ja väistättää  takajalkoja. Asetus tuli olla sisälle päin. Aloitimme haparoiden, mutta kyllä sieltä sitten muutama askel tuli! Sulkutaivutus kumminkaan ei ollut vielä täysin auennut minulle, mitä ponin olisi siinä tarkoitus tehdä, joten välillä Dexter ei ymmärtänyt epäselviä apujani.



Menimme tunnin toisella puoliskolla aika vähän ravia mikä oli harmi. Dexter tuntui aivan eri ponilta, kuin alkutunnista. Se liikkui reippaasti ja hyvin. Nostettiin vielä laukka ja laukattiin uralla tehden välillä pääty-ympyröitä. Sitten olikin aika ensimmäistä kertaa nyt keväällä siirtyä ulkokentälle hetkeksi ratsastelemaan! Ja voi että kun saatiin kivoja kuvia suuri kasa :)



Kentällä olimme yhdellä suurella keskiympyrällä ja siinä sitten ravailtiin. Kentällä menimme pääosin siis loppuraveja mukavassa säässä hölkötellen. Väliin tosin mahtui yksi pelottavasti pihisevän bussin pelästyminen ja Dexter hiukan hypähti pariin laukka- askeleeseen. Muuten mentiin aika rauhallisissa merkeissä, vaikka poni ei aika ajoittain rentoutunutkaan kun oli vähän jännää olla ulkosalla. Hyvin Dexter kumminkin teki sitten loppujen lopuksi töitä ja voi vitsi miten kivalta se tuntui. Kentältä sitten vain suoraan maneesiin ja loppukäynnit siellä, jottei mitään loppupöhköilyjä pääsisi tapahtumaan. Dexter kun on niin vauva, että näkee alieneja joka paikassa...Mutta on se vaan niin mahtava!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti