sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Turhia pistemenetyksiä siellä täällä

Tämän kauden viimeiset kisat Tapiolassa olivat 24.5, eli noin viikko sitten. Itse lähdin kouluratsastukseen jännityksellä, miten tällä kertaa sujuisi. Tuntuu, että kouluratsastuksessa tulokseni heittelevät laidasta laitaan, eikä sellaista tasaista suoritusputkea usein nähdä. Viime kisat Vaniljalla olivat menneet niin hyvin, mikä loi lisää jännitystä. Dexterin kanssa treenejä olikin alla vain yksi, päätin senkin takia ratsastaa verkassa erityisen hyvin ponia, jotta saisin siihen vielä lisää tuntumaa ennen rataa. Alun perin minulla ei ollut tarkoitus tehdä sykeröitä tai mitään sellaisia, mutta pieni kisainnostus syntyi siellä sisällä sitten ponin käytävälle otettuani. Viimeiset kisat, kyllähän niihin voisi vaihteeksi panostaa. Onneksi letityskumppareita oli sattumalta mukana. Eihän ne sykeröt mitään ammattimaisia ollut, varsinkin kun Dexterin harja tuntui superpaksulta. Mutta ajatus oli tärkein ja kunhan ne vaan eivät aukeaisi kesken radan, niin kaikki olisi hyvin.


Eli luokkahan tosiaan oli se Helppo C ja ratana se pahamaineinen laukkalävistäjä- , askeleenpidennyspainoitteinen rata. Kun oli meidän verryttelyryhmän vuoro, lähdettiin siitä sitten maneesiin ja vähän lämmittelemään. Se nimittäin oli suunnitelmana, halusin ponin hyvin vertyneeksi ja reippaaksi. Hyytyminen on nimittäin niin hirveää, että sitä en halunnut kokea uudestaan. Verryttely sujui kaiken kaikkiaan ihan mukavasti, poni liikkui ja lähti hyvin pohkeesta eteen. Tulin muutamia kertoja lävistäjällä niitä temmonlisäyksiä, jotka tuntuivat ihan riittävältä. Otin nopeita käyntisiirtymisiä, jotka ovat hyvä tapa saada Dexterkin kuuntelemaan ja olemaan aktiivinen.

Niin kuin arvasinkin, poni vertyi laukan jälkeen sitten paremmaksi vielä. Laukannosto ei aluksi ollut kauhean napakka ja pisteessä, nopeasti poni kumminkin nosti sen. Laukassa tein pääty-ympyröitä ja keskiympyrää aina kun oli tilaa. Verkassa sujui myös laukkalävistäjä ihan kivasti ja omasta mielestäni  sain sen ihan kivan reippaaksi. Loppuverkassa Dexter tuntui tosi kivalta, tosin ei ehkä aivan niin hyvältä kuin tiistain tunnilla kentällä. Lopussa muistin, että en ollut ottanut peruutuksia vielä ollenkaan. Niinpä tein sitten vielä pysähdyksen ja peruutuksen, joka ei mennyt ihan suoraan. Koitin saada sitä korjattua, ja jossain määrin poni peruuttikin hieman suoremmin, mutta tiesin että se saattaisi aiheuttaa ongelmia sitten radalla.

Verkkakuvista ja videosta kiitos Heidille


Minun lähtöni oli toisena heti Tinjaminin jälkeen. Ravailin hetken kevyessä ravissa ennenkuin aloitin sitten radan pituushalkaisijalle tullen. Pysähdys ei kyllä tehnyt vaikutusta, koska se oli vähän hätäinen ja levoton. Siitä sitten jatkettiin ja poni tuntui kyllä koko radan ajan melko jäykältä. Ensimmäinen askeleenpidennys lähti ihan hyvin, mutta olisi saanut olla vielä napakampi. Sen jälkeen jotenkin oma keskittymiseni herpaantui ja mitäköhän siellä selässä ajattelin. Näin jälkeenpäin katsoen tekisi mieli huutaa minulle, että "Ratsasta nyt siellä, tarkkuutta!". Ajatukset harhailivat ja radan yksi huonoimmista pisteistä tulikin tästä kolmikaarisesta. Keskimmäisen kaaren kohdalla tuli järkyttävää oikomista ja tahtikaan ei ollut mikään reipas.

temmonlisäystä...


Seuraavaan osuuteen kumminkin petrasin ja tuli ihan hyvät pisteet. Pitkällä sivulla askeleenpidennys oli tahdikas ja poni lähti kivasti eteenpäin. Mutta sitten oli sen pysähdyksen aika, jota olin vähän jännittänytkin. Kaksi ekaa askelta vielä suoraan kunnes vinoonhan se sitten meni. Tuota pitää kyllä vielä harjoitella! Tuon jälkeen ei enään irronnut niin hyvää pidennystä, kun en itse ollut hereillä. Laukannosto meni melko hyvin, mutta keskiympyrä olisi voinut ratsastaa tarkemmin. Keskittyminen oli ehkä hiukan hukassa taas. Sitten se pahamaineinen laukkalävistäjä, laukka tippui raville liian aikaisin. Laukka toiseen suuntaan meni sitten paremmin ja hammasta purren kannustin Dexteriä laukkalävistäjän loppuun asti. Silti se loppui hiukan liian aikasin.



Lopuksi vielä oli voltin vuoro. Itseni mielestä se sujui tosi kivasti, mutta arvostelun mukaan jäi hieman pieneksi. Sitten vain pituushalkaisijalle ja radalta pois vapaassa käynnissä ponia taputellen. Ja nyt olisi vuorossa arviointi "miten meni niinkuin omasta mielestä?". Noh, aloitetaanpas vaikka prosenteista. Tällä kertaa niitä kertyi 56,75%, mikä on enemmän kuin kisoissa, jolloin menin Vaniljalla. Yllättävää, silloin meni huomattavasti paremmin. Prosentit olivat kumminkin huonommat kuin viime kisani Dexterillä ja itsekin olen sitä mieltä, että en tehnyt aivan parasta suoritustani. Suoritus oli ihan ok, ja siihen se jäi. Olisiko kahden jälkeen yöllä valvominen euroviisuja katsellen vaikuttanut kisavireeseen, mutta en ollut kyllä kauhean hereillä.

Suurimmat pistemenetykset tulivat juurikin niistä teistä. Turhaa, kun olisin voinut ratsastaa tiet paljon paremminkin. Mutta ei tämä kerta nyt ihan pohjalukemiin mennyt. Tulimme 3/5, eli ruusuketta ei tullut napattua. Näin se vain vaihtelee, kouluratsastus on kyllä omalta osaltani ollut ailahtelevaa, välillä tulee niitä superhyviä suorituksia ja sitten joskus tapahtuu jänniä hyytymisiä tai huolimattomuusvirheitä. Noh, tarkkaavaisuutta ja huolellisuutta vain lisää. Sain kumminkin positiivista palautetta nätistä istunnasta ja eleettömästä ratsastuksesta, hyvä! :)


näyttää ihan kouluratsukolta, ehkä se pikkuhiljaa... :D
Ja lopuksi vielä kisaradasta videota, siitä huomaa niitä virheitä ja pistemenetyksiä siellä täällä..

linkki videoon



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti